loader from loading.io

65. Den med beredskapssamordnaren och dottern

vardagsprepping

Release Date: 10/21/2021

97. Den med sjuksköterskan som blev en prepper show art 97. Den med sjuksköterskan som blev en prepper

vardagsprepping

I dagens avsnitt pratar vi med Emma som är sjuksköterska och som vaknade upp som prepper under pandemin. Hör om hennes erfarenheter i arbetet att kämpa mot pandemin och vad som gjorde att hon blev en prepper.

info_outline
100 saker 7-8 show art 100 saker 7-8

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om vapen (och ammunition) samt konservöppnare. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
96. Den med TEOTWAWKI show art 96. Den med TEOTWAWKI

vardagsprepping

Prepper-uttrycket TEOTWAWKI betyder The End Of The World As We Know It och åsyftar ofta en enorm katastrof som förintar världen på ett sätt eller ett annat. Idag pratar vi om saker som händer just nu och som vi ser komma som förmodligen kan innebära att världen inte blir sig lik i framtiden. Inte världens undergång alltså men att vi ser en hel del förändringar på horisonten...

info_outline
100 saker 5-6 show art 100 saker 5-6

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om lampor/lampolja/vekar och tält. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
95. Den med The Modern Survivalist show art 95. Den med The Modern Survivalist

vardagsprepping

I detta avsnitt pratar vi en riktig samhällskollaps med Fernando från The Modern survivalist. Fernando klarade sig ur kollapsen som inträffade i Argentina precis i början av 2000-talet. Lyssna på när han berättar om vad som hände, hur folk betedde sig och vad som gjorde att han till slut "buggade ut". Du hittar Fernando på:

info_outline
100 saker 3-4 show art 100 saker 3-4

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om tändare och ved. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
94. Preppa med budget - mat show art 94. Preppa med budget - mat

vardagsprepping

I det här avsnittet pratar vi om hur vi hade tänkt om vi hade en budget och ville bättra på matförrådet inför en kris. Dels kikar vi på vad som går att skaffa för 750 kronor och dels 2000 kronor. Som vanligt har Martin gjort bort sig och glömt bort sina egna instruktioner, men det blev en bra övning trots allt!

info_outline
100 saker 1-2 show art 100 saker 1-2

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om generatorer och vattenfilter/vattenrenare Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
93. Den med försvarsdirektören Max show art 93. Den med försvarsdirektören Max

vardagsprepping

Vi fick möjlighet att prata med Max, som är försvardirektör vid Länsstyrelsen. Häng med och lär dig om länsstyrelsens roll i krisberedskap, om skyddsobjekt, det kommande valet samt varför det är så viktigt att alla i vårt samhälle har en beredskap.

info_outline
Extra: Live stream december 2021 show art Extra: Live stream december 2021

vardagsprepping

Om du bara lyssnar på podcasten, kanske du har missat våra månatliga live streams (Facebook, YouTube) där vi samlar en panel av talare och går igenom olika ämnen. Därför släpper vi dem i podd-format också så att du inte missar något. I den första pratar vi beredskap inför 2022 med Lotta Dalenius, Andreas (Urvaken) och Jon från REKYL.

info_outline
 
More Episodes

I veckans avsnitt hade vi förmånen att få prata med Sara som är beredskapssamordnare i en av landets kommuner, men även med hennes dotter Ellinor.

Vi tar reda på hur beredskapen ser ut i ett kommunalt perspektiv, hur Corona-krisen har påverkat beredskapen men också många andra saker. 

Ellinor får i egenskap av blivande lärare både berätta om sin syn på beredskap och hur hon tänker gällande eventuella annalkande kriser.