loader from loading.io

Hip Hop Weekend: Bionic från Rock Force Crew

Svenska Breakare Podcast

Release Date: 11/10/2018

De bortglömda breakarna i Luleå och breakdance SM 1984 show art De bortglömda breakarna i Luleå och breakdance SM 1984

Svenska Breakare Podcast

Svenska breakare podcast presenterar bokförläggaren, graffaren och hip hop utforskaren Tobias Barenthin Lindblad. Avsnittet kretsar kring helt nya historier som förändrar vårt avlånga lands breakinghistoria. Mellan 1983-1986 fanns det ett stort gäng breakdansare i Luleå som varken vi eller de aktiva i Norrbotten kände till. Tobias berättar om breakdance SM 1984 som hade över 25 lokala deltävlingar och 10 regionalatvälingar som kröntes med en SM-final i Stockholm. Utöver detta får du höra spännande historier kring avspärrade rum under köpcentrum i centrala Luleå som har...

info_outline
Fokus på OS: Flaco om det öppna brevet till DSF show art Fokus på OS: Flaco om det öppna brevet till DSF

Svenska Breakare Podcast

Jag ringde upp Mauro Mardones Rodriguez aka Flaco för att prata om det öppna brev han formulerat till DSF. Flaco är en av (om inte den) mest konsekventa dansaren inom vår scen. Han har varit på toppnivå sedan minst 2001. Hur resonerar han om allt det här? Vi pratar om OS påverkan på breaking och hur han tror att ett nytt stort event kommer förändra breaking scenen.    Du hittar brevet och namninsamlingen här:  https://www.skrivunder.com/oppet_brev_till_dsf-_os_2024?fbclid=IwAR2WqFMBeMAnzU1_UE5RZbfOzU9oUOv-S2XfeCmzJLc1kVqgOs9rhZs3a1g

info_outline
Fokus på OS: Nille om att delta i ungdoms OS och livet i Belgien show art Fokus på OS: Nille om att delta i ungdoms OS och livet i Belgien

Svenska Breakare Podcast

När vårt framtidshopp Niklas Capel rörde sig hemåt från studierna i Belgien lyckades jag få tag i honom ungefär i höjd med Södertälje. Vi pratar om varför han lämnade Göteborg, hur han kom med i Skill Bill Zoo och främst lägger vi mycket krut på hans upplevelse att kvalat för ungdoms OS. 

info_outline
Fokus på OS: Bgirls Sweden och föreningar med Hanna Alneberg show art Fokus på OS: Bgirls Sweden och föreningar med Hanna Alneberg

Svenska Breakare Podcast

Jag pratar med dansskolan Step by Steps ägare, Ordföranden för Bgirls Sweden och Bgirlen Hanna Alneberg aka Bgirl Flex. Vi diskuterar olika dansföreningar i Sverige, SDO vs DSF, vilken roll Bgirls Sweden vill ha i OS satsningen samt vilka Bgirls som borde skickas till OS. In och följ Bgirls Sweden både på facebook och instagram.  

info_outline
Fokus på OS: Kampsporter, Riksförbund och Kina med Quake show art Fokus på OS: Kampsporter, Riksförbund och Kina med Quake

Svenska Breakare Podcast

Serien fortsätter. För varje samtal känns det som en ny dörr öppnas kring vad som måste efterforskas. Här sitter jag ned med Jakob "Quake" Isaksson och pratar om hans kunskap kring kampsport kopplat till breaking. För er som inte vet är Jakob sedan länge involverad inom både breaking och olika kampsporter. Vi pratar om etablering av nya OS grenar, vem var det egentligen som tryckte på för att breaking skulle bli en OS gren, behöver vi ansluta oss till DSF eller borde vi skapa något eget?  Samt vilken roll ser Jakob själv att han bör ta i en framtida OS satsning. 

info_outline
Fokus på OS: Nils om domarsystemen show art Fokus på OS: Nils om domarsystemen

Svenska Breakare Podcast

Jag ringde upp Nils Nordmark från Concrete Kingz för att veta mer om domarsystemen som är aktuella och pratas om runt om i världen. Nils har nördat ned sig och ger oss alla en recap om de olika systemen och vilka som står bakom. Vi reflekterar över de nya reglerna kopplat till dansen och vad som kommer ske. Tyvärr får jag in lite mobilsignaler som påverkar ljudbilden i andra halvan av podden. Ber om ursäkt för det.  

info_outline
Fokus på OS: Marre om SM och dialogen med DSF show art Fokus på OS: Marre om SM och dialogen med DSF

Svenska Breakare Podcast

Den dansare bland oss som har varit med i diskussionerna längst kopplat till att breaking blir en OS gren är Tobias "Marre" Marin. Marre blev ansiktet utåt när nyheten "breakade" (pun intended) i sveriges nyhetskanaler. Han har under flera år arrangerat flertalet arrangemang i breaking sverige samt senaste åren tagit ansvaret för att genomföra Svenska Mästerskapen (SM) i Breaking. Hör Marres ord om dialogen med Svenska Danssportsförbundet (DSF) och kopplingarna till SM.

info_outline
Fokus på OS: AlyBobo siktar på en plats show art Fokus på OS: AlyBobo siktar på en plats

Svenska Breakare Podcast

I denna miniserie kopplat till att breaking blev en OS gren så intervjuar olika personer om deras tankar kring detta. Med AlyBobo pratar vi specifikt om de positiva möjligheterna kopplat till detta besked. Aly plockar ut sin OS trupp utifrån nuvarande form och lyfter sin egen målsättning. 

info_outline
Fokus på OS: Kulturen dör sakta, sakta show art Fokus på OS: Kulturen dör sakta, sakta

Svenska Breakare Podcast

Mahan aka Foolish aka Chad Bogus blir uppringd av Fredrik för att lufta sina farhågor kopplat till att breaking tar steget från kulturen in i sportens värld. Är vi försent på det? Har breaking blivit ocoolt och är i nedförsbacke?

info_outline
Fokus på OS: Oskar från Danssportsförbundet show art Fokus på OS: Oskar från Danssportsförbundet

Svenska Breakare Podcast

I det här första av flera korta avsnitt kring att breaking har blivit en OS gren kommer ni få träffa Oskar Johansson Quartieri från Svenska Danssportsförbundet (DSF). Ni kommer få veta mer om DSF roll kopplat till att breaking blir en sport under OS.    

info_outline
 
More Episodes

Ännu ett avsnitt inspelat under HipHop Weekend i Kalmar.

Denna gång med Bionic från Machine Gun Funk & Rock Force Crew.
Bionic som började men gick vidare till Popping och via den dansen är det som han blivit mest känd. Han pratar om sin väg in i Rock Force och hur det ser ut idag.


Med tanke på att vi i Quakes podd pratar om den legendariska battlen mellan Rock Force och the Family
frågar vi självklart lite om den.

Samtalet hålls på engelska/the talk is in english