loader from loading.io

Avsnitt 54. Halvtid i betäckningssäsongen - vilka hingstar har varit populärast tittills?

SWB Podden

Release Date: 07/15/2022

Avsnitt 57. Tips för dig med en lovande unghingst i stallet! show art Avsnitt 57. Tips för dig med en lovande unghingst i stallet!

SWB Podden

Vad är rådgivande bedömning och hur går det till? Måste min hingst vara röntgad innan? Vad ska jag tänka på om jag funderar på att visa min hingst på bruksprovet nästa år? I det här avsnittet ger Bettan och Gustaf handfasta tips och tar dig igenom vad som gäller för de unga, lovande hingstarna!

info_outline
Avsnitt 56. Unghäst-VM i dressyr show art Avsnitt 56. Unghäst-VM i dressyr

SWB Podden

Unghäst-VM i dressyr avgjordes nyligen i holländska Ermelo och våra SWB-hästar gjorde bra ifrån sig! Gustaf var på plats och Bettan följde på hemmaplan och i det här avsnittet tar de oss igenom resultatlistorna, SWB-hästarnas prestationer och vilka trender de anar!

info_outline
Avsnitt 55. Köpa och sälja föl show art Avsnitt 55. Köpa och sälja föl

SWB Podden

Hur ska man tänka när man ska sälja sitt föl? Vilka kanaler är bäst att använda för marknadsföring och hur sätter jag pris på mitt föl? Ska jag som köpare veterinärbesiktiga mitt föl? I det här avsnittet guidar Bettan och Gustaf dig i denna djungel och till sin hjälp har det "fölscouten", GP-ryttaren och tränaren Nina Bengtsson. Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 54. Halvtid i betäckningssäsongen - vilka hingstar har varit populärast tittills? show art Avsnitt 54. Halvtid i betäckningssäsongen - vilka hingstar har varit populärast tittills?

SWB Podden

Bettan och Gustaf presenterar betäckningsstatistiken hittills och vilka hingstar som varit mest populära när halva betäckningssäsongen är avklarad! Vi ber om ursäkt för ljudet som från och till hörs lite dåligt. Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 53. Från föl till avvänjning och nytt namn show art Avsnitt 53. Från föl till avvänjning och nytt namn

SWB Podden

SWB Avelspodden byter namn till SWB Podden! Allt för att ge er lyssnare en ännu större och bredare variation av ämnesområden! I det här avsnittet dyker Gustaf och Bettan ner i den viktiga och spännande tiden från det att fölet föds tills det är dags för avvänjning. Lyssnarnas frågor besvaras och det bjuds på handfasta tips på allt från hantering av föl, lastning, korrigering av en avvikande benställning till att skilja fölet från sin mamma. Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 52. Ung SWB show art Avsnitt 52. Ung SWB

SWB Podden

Vad är Ung SWB och vad gör dom? Detta får ni veta när vi gästas av SWBs ungdomsansvariga Michaela Swärd och Ung SWBs vice ordförande Thea Karlsson. Dom berättar även vad Young Breeders VM är och hur det går till. Är du under 26 år är detta avsnittet extra intressant för dig! Vill ni veta ännu mer om Ung SWB och deras evenemang och aktiviteter, kika in på deras hemsida ung.swb.org och deras instagram Ungswb.

info_outline
Avsnitt 51. Partnerbyte show art Avsnitt 51. Partnerbyte

SWB Podden

Gustaf har fått en ny poddkollega, närmare bestämt Elisabet Ernblad. Hon har många SWB-år i bagaget och  det här avsnittet får ni lära känna henne lite bättre, både i och utanför jobbet. Trevligt lyssning!

info_outline
Avsnitt 50. Tack för allt Emma! show art Avsnitt 50. Tack för allt Emma!

SWB Podden

I 50:e och sista avsnittet med Emma och Gustaf gör vi en tillbakablick på aveln i stort, på tidigare avsnitt och om Emmas många år på SWB. Bland annat om hur allt började och om den nya hingstselektionen och mycket annat. Framöver kommer Gustaf få en ny poddkollega i form av Elisabet Ernblad. Men mer om henne i nästa avsnitt! Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 49. Bruksprovet 2022 show art Avsnitt 49. Bruksprovet 2022

SWB Podden

Gustaf och Emma diskuterar Bruksprovet 2022 och går bl.a. igenom hingstarnas härstamningar och statistik för provet.

info_outline
Avsnitt 48. Förbered din häst för unghästbedömning del 2 – Utbildning av den ridna hästen, 3-4 år show art Avsnitt 48. Förbered din häst för unghästbedömning del 2 – Utbildning av den ridna hästen, 3-4 år

SWB Podden

Unghästen är nu 3 år på våren. Hur går man vidare med utbildningen? När börjar man hoppa in den med ryttare, hur ofta ska man träna och hur? I del 2 om den unga hästens utbildning fortsätter vi samtalet med de professionella unghästutbildarna Karin Engström och Anna-Clara Pettersson. De ger konkreta tips och vi diskuterar allt från hjälptyglar till nedsittning i trav eller ej. Häng med på ett lärorikt avsnitt! Användbar information om unghästutbildning hittar du här! Karins digitala föreläsning om unghästutbildning för SWB: klicka på ”Säker och hållbar...

info_outline
 
More Episodes

Bettan och Gustaf presenterar betäckningsstatistiken hittills och vilka hingstar som varit mest populära när halva betäckningssäsongen är avklarad!

Vi ber om ursäkt för ljudet som från och till hörs lite dåligt.

Trevlig lyssning!