loader from loading.io

100 saker 55-56

vardagsprepping

Release Date: 10/31/2022

Vardagspreppings preppingprylar 11 show art Vardagspreppings preppingprylar 11

vardagsprepping

Lyssna in på när Anders och Martin sitter ned och pratar om nödradion - en pryl som har kommit att bli Sveriges ikon för beredskap. Ska man ha en nödradio, vad ska man tänka på, behöver den verkligen ha en vev? Vi försöker svara på frågorna!

info_outline
214. Den med sommaruppehåll show art 214. Den med sommaruppehåll

vardagsprepping

Vi har aldrig tidigare haft uppehåll i podden under sommaren. Men det har vi nu! Dock kommer du att kunna hitta nya videoeskapader på YouTube under sommaren. Se till att vila du med. Njut av värme, odla mycket och se till att lära dig något nytt under ledigheten!

info_outline
213. Den med 10 SHTF-problem som du kanske inte tänkt på show art 213. Den med 10 SHTF-problem som du kanske inte tänkt på

vardagsprepping

I veckans avsnitt sitter Anders och Martin och diskuterar en lista från Urban Survival Site, nämligen 10 problem som kan uppstå i ett SHTF-scenario vilka du kanske inte har tänkt på. Toapapper är ett av dem. Hur mycket har du hemma egentligen? Listan finner du i sin helhet här: https://urbansurvivalsite.com/10-shtf-problems-you-might-not-have-planned-for/

info_outline
212. Den från vardagspreppings Meet Up 2024 show art 212. Den från vardagspreppings Meet Up 2024

vardagsprepping

Under lördagen på vårt meet up, kunde de som inte ville "njuta" av off grid Eurovision, istället deltaga i ett avsnitt av vår podcast. I detta avsnitt får du höra trötta men belåtna vardagspreppers som berättar om evenemanget och deras känsla av gemenskapen. Vi ses förhoppningsvis nästa år igen!

info_outline
211. 4 år med vardagsprepping podcast! show art 211. 4 år med vardagsprepping podcast!

vardagsprepping

Podden fyller fyra! Det firar vi med lite tillbakablickar. Bland annat till tiden då antalet lyssningar låg under 200 i månaden, men också våra olika serier. Självklart pratar vi lite om framtid och vilka avsnitt vi tyckte var roligast. Nästa vecka kommer ett riktigt avsnitt. Vi lovar! :)

info_outline
210. Grunderna i att bli en vardagsprepper show art 210. Grunderna i att bli en vardagsprepper

vardagsprepping

Martin och Patrik diskuterar vad man kan tänka på när man startar sin resa som vardagsprepper - ett samlingsnamn för en individ som vill integrera beredskapen i sin vardag. Som vanligt vill vi inte skriva er på näsan med exakt vad ni ska göra, utan istället få igång era egna tankar. I detta avsnitt avhandlar vi de personliga kriserna som inte MSB tar upp i sin broschyr, prepperhygien (första hjälpen och brandskydd) samt kriser som kan inträffa i din närhet.

info_outline
209. Den med The Walking Dead show art 209. Den med The Walking Dead

vardagsprepping

Martin har äntligen plöjt igenom alla elva säsonger av The Walking Dead. För att fira detta, sätter sig han och Patrik och pratar om serien och försöker borra ned i de aspekter som handlar om prepping.  Med andra ord blir det ett icke verklighetsförankrat avsnitt denna gång. För skojs skull :)

info_outline
208. Den med ondska eller hjälpsamhet vid en stor kris show art 208. Den med ondska eller hjälpsamhet vid en stor kris

vardagsprepping

I veckans avsnitt sitter Martin och Patrik och diskuterar kring hur människor beter sig vid en stor, omfattande kris. Blir vi hjälpsamma och håller handen eller utvecklas vi till något annat? Till vår hjälp har vi Claes Tovetjärn och David Bergman som i tidigare avsnitt berört precis detta. Vi har även information från tidningsartiklar och skrifter enligt nedan: Tidningsartiklar Rapporter och forskning  

info_outline
207. Den med pågående dödligt våld och inrymning show art 207. Den med pågående dödligt våld och inrymning

vardagsprepping

Denna vecka gästas vi av Lena som är före detta polis och numera expert samt utbildare gällande Pågående Dödligt våld. Vi pratar om hennes arbete, inrymning, Grey Man-konceptet samt hur förberedd en gärningsman som utför ett hemskt dåd faktiskt är.

info_outline
206. Omvärldsanalys med f.d. ambassadören Lars Erik Lundin show art 206. Omvärldsanalys med f.d. ambassadören Lars Erik Lundin

vardagsprepping

I veckans avsnitt gör Patrik en omvärldsanalys tillsammans med den före detta ambassadören; Dr Lars Erik Lundin. Mycket intressant information utlovas i detta avsnitt, häng med!

info_outline
 
More Episodes

Det finns en lista på internet som inkluderar de 100 sakerna som försvinner först i omfattande kriser (SHTF).

Vi går igenom 2 av sakerna på listan varje vecka och du är såklart varmt välkommen att hänga med :)

Denna gång handlar det om ljus och tvättmedel.

Vill du läsa listan, finns den här:
https://1776patriotusa.com/new-first-100-things-disappear-shtf