Av min krop
Når følelsen af fart under skiene altid har været den ultimative lykke, så kan røgsøjlegigt føles som et fængsel. I denne episode taler gigtpanelet om de fritidsinteresser, der er så vigtige at holde fast i, selvom gigten har stjålet meget af overskuddet. Lone er kommet tilbage på hesteryg, Lena har erstattet skiene med rulleskøjter og Susanne har opdaget, at hun godt kan komme på vandreeventyr med familien, hvis bare de er lidt kreative. Vært: Natasja Elf Dybmose Medvirkende: Lena Kristensen, Lone Busch og Susanne Engel Lauritzen Tilrettelægger: Trine Ruby Lyd: hearHEAR...
info_outlineAv min krop
Spabad i haven, en strudsefjer og en skilsmisse. Det er nogle af de løsninger, gigtpanelet har brugt for at få deres kærlighedsliv til at fungere - på trods af gigt. De kommer også omkring det svære i at bede sin partner om hjælp, og så skal vi høre, hvordan en swingerklub, måske, kan være en gigtvenlig måde at møde en (sex)partner. Vært: Natasja Elf Dybmose Medvirkende: Merete Gericke Lorange, Jakob Claumarch og Lena Kristensen Tilrettelægger: Trine Ruby Lyd: hearHEAR Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark”.
info_outlineAv min krop
Jakob går på arbejde, men er i tvivl om, hvor længe han kan blive ved. Emil kæmpede i årevis på arbejdsmarkedet, men måtte til sidst tage imod en førtidspension, mens Merete ikke rigtig havde et valg. Natasja arbejder en masse – men måske kun, fordi medicinen virker for hende? Gigtpanelet taler om hacks til at komme nænsomt gennem en arbejdsdag og til at få et nogenlunde samarbejde med jobcenteret. De runder også følelsen af identitetstab og vejen til at acceptere en ny situation – måske helt uden job. Vært: Natasja Elf Dybmose Medvirkende: Merete Gericke Lorange, Jakob...
info_outlineAv min krop
I denne episode taler Natasja med både en mor, en far og en bedstemor. De fortæller åbent og ærligt om følelsen af utilstrækkelighed, når Mor for eksempel skal have hjælp af sine børn, eller når Far ikke kan spille fodbold i haven. Bedstemor fortæller om sit særlige trick til at undgå at skuffe børnebørnene. For måske kan vi alligevel alt det samme – hvis bare vi gør det på en anden måde? Vært: Natasja Elf Dybmose Medvirkende: Merete Gericke Lorange, Emil Maischnack Jensen og Susanne Engel Lauritzen Tilrettelægger: Trine Ruby Lyd: hearHEAR Episoden er lavet i samarbejde...
info_outlineAv min krop
Dette korte bonusafsnit er til dig med fibromyalgi. Vi ved, at mange af jer oplever, at der ikke er meget hjælp at hente. Forhåbentlig bliver du lidt klogere af denne episode, og så skal du vide, at meget af den viden og de gode værktøjer vi taler om i de andre episoder, også er brugbare for dig. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden.
info_outlineAv min krop
Da Natasja fik gigt, fik hun at vide, at hun skulle regne med at være træt resten af livet. En hård melding for den nybagte mor, men også en melding, hun har fundet ud af ikke behøver være sand. For der er mange ting, du kan gøre, hvis du kæmper med den ekstreme gigtrelaterede træthed, man også kalder fatigue. Hvad det helt præcis går ud på, kan du høre i denne episode, hvor hun får besøg af en ergoterapeut og en sygeplejerske. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden. '
info_outlineAv min krop
For de fleste mennesker med gigt bliver medicin en del af hverdagen i en eller anden udstrækning. Det kan både være behandlende eller smertestillende. Det er dog ikke altid lige til at finde den rette behandling. Kom med ind i konsultationslokalet, når Natasja taler med sin egen reumatolog om, hvordan et typisk medicinforløb foregår, og hvilke udfordringer og overvejelser der kan opstå undervejs. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden.
info_outlineAv min krop
Hvad er kroniske smerter egentlig for noget? Kan du slippe af med dem? Og hvis ikke, hvordan lever du så et godt liv på trods af smerter? Det – og meget mere – spørger Natasja en psykolog, en sygeplejerske og en reumatolog om i denne episode. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden.
info_outlineAv min krop
Selvom gigt er en fysisk sygdom, oplever du måske, at din psyke også er påvirket. I denne episode taler Natasja med en sygeplejerske og en psykolog om de naturlige psykiske reaktioner, der kan være på at få en kronisk sygdom og om de værktøjer, du kan bruge til at håndtere dem. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden.
info_outlineAv min krop
"Det er bare gigt, så det er ikke så alvorligt". Sådan lød beskeden fra Natasjas egen læge. I lang tid op til lægebesøget havde hun haft så voldsomme smerter, at hun ikke kunne komme ud af sengen om morgenen eller løfte sine to små børn. Hun følte sig ladt i stikken af dem, der skulle hjælpe hende - og hun var rasende. Hør resten af hendes historie her. Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark” og Helsefonden.
info_outlineJakob går på arbejde, men er i tvivl om, hvor længe han kan blive ved. Emil kæmpede i årevis på arbejdsmarkedet, men måtte til sidst tage imod en førtidspension, mens Merete ikke rigtig havde et valg. Natasja arbejder en masse – men måske kun, fordi medicinen virker for hende? Gigtpanelet taler om hacks til at komme nænsomt gennem en arbejdsdag og til at få et nogenlunde samarbejde med jobcenteret. De runder også følelsen af identitetstab og vejen til at acceptere en ny situation – måske helt uden job.
Vært: Natasja Elf Dybmose
Medvirkende: Merete Gericke Lorange, Jakob Claumarch og Emil Maischnack Jensen
Tilrettelægger: Trine Ruby
Lyd: hearHEAR
Episoden er lavet i samarbejde med Sygeforsikringen ”danmark”.