loader from loading.io

65. Den med beredskapssamordnaren och dottern

vardagsprepping

Release Date: 10/21/2021

131. Den med försvarsutbildarna show art 131. Den med försvarsutbildarna

vardagsprepping

Vi har glädjen att presentera generalsekreteraren vid Svenska Försvarsutbildningsförbundet; Bo Stennabb. Tillsammans diskuterar vi Försvarsutbildarnas uppdrag bland de 18 frivilligorganisationer som finns i Sverige. Lyssna på när Bo berättar om organisationen, vilka kurser som finns tillgängliga för allmänheten, hur man blir medlem och kanske verksam i förbundet samt mycket mer. Trevlig lyssning!

info_outline
100 saker 63-64 show art 100 saker 63-64

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om knivar och cyklar med respektive tillbehör. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
130. Den om att preppa bilen show art 130. Den om att preppa bilen

vardagsprepping

Det är hög tid att prata om att preppa bilen! Till vår hjälp har vi denna gång en av våra "patrons" - Emelie! Häng med på en intressant diskussioner om stort och smått som borde finnas i alla bilar som framförs av preppers. Emelie har förberett en hel lista med saker som hon anser vara bra att ha i bilen och den kan ni hitta på bloggen kort efter att detta avsnitt är publicerat. Faktum är att detta blev ett så omvälvande avsnitt att Martin höll på att glömma självskattningen. Men tack och lov var vi ju tre i studion och två av oss kom ihåg! :)

info_outline
100 saker 61-62 show art 100 saker 61-62

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om klorin och konserveringstillbehör. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
129. Den med 100000-kronorsutmaningen show art 129. Den med 100000-kronorsutmaningen

vardagsprepping

Vi fick en utmaning från en följare som bestod i att stärka vår beredskap med en budget på 100000 kronor, alltså etthundratusen! Vi gick loss och shoppade virtuellt från tre olika e-handelsplatser; Conserva.de, The General Prepper och korps.se Resultaten blev slående OLIKA! Patrik briljerar med sin intelligens och Martin investerar mycket stålar i "villhöver"-prylar!

info_outline
100 saker 59-60 show art 100 saker 59-60

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om sytillbehör och konserver. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
Vardagspreppings preppingprylar 2 show art Vardagspreppings preppingprylar 2

vardagsprepping

I detta avsnitt tipsar Patrik om...håll i er nu! En uppgradering av ditt första förband i form av ett Traumaförband, vilket används vid större blödningar där Tourinquet antingen inte behövs eller inte kan användas. Länkar till exempel på detta förband:  

info_outline
128. Den med resan mot självförsörjning show art 128. Den med resan mot självförsörjning

vardagsprepping

Vi fick möjlighet att talas vid med Robert och Korp som gjort en rejäl resa mot självförsörjande. Inte för att de kallar sig preppers, utan för att de har valt det livet. Förtydligande gällande kampanjkoden för att handla på korps.se så är den: vardags22 Erbjudandet gäller året ut (fram till 2022-12-31)

info_outline
100 saker 57-58 show art 100 saker 57-58

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om ryggsäckar/dufflebags och trädgårdsverktyg. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
127. Den med vevradio (igen) show art 127. Den med vevradio (igen)

vardagsprepping

Det är dags att prata om ikonen i svensk beredskap igen - VEVRADION! Patrik har precis testat (enligt vardagsprepping-principen) sin första vevradio/nödradio och har frågor. Vad ska man tänka på när man funderar på att köpa sin första nödradio? Vad kännetecknar en bra vevradio? Vad skiljer en vevradio från en vanlig batteriradio? Ni har frågorna. Vi har (kanske) svaren!

info_outline
 
More Episodes

I veckans avsnitt hade vi förmånen att få prata med Sara som är beredskapssamordnare i en av landets kommuner, men även med hennes dotter Ellinor.

Vi tar reda på hur beredskapen ser ut i ett kommunalt perspektiv, hur Corona-krisen har påverkat beredskapen men också många andra saker. 

Ellinor får i egenskap av blivande lärare både berätta om sin syn på beredskap och hur hon tänker gällande eventuella annalkande kriser.