loader from loading.io

Avsnitt 1 - Om oss

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Release Date: 06/07/2020

Avsnitt 26 - Höns i trädgården show art Avsnitt 26 - Höns i trädgården

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Ulrika och Linda beger sig hem till en av Ulrikas kunder, Liv Sandberg, för att prata om höns i trädgården. Liv delar med sig av sina erfarenheter, som hyfsat nybliven hönsägare, och ger värdefulla tips på vad en ska tänka på om en funderar på att skaffa hönor. Vilken ras ska en välja? Hur mycket skötsel kräver hönorna, kan en t.ex. åka bort någon dag eller två? Hur skyddar en dem mot rovdjur, och behöver en ha en tupp? Och vad är egentligen grejen med Ulrika och hönor?

info_outline
Avsnitt 25 - Krukväxter show art Avsnitt 25 - Krukväxter

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Även om vintern lagt sig över hela landet, grönskar det inomhus tack vare våra krukväxter. Vad bidrar krukväxter med i vår inomhusmiljö, och hur inreder en med dem? När ska en egentligen plantera om sina krukväxter? Varför har många inomhusväxter sett extra glåmiga ut denna höst? Linda vet råd, och ger Ulrika tips på hur hon ska få sina hortensior och julstjärnor att blomma om igen. Dessutom delar de med sig av sina favoriter bland krukväxterna.

info_outline
Avsnitt 24 - Frågepodd show art Avsnitt 24 - Frågepodd

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

I säsongens sista avsnitt svarar Ulrika och Linda på lyssnarnas frågor. Vad är t.ex. det största misstaget en kan göra när en planerar sin trädgård? Kan en blanda olika stilar, och på vilket sätt? Vad gör en åt Monilia på äppleträdet, och när ska en egentligen sluta vattna sina växter om hösten?Ulrika och Linda tipsar om läsvärda böcker för både stora och små, perfekta julklappar, och avsnittet avslutas med stämningsfull högläsning av Linda, ur en av Ulrikas favoritklassiker, Tom

info_outline
Avsnitt 23 - Jularrangemang show art Avsnitt 23 - Jularrangemang

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Julkransar, julgrupper och julens snittblomsbuketter, julens gröna arrangemang diskuteras ingående i dagens avsnitt. Till sin hjälp har Ulrika och Linda bjudit in Minna Merke Schmidt, blomsterinspiratör, föreläsare och författare, vars kreativitet och blomsterarrangemang förgyllt många hem. Linda är nyfiken hur det ser ut hemma hos Ulrika i juletid, och förvånar Ulrika när hon berättar om sitt val av julgran.

info_outline
Avsnitt 22 - Växthus del 3 - att välja växter show art Avsnitt 22 - Växthus del 3 - att välja växter

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Hur ska en tänka kring odling i växthuset, och vad tillför växterna? Är växterna bara för ögat, och ökad mysfaktor, eller används växthuset för förvaring av köldkänsliga plantor? Hur kan en göra om en vill odla ätbart och sommarblommor, och inte har fasta planteringsbäddar? Vilka klätterväxter ska en välja om en vill ha ett grönskande draperi i sitt växthus, och ska en välja ett- eller fleråriga?

info_outline
Avsnitt 21 - Vinterträdgården show art Avsnitt 21 - Vinterträdgården

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Hur gör en för att få en vacker trädgård även om vintern? Ulrika och Linda har råd att ge, för trädgårdar i hela Sverige. För trädgården fyller en funktion även under den kalla årstiden, oavsett om en vistas i den, eller enbart betraktar den från insidan av huset.

info_outline
Avsnitt 20 - Insynsskydd show art Avsnitt 20 - Insynsskydd

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

En trädgård fri från insyn är det många som önskar sig. En privat oas, i hela trädgården, eller för delar av den. Men, vilken typ av insynsskydd ska en välja, och i vilket material? Vilken höjd ger ett fullgott insynsskydd, och hur kan en kombinera olika höjder? Vad är skillnaden mellan ett plank och spaljé, och krävs det bygglov? Om en vill välja ett grönt insynsskydd, t.ex. häck, vilka växter ska en välja då? Och måste alltid insynsskyddet placeras i tomtgräns?

info_outline
Avsnitt 19 - Höstfärger show art Avsnitt 19 - Höstfärger

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Om hösten förvandlas trädgården till ett färgsprakande fyrverkeri. Om en har valt rätt växter, vill säga. Ulrika och Linda tipsar om växter med magnifika höstfärger, för alla växtzoner, växter som får trädgården att se slående vacker ut även denna årstid. Som alltid när Ulrika och Linda pratar växtval, är de allt annat en eniga när det gäller vissa sorter. Dessutom, vad ska en göra med alla löv när de väl fallit ner på marken? Linda vet råd.

info_outline
Avsnitt 18 - Pollinatörsträdgården show art Avsnitt 18 - Pollinatörsträdgården

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Insekter är livsviktiga för en trädgård, ja, faktiskt för hela vårt ekosystem. Hur ska en göra för att få en trädgård i balans, full med pollinerande insekter? Vilka blomfärger föredrar t.ex. fjärilar? Vilka växter ska en välja för att få en trädgård där insekter trivs? Hur kan en skapa boplatser åt insekter? Och vad ska en undvika i sin trädgård? Ulrika och Linda har bjudit in Liselotte Roll, författare till boken Odla för insekter, för att samtala om hur en lyckas med en insekts

info_outline
Avsnitt 17 - Växthus del 2 show art Avsnitt 17 - Växthus del 2

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Växthus del 2 – inredning i och utanför växthuset.

info_outline
 
More Episodes

Vilka är personerna bakom Ulrika och Lindas trädgårdspodd? Möt trädgårdsdesigner och arkitekt Ulrika Levin och trädgårdsmästare och konstnär Linda Schilén i ett personligt samtal om poddens innehåll, de egna förväntningarna och vad de vill dela med sig av.