loader from loading.io

Guds pagt med Abraham - og hvorfor be'r Gud Abraham om at skære i døde dyr?

Vi Snakker Om Biblen

Release Date: 02/20/2023

Abrahams dårlige beslutninger, flere pagter og en Gud, der elsker muslimer show art Abrahams dårlige beslutninger, flere pagter og en Gud, der elsker muslimer

Vi Snakker Om Biblen

Efter en længere pause er vi nu tilbage med endnu et afsnit. Vi snakker om 1. Mosebog kapitel 20 og 21. Vi kommer bl.a. ind på at Sara og Abraham er halvsøskende, at Isak fødes om omskæres, at Ismael og hans mor Hagaj smides ud i ørkenen og noget om nogle pagter. Og så snakker vi lidt om hvorvidt Abraham levede i bondestenalderen. Hvor muslimerne kommer ind i billedet må du lytte dig frem til...

info_outline
Sodoma, Gomorra og hvorfor udsletter Gud ikke også Lot? show art Sodoma, Gomorra og hvorfor udsletter Gud ikke også Lot?

Vi Snakker Om Biblen

Efter en længere pause er vi nu tilbage med afsnit 13, som handler om 1. Mosebog kapitel 19. Det er et vanvittigt kapitel fuld af død og ødelæggelse. Det forsøger vi så at få en meningsfuld samtale ud af. Tak fordi I lytter med.

info_outline
Abraham får besøg af Gud og forsøger at ændre hans plan. Må man det? Og kan man? show art Abraham får besøg af Gud og forsøger at ændre hans plan. Må man det? Og kan man?

Vi Snakker Om Biblen

I 1. Mosebog kapitel 18 får Abraham besøg af Gud. Han lover, at Abraham vil få en søn, Sara griner (hånligt?) af det og nægter derefter - måske fordi hun er bange for Gud? Gud fortælller også at han vil udryde Sodoma, hvor Abrahams nevø Lot bor. Abraham forsøger at få Gud til at ændre mening og nærmest tigger og plager Gud. Må man godt det? Og hvad var der mon sket, hvis Abrham havde tigget lidt mere?

info_outline
Omskærelsen - hvis Abraham skulle omskæres, bryder vi så ikke pagten, når vi ikke omskæres? show art Omskærelsen - hvis Abraham skulle omskæres, bryder vi så ikke pagten, når vi ikke omskæres?

Vi Snakker Om Biblen

Vi er nået til kapitel 17, hvor Gud siger til Abraham, at han og hans slægt skal omskæres som tegn på pagten. Det synes vi, lyder lidt voldsomt, men er der mon en mening med det, og hvis der er: bryder vi så ikke pagten, når vi ikke omskæres? Dette afsnit er optaget med et nyt mikrofon-setup, og det er vist en fejl, for lyden er knap så god som i de seneste afsnit - vi håber, at I bærer over med os; vi har redigeret knas væk så godt, som vi kunne. 

info_outline
Abraham får endelig sin første søn - med en slave!? show art Abraham får endelig sin første søn - med en slave!?

Vi Snakker Om Biblen

Vi er nået til 1. mosebog kapitel 16, hvor Saraj foreslår at hvis Abraham skal have en søn, så må det blive med en anden end hende - de er jo begge gamle. Som sagt så gjort - Abraham får en søn med sin slave. Ophører galskaben aldrig?  Dette afsnit har været længe undervejs - vi har, som så mange andre børnefamilier fuld fart på hverdagen, og lige nu bruger Filippa meget tid og energi på teaterøvning - den står på Peter Pan senere i marts på Viften i Rødovre. 

info_outline
Guds pagt med Abraham - og hvorfor be'r Gud Abraham om at skære i døde dyr? show art Guds pagt med Abraham - og hvorfor be'r Gud Abraham om at skære i døde dyr?

Vi Snakker Om Biblen

Efter en pause på en vinterferies tid snakker vi nu videre. Vi snakker om 1. Mosebog kapitel 15. Gud be'r Abraham om at skære i nogle døde dyr og indgår på den måde en pagt med Abraham. Men hvordan hænger det dog sammen? Og hvilke store pagter findes der ellers?

info_outline
Abraham del 2 - Sku' vi ikke velsigne hinanden lidte oftere? (Og hvad sker der for at Abraham havde slaver!?) show art Abraham del 2 - Sku' vi ikke velsigne hinanden lidte oftere? (Og hvad sker der for at Abraham havde slaver!?)

Vi Snakker Om Biblen

I 1. Mosebog kapitel 13-14 læser vi om Lot og Abraham, der er blevet så rige, at der ikke er plads til dem begge på samme sted. Vi snakker om dét at noget af rigdommen består i, at de har slaver, og om Gud bare synes det var helt okay, eller hvad...? Og så snakker vi om, hvor fedt det ville være, hvis vi blev lidt bedre til at velsigne hinanden. 

info_outline
Abraham del 1 - Sig mig, hvad er planen, Gud? show art Abraham del 1 - Sig mig, hvad er planen, Gud?

Vi Snakker Om Biblen

Vi er nået til 1. Mosebog kapitel 12, hvor Gud taler til en mand, der hedder Abram. Senere skifter han navn til Abraham, men der er vi slet ikke kommet til endnu. Historien handler om en mand, der rejser, rejser og rejser lidt mere og om en Gud der (måske?) ikke altid virker helt logisk for os mennesker. Hvad gør vi, når det ikke ser ud til at Gud har styr på det og hvad skete der lige for at Abram løj for Farao, og sagde at Saraj var han søster, når de var gift...!?

info_outline
Babelstårnet - hvad er der nu galt med at være berømt? show art Babelstårnet - hvad er der nu galt med at være berømt?

Vi Snakker Om Biblen

Vi snakker om Babelstårnet, som mennesker bl.a. byggede for at blive berømte. Og hvad er du galt med det? Og hvordan mon det var, pludselig ikke at forstå sin nabo. Historien kan læses i 1. mosebog kapitel 11. Tak fordi I følger med. 

info_outline
Noah del 2 - Gud elsker mennesker, der laver fejl show art Noah del 2 - Gud elsker mennesker, der laver fejl

Vi Snakker Om Biblen

Vi snakker om sidste del af historien om Noah fra 1. Mosebog kapitel 8 - 10. Hvorfor er det at det første, Noah gør, når de kommer ud af arken er at ofre dyr, og hvad sker der for, at han drikker sig fuld, er nøgen og forbander sin egen søn. Vi synes, at historien om Noah slutter lidt mystisk, men måske kan den alligevel lære os noget vigtigt om Gud. Vi er nysgerrige på at høre, hvad du tænker - kontakt os gerne - f.eks. via instagram.com/visnakkerombiblen. Hvis du synes, at flere skal høre om podcasten, ville det være en stor hjælp med en anmeldelse. 

info_outline
 
More Episodes

Efter en pause på en vinterferies tid snakker vi nu videre. Vi snakker om 1. Mosebog kapitel 15. Gud be'r Abraham om at skære i nogle døde dyr og indgår på den måde en pagt med Abraham. Men hvordan hænger det dog sammen? Og hvilke store pagter findes der ellers?