loader from loading.io

65. Den med beredskapssamordnaren och dottern

vardagsprepping

Release Date: 10/21/2021

100 saker 47-48 show art 100 saker 47-48

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om receptbelagd medicin och papperskorgar i plast(?). Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
121. Krisberedskapsveckan del 5 - Mylarpåsar, syreabsorbenter och hydroponisk odling med mylar.se show art 121. Krisberedskapsveckan del 5 - Mylarpåsar, syreabsorbenter och hydroponisk odling med mylar.se

vardagsprepping

Äntligen är Pierre från Mylar.se tillbaka och denna gång delar vi båda med oss av misstag som vi och andra gjort, både när det kommer till långtidsförvaring av torrvaror och hydroponisk odling. Men självklart pratar vi också om lite andra saker och mot slutet finns ett erbjudande som du inte får missa! Lyssna till slutet för en möjlighet att handla till 15% rabatt hela oktober månad!

info_outline
120. Krisberedskapsveckan del 4 - Convar Foods show art 120. Krisberedskapsveckan del 4 - Convar Foods

vardagsprepping

[English text further down] I dagens upplaga av podden välkomnar vi ingen annan än Ralph Hensel som är VD för företaget Convar Foods, vilka ligger bakom bland annat Conserva.de. Lyssna på när han berättar om företaget, deras utveckling, deras produkter samt deras syn på prepping. Mycket intressant! Today we are happy to have Ralph Hensel joining us. He is the Managaing Director of Convar Foods, one of the biggest producers of emergency food in Europe. Listen to us talk about the company, their development, their products and their view of prepping. A very interesting episode that you...

info_outline
119. Krisberedskapsveckan del 3 - Kokbok för Apokalypsen show art 119. Krisberedskapsveckan del 3 - Kokbok för Apokalypsen

vardagsprepping

Idag har vi glädjen att välkomna Magdalena Väpnargård som skrivit Kokbok för Apokalypsen; en kokbok för vardagspreppers. Här kan ni hitta allt från enkla recept som förgyller er vardag till tips på hur ni kan använda ogräs för att laga mat. Självklart prata vi om annat också. Vad sägs till exempel om musikval i form av hårdrock och punk, varför det är viktigt att aldrig slänga mat till hur man kan leva i isolation?

info_outline
118. Krisberedskapsveckan del 2 - Livsmedelsverket show art 118. Krisberedskapsveckan del 2 - Livsmedelsverket

vardagsprepping

I dagens avsnitt gästas vi av Lena som är Beredskapshandläggare vid Försörjningsberedskapsavdelningen på Livsmedelsverket. Häng med i en diskussion som handlar om just-in-time, uppdraget som Livsmedelsverket har fått från och med 1 oktober i år, hur försörjningen av livsmedel ser ut i landet och om det finns någon fara i att ha alla våra livsmedel på väg någonstans i landet istället för i lager. Ni hittar mycket bra information på Livsmedelsverkets hemsida. På bloggen kompletterar vi med länkar till de intressanta artiklarna inom kort.

info_outline
117. Krisberedskapsveckan del 1 show art 117. Krisberedskapsveckan del 1

vardagsprepping

Krisberedskapsveckan 2022 handlar om mat och därför tänkte vi dela med oss av inte mindre än fem avsnitt kring detta (även om vi pratar om ett lägre antal i detta avsnitt), Först ut är en dialog mellan mig och Patrik som till viss del är en repetition av vår börja preppa-serie. Vi pratar mest om tillagning av mat i kris samt hur du kan bygga din mat-buffert.

info_outline
100 saker 45-46 show art 100 saker 45-46

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om tåliga kläder och skor samt belysningsmöjligheter i form av ficklampor, facklor (?) och stormlyktor. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
116. Den med Krispärmen show art 116. Den med Krispärmen

vardagsprepping

Med oss i studion den här gången är Ulf, en av våra Patrons på Patreon. Han ville medverka i ett avsnitt om Krispärmen, eller Prepper-Planen som vi kom på att den kunde heta. Avsnittet handlar även om hur snygg REKYLs nya anteckningsbok är, Martins olagliga test av Walkie-talkie i Stockholm, hur avlopp fungerar egentligen och mycket annat intressant!

info_outline
100 saker 43-44 show art 100 saker 43-44

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om anteckningsmateriel, miniräknare med solceller samt kylväskor. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
115. Den med den optimala (?) prepper-gruppen show art 115. Den med den optimala (?) prepper-gruppen

vardagsprepping

I dagens avsnitt överraskar Patrik med att ställa mig mot väggen. Scenariot är att vi har fått en gård på landet och tillsammans med våra familjer ska vi överleva så bra som möjligt med endast 8 extra personer med olika färdigheter. Häng med i vårt tänk när vi funderar kring hur vi ska överleva ett SHTF-scenario tillsammans med dessa åtta individer! Har vi skapat den optimala prepper-gruppen?

info_outline
 
More Episodes

I veckans avsnitt hade vi förmånen att få prata med Sara som är beredskapssamordnare i en av landets kommuner, men även med hennes dotter Ellinor.

Vi tar reda på hur beredskapen ser ut i ett kommunalt perspektiv, hur Corona-krisen har påverkat beredskapen men också många andra saker. 

Ellinor får i egenskap av blivande lärare både berätta om sin syn på beredskap och hur hon tänker gällande eventuella annalkande kriser.