loader from loading.io

Under Hjelmene 17 - CORONA-forebyggelse

Under Hjelmene podcast

Release Date: 02/25/2021

Under Hjelmene 31 - Apps og digitalt arbejdsmiljø show art Under Hjelmene 31 - Apps og digitalt arbejdsmiljø

Under Hjelmene podcast

I denne episode af Under Hjelmene skal det handle om apps – og hvordan de kan bruges i arbejdsmiljøarbejdet. Den digitale udvikling går rigtig stærkt, så denne gang fokuserer vi lidt på nogle af de erfaringer, som er opsamlet i byggebranchen - og hvor man kan få hjælp, hvis man gerne vil sætte lidt mere strøm til arbejdsmiljøarbejdet.

info_outline
Under Hjelmene 30 - Gennemstyrtning show art Under Hjelmene 30 - Gennemstyrtning

Under Hjelmene podcast

I denne episode af Under Hjelmene-podcast kan du høre om gennemstyrtning. Det er nemlig en særlig risiko, som kan forekomme ved tagarbejde. Heldigvis er der en række foranstaltninger, som kan forebygge ulykkerne.  Mød en række personer som alle har erfaringer og viden om netop gennemstyrtning.  

info_outline
Under Hjelmene 29 - Unge og arbejdsmiljø show art Under Hjelmene 29 - Unge og arbejdsmiljø

Under Hjelmene podcast

Under Hjelmene handler denne gang om de unge og deres fokus på arbejdsmiljøet. Vi har talt med flere unge elever fra tekniske skoler i forbindelse med efterårets Arbejdsmiljøtræf – og også nogle af dem, som er i kontakt med de unge, når de færdes på byggepladserne.

info_outline
Under Hjelmene 28 - Nedslidning show art Under Hjelmene 28 - Nedslidning

Under Hjelmene podcast

Under Hjelmene handler denne gang om nedslidning, og nedslidning kan være mange ting: Ikke kun smerter og problemer med bevægeapparatet. Nedslidning er i det hele taget den langvarige påvirkning, som kan sætte sig som skader alle steder i kroppen. Det kan også være i form af høretab på grund af støj, lungeskader som følge af indånding af støv og farlig kemi eller fx kredsløbs- og nerve-problemer på grund af belastninger fra vibrationer. I løbet af udsendelsen får du masser af indsigt, og også gode råd til at undgå nedslidning.

info_outline
Under Hjelmene 27 - Støj show art Under Hjelmene 27 - Støj

Under Hjelmene podcast

Støj er et stort arbejdsmiljøproblem i bygge- og anlægsbranchen, og mange bliver udsat for høreskadende og generende støj. I branchen er det den næstmest anmeldte erhvervssygdom – efter muskel-skelet-sygdomme, viser tal fra Arbejdstilsynet. Der er altså rigtig god grund til at passe godt på sin hørelse, når man går på arbejde. Under Hjelmene ser denne gang nærmere på støj, og i løbet af udsendelsen får du masser af gode råd og fif til at passe på ørerne – og måske også punkteret en enkelt myte eller to.

info_outline
Under Hjelmene 26 - Arbejdsmiljøtræf show art Under Hjelmene 26 - Arbejdsmiljøtræf

Under Hjelmene podcast

I løbet af efteråret slår tekniske skoler rundt om i landet dørene op for Arbejdsmiljøtræf 22, hvor skolernes elever samt medarbejdere og ledere i de lokale bygge- og anlægsvirksomheder kan få helt ny og opdateret viden indenfor arbejdsmiljø i bygge og anlæg.  Vi har besøgt Arbejdsmiljøtræffet på NEXT i Glostrup for at give en idé om, hvad man kan opleve på træffet, som er arrangeret af parterne bag Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg i samarbejde med Byggeriets Arbejdsmiljøbus og Arbejdstilsynet.

info_outline
Under Hjelmene 25 – Støv show art Under Hjelmene 25 – Støv

Under Hjelmene podcast

Arbejdstilsynet har lige nu særligt fokus på støv på byggepladsen. I denne episode taler vi med forskellige – både - eksperter og håndværkere, som deler viden og erfaringer ud. Vi taler naturligvis med Arbejdstilsynet for at høre mere om, hvad de kigger efter, når de kommer på besøg. Og vi skal høre om støvets skadelige påvirkning af lungerne – om forebyggelse – om løsninger – og meget mere.

info_outline
Under Hjelmene 24 – SKILLS 2022 show art Under Hjelmene 24 – SKILLS 2022

Under Hjelmene podcast

DM i SKILLS er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Ca. 300 unge kæmper om at være de bedste inden for netop deres fag. Og så kæmper de unge fra byggefagene også om en arbejdsmiljøpris. Kom med til SKILLS i denne Under Hjelmene PodCast.

info_outline
Under Hjelmene 23 – Konsulenttjenesten (BFA Bygge & Anlæg) show art Under Hjelmene 23 – Konsulenttjenesten (BFA Bygge & Anlæg)

Under Hjelmene podcast

Denne gang handler Under Hjelmene Podcast om Branchefællesskabet for arbejdsmiljø, BFA Bygge & Anlægs nye konsulenttjeneste.

info_outline
Under Hjelmene 22 – Arbejdsmiljøkultur og ulykker show art Under Hjelmene 22 – Arbejdsmiljøkultur og ulykker

Under Hjelmene podcast

I denne udgave af Under Hjelmene handler det om, hvordan kulturen på arbejdspladsen hænger uløseligt sammen med arbejdsmiljøet og om, hvordan vi påvirker hinanden – både positivt og negativt – i forhold til det at have en bedre og mere sikker dag på jobbet.

info_outline
 
More Episodes

Covid-19 har sat et alvorligt præg på de fleste danskeres arbejdsliv i snart et år. Men samtidig er der også kommet enkelte positive ting ud af pandemien – i hvert fald, når vi ser på arbejdsmiljøet. Her er der opstået nogle rutiner, som ikke var til stede før.

I Bygge og Anlæg har man som branche været rigtigt gode til at holde smitten nede. Ja faktisk viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen, at kun 2,9 procent af de ansatte i byggeriet, der har været smittet med corona. Det ligger i den helt lave ende – sammen med fx landbrug, skovbrug og fiskeri.

Denne udgave af Under Hjelmene handler om at forebygge smitte med corona.