loader from loading.io

Ørerne i maskinen - Mobberi på arbejdspladsen

Lyt til ledelse

Release Date: 09/05/2018

Lyt til ledelse: En udforskning af ledelsesbegreber show art Lyt til ledelse: En udforskning af ledelsesbegreber

Lyt til ledelse

Hvad er mod i ledelse egentlig? Hvad indebærer ydmyghed, og kan vi tale om sårbarhed i ledelse? Lyt med når kommunaldirektør og tidligere ledelsesambassadør Jette Runchel dykker ned i en lidt mere filosofisk snak om ledelsesbegreber sammen med to chefer.

info_outline
Lyt til ledelse: Sammenhæng i ledelseskæden show art Lyt til ledelse: Sammenhæng i ledelseskæden

Lyt til ledelse

Chefer skal sikre sammenhæng i ledelseskæden, både opad, nedad og til siden. Men det er ikke lige til. Lyt med når ledelsesambassadør Jette Runchel sammen med en direktør og en chef drøfter chefens svære, men vigtige rolle i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden.

info_outline
Ledelse mod strømmen: Selvfølgelig skal vi løse det her show art Ledelse mod strømmen: Selvfølgelig skal vi løse det her

Lyt til ledelse

Skolechefen i Rudersdal Kommune var advaret, da regeringen lukkede landets skoler ned. Men det kom bag på Martin Tinning, da skolerne skulle åbne igen og i løbet af få uger stå klar med håndsprit og afstand mellem eleverne.

info_outline
Ledelse mod strømmen: Kommunikation er nummer 1 show art Ledelse mod strømmen: Kommunikation er nummer 1

Lyt til ledelse

Når vilkårene ændres hele tiden, bliver kommunikation ekstra vigtig. For lidt kommunikation skaber frustrationer, mens for meget kan hæmme fagligheden og medarbejdernes egen drivkraft. Det oplevede Bo Gammelgaard, leder af Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune, da han selv og hans medarbejdere skulle manøvrere udsatte borgere gennem strømmen af nye retningslinjer og meldinger fra ministerier, der ikke altid gik i samme takt.

info_outline
Ledelse mod strømmen - Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen show art Ledelse mod strømmen - Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen

Lyt til ledelse

I løbet af få dage skulle medarbejderne på Herlev Hospital indrette sig på den nye virkelighed med corona. Ingen vidste, hvordan den så ud. Ledende overlæge på Herlev Hospital Lisbet Ravn fortæller i denne podcast fra Væksthus for Ledelse om, hvorfor det har gjort mange ting mulige, at hun i forvejen havde et godt relationelt fundament og benyttede sig af styrken ved at have beslutningskraft.

info_outline
Ledelse Mod Strømmen - Nye Veje i Nordjylland show art Ledelse Mod Strømmen - Nye Veje i Nordjylland

Lyt til ledelse

Gennem projektet, Nye Veje, er det lykkedes topledelsen fra regionen, kommunen og Aalborg Universitetshospital at skabe en række nye tilgange på sundhedsområdet i en situation, hvor man ellers stod med akut lægemangel og et nedlagt sygehus. Men hvordan kunne det praktisk lade sig gøre at vende en stemning af afvikling til en positiv udvikling? Hør mere i Væksthus for Ledelses podcast-serie Ledelse mod strømmen.

info_outline
Ledelse Mod Strømmen - Når forandring ikke fryder show art Ledelse Mod Strømmen - Når forandring ikke fryder

Lyt til ledelse

Forandringer kan udløse konflikter. For centerchef i Aalborg Kommunes Handicap- og Ældreforvaltning, Jonna Kastberg, førte en omlægning af vagtplanlægningen til et forløb, hvor udfordringerne overhalede gevinsterne. Hør om de erfaringer, der blev gjort, de fejltrin, som fyldte undervejs, og den læring, hun og organisationen har fået ud af forløbet.

info_outline
Ledelse Mod Strømmen - At lede efter drømme show art Ledelse Mod Strømmen - At lede efter drømme

Lyt til ledelse

En stor fusion og medfølgende kulturændring er kun holdbar, hvis ens leder er insisterende og vedholdende – helt ned i de mindste detaljer. Tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt og nuværende ledelsesambassadør Dorte Crüger fortæller i denne podcast om at sætte patienten først i både ord og handling og bevise, at det ikke blot var en ny omgang ”operation morgenluft”.

info_outline
Ørerne i maskinen - Hvordan holder du dine evner som leder ved lige? show art Ørerne i maskinen - Hvordan holder du dine evner som leder ved lige?

Lyt til ledelse

Som leder skal du følge med tiden, være omstillingsparat og søge ny viden. Men hvordan udvikler man sig som leder i en positiv retning? 

info_outline
Ørerne i maskinen - Vær tydelig i din ledelsesstil show art Ørerne i maskinen - Vær tydelig i din ledelsesstil

Lyt til ledelse

Som leder skal du være synlig, til stede og præcis i din kommunikation. Du skal med andre ord være tydelig i din ledelsesstil. Men hvordan er man det?

info_outline
 
More Episodes

Er der tale uskyldigt drilleri eller decideret mobning? Hvor går grænsen, og hvornår skal chefen gribe ind?