loader from loading.io

100 saker 27-28

vardagsprepping

Release Date: 07/25/2022

118. Krisberedskapsveckan del 2 - Livsmedelsverket show art 118. Krisberedskapsveckan del 2 - Livsmedelsverket

vardagsprepping

I dagens avsnitt gästas vi av Lena som är Beredskapshandläggare vid Försörjningsberedskapsavdelningen på Livsmedelsverket. Häng med i en diskussion som handlar om just-in-time, uppdraget som Livsmedelsverket har fått från och med 1 oktober i år, hur försörjningen av livsmedel ser ut i landet och om det finns någon fara i att ha alla våra livsmedel på väg någonstans i landet istället för i lager. Ni hittar mycket bra information på Livsmedelsverkets hemsida. På bloggen kompletterar vi med länkar till de intressanta artiklarna inom kort.

info_outline
117. Krisberedskapsveckan del 1 show art 117. Krisberedskapsveckan del 1

vardagsprepping

Krisberedskapsveckan 2022 handlar om mat och därför tänkte vi dela med oss av inte mindre än fem avsnitt kring detta (även om vi pratar om ett lägre antal i detta avsnitt), Först ut är en dialog mellan mig och Patrik som till viss del är en repetition av vår börja preppa-serie. Vi pratar mest om tillagning av mat i kris samt hur du kan bygga din mat-buffert.

info_outline
100 saker 45-46 show art 100 saker 45-46

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om tåliga kläder och skor samt belysningsmöjligheter i form av ficklampor, facklor (?) och stormlyktor. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
116. Den med Krispärmen show art 116. Den med Krispärmen

vardagsprepping

Med oss i studion den här gången är Ulf, en av våra Patrons på Patreon. Han ville medverka i ett avsnitt om Krispärmen, eller Prepper-Planen som vi kom på att den kunde heta. Avsnittet handlar även om hur snygg REKYLs nya anteckningsbok är, Martins olagliga test av Walkie-talkie i Stockholm, hur avlopp fungerar egentligen och mycket annat intressant!

info_outline
100 saker 43-44 show art 100 saker 43-44

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om anteckningsmateriel, miniräknare med solceller samt kylväskor. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
115. Den med den optimala (?) prepper-gruppen show art 115. Den med den optimala (?) prepper-gruppen

vardagsprepping

I dagens avsnitt överraskar Patrik med att ställa mig mot väggen. Scenariot är att vi har fått en gård på landet och tillsammans med våra familjer ska vi överleva så bra som möjligt med endast 8 extra personer med olika färdigheter. Häng med i vårt tänk när vi funderar kring hur vi ska överleva ett SHTF-scenario tillsammans med dessa åtta individer! Har vi skapat den optimala prepper-gruppen?

info_outline
100 saker 41-42 show art 100 saker 41-42

vardagsprepping

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF). Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :) Denna gång handlar det om mjöl, salt och jäst samt tändstickor. Vill du läsa listan, finns den här: https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf

info_outline
Extra: Valdags-prepping show art Extra: Valdags-prepping

vardagsprepping

God morgon! En kortis bara för er på valdagen. Se till att utnyttja din rättighet i demokratin - gå och rösta :)

info_outline
114. Den med Erik Blix från podden Beredskap show art 114. Den med Erik Blix från podden Beredskap

vardagsprepping

I veckans avsnitt välkomnar vi Erik Blix som bland (mycket) annat figurerar i SR:s podd Beredskap. Vi pratar om hans podd, Sveriges Radios uppdrag i händelse av kris eller krig samt självklart våra upplevelser kring svensk krisberedskap.  Och du får såklart veta huruvida Eriks beredskap blivit bättre under tiden han har spelat in podden!

info_outline
Extra: 200.000 nedladdningar och nuläge show art Extra: 200.000 nedladdningar och nuläge

vardagsprepping

Vi firar att ni som lyssnare har laddat ned våra avsnitt tvåhundratusen gånger. Det är helt magiskt och vi är djupt tacksamma för att ni följer oss :) Vi passar även på att prata lite om de orosmoln som inte längre är på horisonten, utan som faktiskt hänger ganska rakt ovanför oss just nu.

info_outline
 
More Episodes

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF).

Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :)

Denna gång handlar det om aluminiumfolie och dunkar för bränsle.

Vill du läsa listan, finns den här:
https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf