loader from loading.io

100 saker 55-56

vardagsprepping

Release Date: 10/31/2022

Vardagsprepping Prepper Fiction del 8 - Stranded Deep show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 8 - Stranded Deep

vardagsprepping

I veckans avsnitt är det dags att prata spel. Martin vill nämligen rekommendera en Robinson Crusoe-upplevelse i spelformat. I Stranded Deep har huvudpersonen ensam överlevt en flygkrasch mitt ute i havet och lyckats ta sig i land.  Nu gäller det att överleva för glatta livet :) Martin och Patrik diskuterar och filosoferar kring titeln. Spelet finns till samtliga spelkonsoler och de flesta operativsystem.

info_outline
Extra - Live-podd från Vardagsprepping Meet Up 2023 show art Extra - Live-podd från Vardagsprepping Meet Up 2023

vardagsprepping

Som avslutning på första dagen av vårt meet up, passade vi på att bänka oss och spela in ett live-avsnitt tillsammans med deltagarna i vårt lilla pilot-evenemang. När vi blickar tillbaka på helgen som var, är vi överväldigade över den glädje, den vänskap och den stora hungern att lära av varandra som vi upplevde under dessa dagar. Programledarnas glädje tror vi hörs tydligt i detta avsnitt. Tack till alla som deltog, det var helt magiskt! Och till alla ni som inte hade möjlighet - det kommer många fler tillfällen, det lovar vi! :)

info_outline
159. Den med Anders scenario show art 159. Den med Anders scenario

vardagsprepping

I veckans avsnitt målar Anders upp ett lite läskigt och diffust scenario. Vad händer om det börjar smälla under semestern på Gotland som han har planerat? Om strandutflykten avbryts av lågt flygande jetplan. Är det ryssen som invaderat, är det ett terrordåd eller något annat, mindre allvarligt? Vi försöker diskutera igenom vad som kan hända och vad man kan tänka på redan innan man åker ut på sin semester.

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 7 - One Second After show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 7 - One Second After

vardagsprepping

Veckans avsnitt bjuder på en sån där bok som "måste läsas", nämligen One Second After av William R. Forstchen. USA attackeras med en EMP och skickar hela nationen hundratals år bak i tiden. Vi får följa en man i hans kamp om att överleva men också bygga upp samhället igen efter attacken. Martin och Patrik diskuterar händelserna i boken och rekommenderar såklart att du läser!

info_outline
158. Den med MSB och försörjningsberedskap show art 158. Den med MSB och försörjningsberedskap

vardagsprepping

I veckans avsnitt gästas vi av Jan-Olof Olsson som arbetar på MSB i avdelningen Krisberedskap och civilt försvar där han jobbar med frågor kring försörjningsberedskap. Häng med på ett intressant avsnitt där vi pratar infrastruktur gällande energi, Sveriges energiskris, hur vårt elänt funkar, vad som händer om vi råkar ut för en solstorm och mycket mer! Artikeln vi pratar lite om, finner du här: https://www.dagensps.se/varlden/energi/msb-bortkopplad-el-hotar-manniskoliv/

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 6 - The Last of Us (Spel) show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 6 - The Last of Us (Spel)

vardagsprepping

Serier, filmer och böcker i all ära. Men prepping-relaterade titlar finns faktiskt en ganska stor mängd av i spel också. Därför introducerar Emelie och Martin PlayStation-spelet The Last of Us för Anders och Patrik. Det blir en fullpoängare såklart. Spelet finns till PlayStation 3, 4 och 5 samt även till PC (Windows).

info_outline
157. Kris under semestern? show art 157. Kris under semestern?

vardagsprepping

Det är Emelies tur att bolla ett scenario med Anders, Martin och Patrik. Begreppet "kris" tas emot lite olika i vår lilla panel och här får ni följa oss på en krisresa runt världen. Hur beter vi oss på semestern om något stort eller litet skulle inträffa? Hur kan man förbereda sig och vad ska man inte stoppa i det incheckade bagaget?

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 5 - We're Alive show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 5 - We're Alive

vardagsprepping

I veckans korta avsnitt av Vardagspreppping Prepper Fiction, delar vi med oss av en otroligt välproducerad podcast i form av "radiodramat" We're Alive. Det är en fiktiv berättelse i förstapersonsvy som kretsar kring vad som händer när en hel stat faller under en zombie-apokalyps. Martin och Anders sitter vid rodret och du, kära lyssnare kan vara säker på att detta ör en riktig pärla!

info_outline
156 Den med REKO-ringar show art 156 Den med REKO-ringar

vardagsprepping

Idag gästas vi av Linda som har varit administratör för ett flertal REKO-ringar i Stockholmsområdet. Häng med när vi pratar närodlat, om att lära känna matproducenter och hur det kan stärka vår egen men också samhällets robusthet. Läs mer om REKO-ringar här: https://hushallningssallskapet.se/forskning-utveckling/reko/

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 4 - The Last of Us (Serie) show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 4 - The Last of Us (Serie)

vardagsprepping

Tiden har kommit att prata om en av de bästa serierna som levereras i streaming-format idag. Martin och Anders tar sig an uppdraget att prata om serien The Last of Us som finns på HBO Max. Serien kretsar kring Ellie och Joel och deras kamp att ta sig fram till en grupp läkare som kan undersöka Ellie och skapa ett vaccin eller ett botemedel för den hemska sjukdom som drabbat hela världen. Sjukdomen sprids via sporer och skapar hemska monster av de som blivit smittade, vilket är i princip hela världen.

info_outline
 
More Episodes

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF).

Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :)

Denna gång handlar det om ljus och tvättmedel.

Vill du läsa listan, finns den här:
https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf