loader from loading.io

70. Den när fjället tystnar

vardagsprepping

Release Date: 11/25/2021

185. Den med en svensk drake, beredskap och en kokbok show art 185. Den med en svensk drake, beredskap och en kokbok

vardagsprepping

Patrik och Emelie fick äran att sitta ned tillsammans med Maria Byquist, som förutom att driva podden "En svensk drake - beredskap för bekväma", även har givit ut boken "Slottsdrakens Beredskapskokbok". Häng med på ett gemytligt och livat avsnitt där vi får en blick i den utgivna boken, den nya podasten men såklart en massa tips och härlig samvaro! 

info_outline
184. Varför är det så svårt att börja preppa? show art 184. Varför är det så svårt att börja preppa?

vardagsprepping

Anders kom på en idé till samtalspunkt, vilken bestod i titeln ovan. Och för att inte vi skulle sitta och tänka ut enspåriga frågor själva, ställde vi istället frågan i vårt varma forum på Facebook. Vi fick väldigt många svar och i detta avsnitt diskuterar vi kring en del av dessa. Det finns såklart många kommentarer och svar som vi inte har hade tid att gå igenom men tråden lever kvar! Bli gärna medlem här: https://www.facebook.com/groups/1235567090354852/?mibextid=oMANbw

info_outline
183. Den med preppern Anna show art 183. Den med preppern Anna

vardagsprepping

I detta avsnitt pratar Emelie med Anders kollega Anna om prepping. Eller ja, egentligen lite mer självhushållning för att stärka sin beredskap.  Häng med på ett långt och intressant avsnitt där allt från höns och kaniner till jakt avhandlas och såklart om varför det är viktigt att alla gör sitt bästa för att stärka sin beredskap!

info_outline
182. Den med ekonomi och tonåringar show art 182. Den med ekonomi och tonåringar

vardagsprepping

I veckans avsnitt gästas vi återigen av Patriks son Elliot. Ämnet är ekonomi, vilket kanske låter lite tråkigt men som ändå bygger grunden till sund och vettig prepping. Vi låter Elliot berätta om det arbete han gör tillsammans med Ung Privatekonomi, där han föreläser inför gymnasieelever om vikten att ha en god privatekonomi och hur ungdomar med enkla medel kan bygga upp en ekonomisk buffert. Läs gärna mer på: https://www.ungprivatekonomi.se/

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 18 - Alva och mörkret show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 18 - Alva och mörkret

vardagsprepping

Dagens boktips är Alva och mörkret, en bok för de allra minsta i prepper-familjen. Här får vi uppleva Alvas känslor när elen försvinner en kväll. Tack och lov har hon en pappa som, trots att han inte identifierar sig som en prepper, är väl förberedd. Boken är utgiven av Idus förlag och skriven av Sofia Weiss samt Heidi Forssell LaGrasta.

info_outline
181. Den med Bo Torbjörn Ek från podden Gräns show art 181. Den med Bo Torbjörn Ek från podden Gräns

vardagsprepping

Häng med när Emelie och Patrik intervjuar Bo Torbjörn Ek från podden Gräns som är en kunskapskälla inom prepping, nulägesanalys och beredskap. Vi pratar om podden, hoten som vårt rike behöver bemöta och beredskap överlag. Mycket nöje!

info_outline
180. Den med avancerad självskattning del 2 show art 180. Den med avancerad självskattning del 2

vardagsprepping

Det fanns mycket kvar att prata om även efter vi slutade tala i avsnitt 175. Därför tog vi nya tag och fortsatte beta av Patriks gedigna lista över områden inom prepping. Här får ni nu ett mastodontavsnitt på över en timme där vi täcker resten. Allt ifrån transport till odling berörs och inte ett öga var torrt när vi till slut blev klara.

info_outline
Vardagspreppings preppingprylar 8 show art Vardagspreppings preppingprylar 8

vardagsprepping

Vardagspreppings preppingprylar återuppstår i nytt format! Förutom att prata om smarta prylar som du kanske inte tänkt på, inkluderar vi nu kortare recensioner av saker som vi fått äran att testa. Ofta lägger vi ju ut dessa på YouTube, men för er som bara lyssnar på podden gör vi ett försök att även recensera i talat format. Idag är det dags att snacka lite om Sandbergs Hand Crank Powerbank - en liten batterienhet som går att ladda med vev! Eller?

info_outline
179. Den med Erik Ekstrand show art 179. Den med Erik Ekstrand

vardagsprepping

I veckans avsnitt tar vi ut svängarna och pratar inte så mycket om prepping egentligen utan istället frågar Emelie och Patrik ut Erik Ekstrand om programmet om preppers som Emelie var med i. Det blir en ganska givande insikt i hur man tänker som produktionsbolag, varför innehållet vinklas lite åt det extrema innehållet och hur äckligt det egentligen är att dricka sitt eget kiss!

info_outline
178. Den efter avsnittet Extra Ekstrand om Preppers show art 178. Den efter avsnittet Extra Ekstrand om Preppers

vardagsprepping

Efter Erik Ekstrands avsnitt om preppers i serien "Extra Ekstrand", var vi tvungna att sitta ned och prata om upplägget och innehållet. Speciellt eftersom vår alldeles egna, underbara Emelie figurerade precis i början som "vardagsprepper". Håll till godo när vi analyserar programmet i sin helhet och kommer fram till den dystra sanningen att svensk produktion tyvärr lider av sensationshets fortfarande... Avsnittet kan du se här: https://www.svtplay.se/video/j1amNp7/extra-ekstrand/6-preppers

info_outline
 
More Episodes

Återigen gästas vi av den begåvade författaren Helena Söderblom, som om bara några dagar är aktuell med ytterligare en ungdomsbok för junior-preppern.

Lyssna när vi pratar om hur det att vara med i TV4, hur man kan tänka gällande att preppa mat för barn och självklart också när Helena berättar om sin nya, spännande bok!

Missa inte att beställa ett signerat exemplar med 15% rabatt genom att skriva "vardagsprepping" i fritextfältet i kassan på https://helenasoderblom.com/