loader from loading.io

100 saker 1-2

vardagsprepping

Release Date: 04/25/2022

199 Den med Carl Heath show art 199 Den med Carl Heath

vardagsprepping

I veckans avsnitt välkomnar vi Carl Heath, som jobbar på RISE som senior forskare och fokusledare för området digital resiliens. Vi diskuterar cybersäkerhet, Sveriges läge när det kommer till digitalisering och säkerhet, informationspåverkan och självklart också AI.

info_outline
198 Den med totalförsvaret - Kraftsamling del 4 show art 198 Den med totalförsvaret - Kraftsamling del 4

vardagsprepping

I vekcnas avsnitt pratar Patrik om totalförsvaret - den sista delen i vår serie Kraftsamling. Håll till godo!

info_outline
197. Den med matutmaningen show art 197. Den med matutmaningen

vardagsprepping

Återigen gästas vi av Robert och Korp som denna gång får berätta om sin stora utmaning; att bara göra en inhandling av matvaror och förnödenheter på ett år. Häng med på en spännande berättelse om deras utmaning. Observera att detta avsnitt inte är redigerat speciellt mycket. Detta på grund av att Martin har utmaningar med tiden för tillfället.

info_outline
196. Den med NATO - Kraftsamling del 3 show art 196. Den med NATO - Kraftsamling del 3

vardagsprepping

I veckans avsnitt blir det kraftsamling igen. Martin och Patrik pratar NATO; artikel 5, artikel 3, kärnvapen och mycket annat som kan vara värt att veta. Dokumentet kraftsamling hittar du här: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/departementsserien-och-promemorior/2023/12/ds-202334-kraftsamling/

info_outline
195. Den med säkerhetspolitik - Kraftsamling del 2 show art 195. Den med säkerhetspolitik - Kraftsamling del 2

vardagsprepping

I veckans avsnitt avhandlar vi säkerhetspolitik i Sverige. Vad innebär det, vad handlar det om och vad har det med vardagsprepping att göra? Med dokumentet kraftsamling som grund, läxar Patrik upp Martin. Dokumentet hittar du här:  

info_outline
Extra - Kom igång med din beredskap show art Extra - Kom igång med din beredskap

vardagsprepping

Efter utallandet att varje svensk bör förbereda sig på att det kan bli krig i Sverige, är det väldigt många som har påbörjat sin resa inom hemberedskap. Vi tänkte därför berätta lite om våra tips när det kommer till att börja preppa. Varsågod; ett avslappnat avsnitt där vi tipsar om prylar för vattenrening, matlagning och mycket annat!

info_outline
194. Den med odling. Och fröer! show art 194. Den med odling. Och fröer!

vardagsprepping

I veckans avsnitt har vi med oss Robban och Korp eftersom odlingssäsongen närmar sig med stormsteg, speciellt om ni vill sätta paprika och chilli. Martin frågar om fröer och sedan spårar avsnittet lite mer däråt. Men att ta fröer är ju viktigt också, eller hur?

info_outline
193. Den med kraftsamling! show art 193. Den med kraftsamling!

vardagsprepping

God fortsättning kära lyssnare. Det är dags. Dags för kraftsamling! Försvarsberedningen har varit väldigt tydliga i sin rapport som publicerades på regeringens hemsida den 19 december. Hela vårt samhälle måste stärka sin beredskap och förbereda sig för bistra tider. Ja, kanske till och med krig. Därför har vi beslutat oss att skapa en serie av podd-avsnitt som tar upp valda delar av rapporten och vad du kan göra som medmänniska. Detta är introduktionen till serien. Håll öronen spetsade och tipsa gärna vänner och kollegor att lyssna!

info_outline
192. Gott Nytt År show art 192. Gott Nytt År

vardagsprepping

Kära, underbara följare och lyssnare. Nu har vi kommit fram till årets allra sista dag.  Vi på vardagsprepping vill tacka just dig för att du följt oss, stöttat oss och framför allt stått ut med oss! I detta avsnitt babblar Anders, Martin och Patrik om nyåret samt delar med sig av några icke preppiga "nyårslöften". Ta hand om dig så hörs vi nästa år igen :)

info_outline
191. Den med året som gått och vad som hägrar show art 191. Den med året som gått och vad som hägrar

vardagsprepping

I det här avsnittet försöker Anders, Martin och Patrik runda av året med någon slags sammanfattning av vad som hänt. Men vi försöker också blicka framåt och se vad som kan tänkas hända under nästa år. Det blir inte ett så värst positivt avsnitt men hoppet finns där ändå. Hoppas att ni delar vår önskan om ett ljusare, bättre 2024!

info_outline
 
More Episodes

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF).

Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :)

Denna gång handlar det om generatorer och vattenfilter/vattenrenare

Vill du läsa listan, finns den här:
https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf