loader from loading.io

Extra: Valdags-prepping

vardagsprepping

Release Date: 09/11/2022

201. Den med att preppa med lite (eller inga pengar) show art 201. Den med att preppa med lite (eller inga pengar)

vardagsprepping

Martin och Patrik har satt sig ned för att prata lite kring det där med att preppa om man inte har råd. Det var inte enkelt att komma på konkreta tips men några intelligenta tankar lyckades vi nog klämma ur oss. Vi får försöka att återkomma till detta scenario senare. Ge oss gärna tips på saker vi har missat! :)

info_outline
Extra - omvärldsanalys med Patrik - Februari 2024 show art Extra - omvärldsanalys med Patrik - Februari 2024

vardagsprepping

Häng med Patrik på en pedagogisk genomgång av hur det ser ut i världen just nu. Vad händer, hur allvarligt är det och finns det något att göra som vardagsprepper?

info_outline
200. Avsnitt tvåhundra show art 200. Avsnitt tvåhundra

vardagsprepping

Martin har lekt med mixerbordet och spelar in sig själv på tok för högt. Patrik är sansad som vanligt. Det är dags för avsnitt 200! Vi pratar om tiden som gått, avslöjar de mest intressanta avsnitten enligt oss och (försöker) dessutom besvara tre lyssnarfrågor!

info_outline
199 Den med Carl Heath show art 199 Den med Carl Heath

vardagsprepping

I veckans avsnitt välkomnar vi Carl Heath, som jobbar på RISE som senior forskare och fokusledare för området digital resiliens. Vi diskuterar cybersäkerhet, Sveriges läge när det kommer till digitalisering och säkerhet, informationspåverkan och självklart också AI.

info_outline
198 Den med totalförsvaret - Kraftsamling del 4 show art 198 Den med totalförsvaret - Kraftsamling del 4

vardagsprepping

I vekcnas avsnitt pratar Patrik om totalförsvaret - den sista delen i vår serie Kraftsamling. Håll till godo!

info_outline
197. Den med matutmaningen show art 197. Den med matutmaningen

vardagsprepping

Återigen gästas vi av Robert och Korp som denna gång får berätta om sin stora utmaning; att bara göra en inhandling av matvaror och förnödenheter på ett år. Häng med på en spännande berättelse om deras utmaning. Observera att detta avsnitt inte är redigerat speciellt mycket. Detta på grund av att Martin har utmaningar med tiden för tillfället.

info_outline
196. Den med NATO - Kraftsamling del 3 show art 196. Den med NATO - Kraftsamling del 3

vardagsprepping

I veckans avsnitt blir det kraftsamling igen. Martin och Patrik pratar NATO; artikel 5, artikel 3, kärnvapen och mycket annat som kan vara värt att veta. Dokumentet kraftsamling hittar du här: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/departementsserien-och-promemorior/2023/12/ds-202334-kraftsamling/

info_outline
195. Den med säkerhetspolitik - Kraftsamling del 2 show art 195. Den med säkerhetspolitik - Kraftsamling del 2

vardagsprepping

I veckans avsnitt avhandlar vi säkerhetspolitik i Sverige. Vad innebär det, vad handlar det om och vad har det med vardagsprepping att göra? Med dokumentet kraftsamling som grund, läxar Patrik upp Martin. Dokumentet hittar du här:  

info_outline
Extra - Kom igång med din beredskap show art Extra - Kom igång med din beredskap

vardagsprepping

Efter utallandet att varje svensk bör förbereda sig på att det kan bli krig i Sverige, är det väldigt många som har påbörjat sin resa inom hemberedskap. Vi tänkte därför berätta lite om våra tips när det kommer till att börja preppa. Varsågod; ett avslappnat avsnitt där vi tipsar om prylar för vattenrening, matlagning och mycket annat!

info_outline
194. Den med odling. Och fröer! show art 194. Den med odling. Och fröer!

vardagsprepping

I veckans avsnitt har vi med oss Robban och Korp eftersom odlingssäsongen närmar sig med stormsteg, speciellt om ni vill sätta paprika och chilli. Martin frågar om fröer och sedan spårar avsnittet lite mer däråt. Men att ta fröer är ju viktigt också, eller hur?

info_outline
 
More Episodes

God morgon!
En kortis bara för er på valdagen. Se till att utnyttja din rättighet i demokratin - gå och rösta :)