loader from loading.io

Avsnitt 9: Vinterkräksjukan, så smittas du och barnen

Babybabypodden

Release Date: 12/20/2021

Avsnitt 9: Vinterkräksjukan, så smittas du och barnen show art Avsnitt 9: Vinterkräksjukan, så smittas du och barnen

Babybabypodden

Räcker 48-timmars-regeln efter att man varit sjuk i vinterkräksjuka? Nej, inte nödvändigtvis, säger en expert i detta avsnitt. Hör också om varför utbrott på till exempel förskolan ibland kan pågå i veckor. Det finns många smittkällor som vi inte alltid tänker på - som osynliga virusmoln som kan dröja sig kvar i luften i flera dagar och som kan göra oss sjuka! Medverkande: Lisen Forsberg samt Lennart Svensson, professor i virologi och verksam vid Linköpings universitet samt Karolinska institutet.

info_outline
Avsnitt 8: Myter om amning show art Avsnitt 8: Myter om amning

Babybabypodden

Nutritionisten och amningsexperten Elisabeth Kylberg levererar "rätt" och "fel" vad gäller vanliga påståenden om amning.

info_outline
Corona-special om amning show art Corona-special om amning

Babybabypodden

AMNING, CORONA. Kan man amma om man är smittad, eller misstänks vara smittad? Hur får man igång en amning på bästa sätt i ett läge när vården är mycket pressad och kanske inte kan ge amningsstöd på samma sätt som annars? Och var finns hjälp att få om sjukvården inte hinner? De frågorna besvaras i detta avsnitt av Babybabypodden. Medverkande: Anna Herting, ordförande för Amningshjälpen samt Jeanette Schultz och Wiveka Estberger, barnmorskor och amningsexperter, Södersjukhuset i Stockholm.

info_outline
Avsnitt 6: Att börja ge fast föda till bebisen show art Avsnitt 6: Att börja ge fast föda till bebisen

Babybabypodden

Hur introducerar man bäst fast föda till en ammad bebis? Här får du lyssna på expertråd från nutritionisten och amningsexperten Elisabeth Kylberg, aktiv som rådgivare i den ideella organisationen Amningshjälpen. Du får också höra vad som gäller om du vill amma eller pumpa på jobbet. Du som är anställd har faktiskt rätt att ta pauser på jobbet för att amma eller pumpa. Men hur ska det gå till och hur ofta får man göra det? Och får man lön under tiden man pumpar eller ammar? Caroline Bleichner, förbundsjurist på fackförbundet Vision, ger alla svar.

info_outline
Avsnitt 5: Amningshets och amning förr show art Avsnitt 5: Amningshets och amning förr

Babybabypodden

Amningsexperten Marit Olanders pratar om amningshets. Och så får vi höra Elisabeth Iregren, professor i osteologi, berätta om hur länge barn kunde ammas på stenåldern och på medeltiden i det som nu är Sverige.

info_outline
Avsnitt 4: Långtidsamning, med skådespelaren Stina Ekblad. show art Avsnitt 4: Långtidsamning, med skådespelaren Stina Ekblad.

Babybabypodden

Babybabypodden om långtidsamning, med skådespelaren Stina Ekblad som ammade sitt barn långt bortom bebistiden.

info_outline
Avsnitt 3: Barns vilja och ovilja att äta, expertintervju show art Avsnitt 3: Barns vilja och ovilja att äta, expertintervju

Babybabypodden

BABYBABYPODDEN AVSNITT 3. Mat och barn är temat för Babybabypoddens tredje avsnitt, liksom i föregående avsnitt. Denna gång besöker vi mottagningen Folke Bernadotte Regionhabilitering vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Ska man sluta amma eller sluta ge flaska om ett litet barn inte äter så mycket fast föda ännu? Nja, det kan faktiskt vara en riktigt dålig ide. Ska man truga och muta vid matbordet för att få ett barn att äta mer? Nej, det brukar inte vara att rekommendera. Allt detta säger logopoden Eva Nordahl Sandberg, intervjuad i detta poddavsnitt. Experten Eva...

info_outline
Avsnitt 2: Makaronträsket, hur kommer man ur det? show art Avsnitt 2: Makaronträsket, hur kommer man ur det?

Babybabypodden

BABYBABYPODDEN AVSNITT 2. Hur kommer man som småbarnsfamilj ur makaron- och falukorvsträsket? Den frågan får svar i Babybabypoddens andra avsnitt där barndietisten Sara Ask besöker mig i mitt kök. I podden får Sara Ask frågor som dessa: Hur gör man för att det inte ska bli makaroner i elfte timmen var eller varannan dag, hur får man barnen att äta ordentligt och helst också lite nyttigt? Hur gör man matvardagen lite smartare och lite roligare? Vad gör man med en fyraåring och tvååring som gör räder i kylskåpet på kvällskvisten när ingen ser och slevar i sig...

info_outline
Avsnitt 1: Babypottning och fråga-svar med barnpsykolog show art Avsnitt 1: Babypottning och fråga-svar med barnpsykolog

Babybabypodden

BABYBABYPODDEN AVSNITT 1. En pytteliten bebis som bajsar och kissar på toa eller potta, är det möjligt? Realistiskt? Javisst. Hör om det i Babybabypoddens första avsnitt. Här möter vi babypottningscoachen Ulrika Casselbrant och föräldern Tove Selenius Moëll, vars bebis på tre månader har slutat att bajsa i blöjan. Vi får höra hur babypottning kan gå till och vad poängen är. Eller finns det kanske flera poänger? Och hur mycket tid kräver det här? Måste man gå ”all in”? Och så handlar det om tidsresor. Vad hade du velat säga till dig själv om du kunnat resa...

info_outline
 
More Episodes

Räcker 48-timmars-regeln efter att man varit sjuk i vinterkräksjuka? Nej, inte nödvändigtvis, säger en expert i detta avsnitt. Hör också om varför utbrott på till exempel förskolan ibland kan pågå i veckor. Det finns många smittkällor som vi inte alltid tänker på - som osynliga virusmoln som kan dröja sig kvar i luften i flera dagar och som kan göra oss sjuka!

Medverkande: Lisen Forsberg samt Lennart Svensson, professor i virologi och verksam vid Linköpings universitet samt Karolinska institutet.