loader from loading.io

65. Den med beredskapssamordnaren och dottern

vardagsprepping

Release Date: 10/21/2021

143. Den med Svenskt Vatten show art 143. Den med Svenskt Vatten

vardagsprepping

I veckans avsnitt gästas vi av ingen mindre än Pär Dalhielm som är VD på Svenskt Vatten, en bransch- och expertorganisation som representerar alla kommuner och VA-organisationer i Sverige. Häng med när Emelie och Patrik ställer frågor gällande rikets vattenförsörjning, infrastrukturen när det kommer till denna livsgivande vätska samt hur bräcklig vår vattenförsörjning egentligen är. Formuleringen "glöm inte vattnet" får en helt ny innebörd när Pär är med i podden! :)

info_outline
100 saker 83-84 show art 100 saker 83-84

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om kommunikationsutrustning och underkläder! Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
142. Den med att preppa kunskap istället för prylar show art 142. Den med att preppa kunskap istället för prylar

vardagsprepping

Vi fick en förfrågan från en av våra följare där vi utmanades att prata om vilken kunskap/färdighet/förmåga som är vettigt att "preppa". Martin och Patrik satte sig därför oförberedda och lät tankarna flöda. Mycket av kunskaperna vi pratar om kopplar tillbaka till avsnittet där vi diskuterade den optimala prepper-gruppen men lite nytt fick vi nog med i alla fall! Just det! Vi går igenom några mail som ni skickat också!

info_outline
100 saker 81-82 show art 100 saker 81-82

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om byggplast och kärl att lagra mat i! Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
141. Den med cybersäkerhet och digital suveränitet med André Catry show art 141. Den med cybersäkerhet och digital suveränitet med André Catry

vardagsprepping

Vi fick möjlighet att sitta ned i vår virtuella studio och talas vid med André Catry; författare, hacker och senior rådgivare inom IT/informationssäkerhet. Häng med och lyssna på ett mycket intressant och lite skrämmande avsnitt där du får lära dig mer om hur du kan påverkas av en cyberattack, varför det är så svårt att sätta dit hackare och varför digital suveränitet är så viktigt.

info_outline
140. Nuläge och våra prepp-fokus show art 140. Nuläge och våra prepp-fokus

vardagsprepping

Välkommen till ett litet avsnitt där jag och Patrik diskuterar hur vi ser på nuläget samt hur vi försöker stärka vår prepping. Självklart pratar vi om saker som fortfarande pågår sedan vår förra nulägesanalys men vi har också nya saker som vi ser är här eller kommer.

info_outline
100 saker 79-80 show art 100 saker 79-80

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om yllekläder och US Army Survival Manual! Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
139. Den med tre BOL show art 139. Den med tre BOL

vardagsprepping

Välkommen till Emelies egentliga premiäravsnitt som vardagsprepper! Vi slänger oss direkt i hetluften och diskuterar varsin BOL (Bug Out Location) som vi har letat efter på Hemnet.se. Vår fiktiva budget var 1,5 miljoner kronor och objekten hittade vi under december månad 2022. För kompletta. beskrivningar av objekten, hoppa över till vardagsprepping.se så finns de att ladda ned där.

info_outline
100 saker 77-78 show art 100 saker 77-78

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om smaksättare för vatten samt regnuppsamlings-kit! Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
138. Den med Krisledningspodden show art 138. Den med Krisledningspodden

vardagsprepping

I veckans avsnitt har vi besök av Mats från Krisledningspodden. Han har jobbat som polis samt utbildningschef i Nationella insatsstyrkan. Nu jobbar han med att hjälpa företag och organisationer i krissituationer, både innan, under och efter ansträngningarna eller kriserna. Häng med på ett mycket intressant avsnitt med både tips på hantering av kriser, lite psykologi men också lite gratis prepper-tips! Om du vill lyssna på Krisledningspodden, finns den där du hittade vår podd och på andra ställen såklart!

info_outline
 
More Episodes

I veckans avsnitt hade vi förmånen att få prata med Sara som är beredskapssamordnare i en av landets kommuner, men även med hennes dotter Ellinor.

Vi tar reda på hur beredskapen ser ut i ett kommunalt perspektiv, hur Corona-krisen har påverkat beredskapen men också många andra saker. 

Ellinor får i egenskap av blivande lärare både berätta om sin syn på beredskap och hur hon tänker gällande eventuella annalkande kriser.