loader from loading.io

Första Lyan

Ekonomirookien

Release Date: 07/06/2023

Vilka Vilka "viktiga papper" behöver man?

Ekonomirookien

Joel Garpe, bankjurist på Sparbanken i Enköping gästar och berättar om alla de "viktiga papper" du kan behöva i vuxenvärlden. 

info_outline
Vilka försäkringar måste man ha? show art Vilka försäkringar måste man ha?

Ekonomirookien

Swedbanks hållbarhetsekonom Madelén Falkenhäll gästar Ekonomirookien! Hon går igenom de försäkringar som alla bör ha. För det har du väll koll på? Om inte? Lyssna på detta avsnitt!   

info_outline
Hur startar man företag? show art Hur startar man företag?

Ekonomirookien

Vilka är de vanligaste bolagsformerna och vilka är deras för- och nackdelar? Hur kommer man igång och vad behöver man tänka på innan man startar företaget? Detta är några av frågorna som Frida Svensson Söderlind svarar på i detta avsnitt av Ekonomirookien, Swedbanks podcast om privatekonomi. 

info_outline
Ungas boendesituation show art Ungas boendesituation

Ekonomirookien

Hur bor unga idag? Swedbanks ungdomsekonom Julia Hofvendahl förklarar de vanligaste boendeformerna och går igenom det nya alternativet hyrköp. 

info_outline
Hur kan du påverka din pension? show art Hur kan du påverka din pension?

Ekonomirookien

Vad behöver man ha koll på när det gäller sin pension? Swedbanks hållbarhetsekonom Madelén Falkenhäll gästar podden och förklarar hur du själv kan påverka din pension.  

info_outline
Ungas skuldsättning show art Ungas skuldsättning

Ekonomirookien

Över 30 000 unga vuxna i Sverige har idag en skuld hos Kronofogden. Vad kan det bero på? Hur ser trenden ut? Finns det något ljus i tunneln? Swedbanks ungdomsekonom Julia Hofvendahl gästar podden och guidar oss i ämnet.

info_outline
Hur fungerar ekonomin i en bostadsrättsförening? show art Hur fungerar ekonomin i en bostadsrättsförening?

Ekonomirookien

Swedbank och Sparbankernas privatekonom Arturo Arques gästar podden. Han svarar på frågor som "Varför är det viktigt att ha koll på bostadsrättsföreningens ekonomi?" och "Varför är det viktigt att läsa föreningens årsredovisning innan du köper en lägenhet?" Ekonomirookien är en podcast från Swedbank.

info_outline
Spara på liten budget show art Spara på liten budget

Ekonomirookien

Swedbank och Sparbankernas privatekonom Arturo Arques gästar podden och tipsar om hur man komma igång med sitt sparande trots att man har en liten budget. 

info_outline
Vad händer om du inte betalar en räkning? show art Vad händer om du inte betalar en räkning?

Ekonomirookien

Swedbank och Sparbankernas privatekonom Arturo Arques gästar podden och förklarar vad som händer om man inte betalar en räkning. Vad är en påminnelseavgift? Hur fungerar inkassoföretag? Vad händer om man får en betalningsanmärkning? Detta är några av frågorna som du får svar på i detta avsnitt av Ekonomirookien, Swedbanks podcast om privatekonomi. 

info_outline
Jämställd Ekonomi show art Jämställd Ekonomi

Ekonomirookien

Jämlikhet ska vara självklart i dagens samhälle. Men gäller det även i vår ekonomi? Vi frågar vår hållbarhetsekonom Madelen Falkenhäll om jämlik ekonomi och hur man hjälps åt för att skapa goda förutsättningar för sitt gemensamma sparande.

info_outline
 
More Episodes

Dags att flytta hemifrån! Men… hur gör man? Och vad ska man tänka på? Snårigt värre, men som tur är har vi ungdomsekonomen Julia Hovendal i studion – häng med när hon delar med sig av tips, trix och annat matnyttigt som kan göra flytten lite smidigare.