stilladsarbejderhistorier
Da jeg interviewede John Ekebjærg Jakobsen om John A, fik jeg lokket ham til at fortælle lidt om hans første år i stilladsbranchen. Johns bekendtskab med stilladsbranchen startede under påskestrejkerne i 1985. Han giver et meget levende tidsbillede af stilladslivet og de faglige kampe. Ret hurtigt blev han kasserer i stilladsklubben. Det gjorde han så godt, at han i 2000 blev formand næsten 20 år frem. Men det er en anden historie, for podcasten er om tiden før årtusindskiftet. Dette er så den sidste episode i podcasten STILLADSARBEJDERHISTORIER. Jeg vil gerne takke...
info_outline John Ekebjærg Jakobsen fortæller om John A. 2. afsnitstilladsarbejderhistorier
John Ekebjærg Jakobsen fortæller videre om John A. Blandt andet om Langelandsfestivalen. De havde i forvejen et omfattende byggeri af scener. John Jakobsen var ikke selv med i scenesjakket på Langeland, men han oplevede hvor meget tid John A brugte på planlægningen af det, for eksempel sørgede han omhyggeligt for, at der var plads til den platform, han altid byggede til de handicappede. Han lavede også scener og andre ting for Bøssehuset på Christiania. John A er helt uden fordomme.
info_outline John Ekebjærg Jakobsen fortæller om John A 1stilladsarbejderhistorier
John Ekebjærg Jakobsen var formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub i næsten tyve år. En stor del af tiden var han makker med John A. Han fortæller bl.a. om hvor omsorgsfuld John A var overfor dyr. Der er både sjove og alvorlige historier.
info_outline Holmes fortæller om John Anderledesstilladsarbejderhistorier
Bjarne Holm, Holmes, fortæller om sin makker gennem 14 år. John Anderledes. Det var aldrig kedeligt at arbejde sammen. John A er bare alletiders makker, både fordi han er god til at få kreative ideer og fordi han er så super stærk. Engang reddede han Holmes fra at ryge ned af stilladset, da han fik en fibersprængning. Selvfølgelig er der også noget om Langelandsfestivalen. Det var festligt!
info_outline John Anderledes fortællerstilladsarbejderhistorier
Efter et års pause runder vi podcasten af med fokus på John Anderledes, som I roligt kan glæde Jer til at lære nærmere at kende. Han er en kæmpet. Han er indbegrebet af kammeratskab, hjælpsomhed og det at turde være sig selv, fuldstændig anderledes, på den fede måde. Nu hvor han runder de 60 år døjer han lidt med kol og er førtidspensionist, men stadigvæk i vældig godt humør. Han fortæller lidt om sin tid på stilladserne og om Langelandsfestivalen. I 20 år stod han for at sætte en 100 tons tung scene op og meget mere, sammen med en flok stilladskammerater. Det var en fest!...
info_outline Det europæiske stilladsarbejder netværkstilladsarbejderhistorier
Her er historien om hvordan det lykkedes at oprette Det europæiske netværk for stilladsarbejdere. Den første store begivenhed var en konference i 1996 i København. Netværket blev en del af lobbyarbejdet for at få et krav om uddannelse af stilladsarbejdere med i EU-Direktivet om arbejde i højden. Der var deltagere fra 7 lande. Bjarne Høpner og Niels Wegeland fortæller om deres møder med elle Thorning Smidt, for at få hende til at støtte lobbyarbjedet.
info_outline Stillads til Havanna 1988stilladsarbejderhistorier
I 1988 Fik stilladsarbejderne en henvendelse fra Dansk-Cubansk Forening om hjælp med stillads til Det Skandinaviske Hus i Havanna
info_outline Kai Petersen, formand for Lager og Pak 1947-56 fortæller 3stilladsarbejderhistorier
info_outline Kai Petersen, formand for Lager og Pak 1947-56 fortæller 2
stilladsarbejderhistorier
Kai Petersen fortæller videre om sit samarbejde med stilladsarbejderne. Han kommer bl.a. ind på den gamle tradition med at ingen nye folk må ansættes før alle medlemmer af klubben er i arbejde. En stilladsmester ville ikke ha nogen fra klubben. Det kom han til at fortryde, da han fik sendt et par trusse-ekspedienter ud. Vi kommer også ind på generelle forhold som organisationspligt. Kai fortæller også lidt om den store konflikt i 1956, hvor han ikke kunne få over sin samvittighed at anbefale et ja
info_outline Kai Petersen formand for Lager og Pak 1947-56 fortæller 1stilladsarbejderhistorier
Kai Petersen var formand for Lager og Pakhusarbejdernes Forbund 1947 -56. Jeg interviewede ham i forbindelse med klubbens 60 års jubilæum. Det var efter vi havde lavet 60 års jubilæumsskriftet, som han sidder og bladrer i og uddyber forskellige emner, som vi omtaler i skriftet.. Han var med til alle klubmøder og han var med på den årlige skovtur. Han var også med til at lave stillads på Roskilde Domkirke for at lære de forskellige fagudtryk indenfor branchen at kende.
info_outlineSlangen fortæller om faglig stolthed og kvalitet. Peter Roholm har altid stået for at bygge 1. klasses stilladser, og han har bygget stillads utallige specielle steder og til mærkelige formål. For eksempel et fyrtårn på en ubeboet ø, en ventilatorskakt i Folketinget og en sukkertank på Toms Fabrikker, Plus et helt specielt rullestillads til Metro byggeriet. Han krediterer stadigvæk Karate Mogens for at have lært ham at lave kvalitet. I Tempo Stilladser fik de stor ros af Arbejdstilsynet, som ikke kunne finde en eneste fejl på det stillads, de havde pakket Sorgenfri slot ind i. Det gav masser af jobs hos Slots- og Ejendomssyrelsen. Til slut en historie om, at det kræver en høj moral at levere god kvalitet på akkord.