loader from loading.io

Kevin Shakir om drivkraft och kommunikation

avtryck

Release Date: 09/18/2016

Jeanette Rosengren om att driva ett bokförlag show art Jeanette Rosengren om att driva ett bokförlag

avtryck

Hur fungerar ett bokförlag egentligen? Hur startar man ett bokförlag och hur kan en vanlig dag som bokförläggare se ut? Dessa frågor och många andra ställer jag till Jeanette Rosengren som driver Kira förlag i Malmö.

info_outline
23 SEKVENSER show art 23 SEKVENSER

avtryck

Varför är journalistik så viktigt? Vad har året på journalistlinjen inneburit? Och vad händer nu när det är dags att kasta sig ut som examinerad journalist i verkligheten? Intrycken från den sista veckan på journalistlinjen vid Skurups folkhögskola samlas här i en kort dokumentär där elever och lärare berättar vad de känner. Musiken i dokumentären framförs av elever på folkmusiklinjen i Skurup. Titeln är identisk med journalistelevernas slutprojekt som ligger ute på 23sekvenser.com. Produktion och klippning: Peter Hultgren Foto: Emma Watson.  

info_outline
Emma Rävås om färgerna och musiken show art Emma Rävås om färgerna och musiken

avtryck

Hon pratade alltid men kände sig ändå stum. Så beskriver Emma Rävås sin barndom. Nu är hon 22 år och har släppt albumet "Det är Fakking krig nu". Låtarna handlar delvis om ensamhet men också om annat som hon har behövt förmedla. I det här poddavsnittet berättar hon om musiken och om det som skiljer henne från andra. Och så förklarar hon vad färgerna betyder för henne.

info_outline
Rebecka Mårtenson om radio som ett hjärta i världen show art Rebecka Mårtenson om radio som ett hjärta i världen

avtryck

Rebecka Mårtenson pluggar journalistik på Skurups folkhögskola. I det här avsnittet berättar hon om hur det var att växa upp med en mamma som led av schizofreni. Men hon berättar också om sitt journalistiska intresse och om varför radio är som ett hjärta i världen.

info_outline
Kevin Shakir om drivkraft och kommunikation show art Kevin Shakir om drivkraft och kommunikation

avtryck

I detta avsnitt berättar Kevin Shakir om hur uppväxten med hans mor i Sofielund väckte ett engagemang för jämlikhet och arbetarrörelsen. Han jobbar nu som pressekreterare i utbildningspolitiken i Danmark och är nyhetschef för Makthavare.se.

info_outline
Björn Tådne om tonskalor och frihetslängtan show art Björn Tådne om tonskalor och frihetslängtan

avtryck

För tio år sedan medverkade han i Filip & Fredriks 100 höjdare och blev utsedd till Sveriges skönaste människa. Nu berättar han om segelbåten, klaverhornet och fördelarna med att vara en ensling.

info_outline
Olof Bråliden om ålderskriser och att andas show art Olof Bråliden om ålderskriser och att andas

avtryck

Jag återser min konfirmationspräst Olof Bråliden efter femton år. Nu är jag lika gammal som han var då. Olika historier ur våra egna liv mynnar ut i ett samtal om stress, harmoni och livets olika faser.

info_outline
Jonas Frykman om etnologi och nationaldagsfirande show art Jonas Frykman om etnologi och nationaldagsfirande

avtryck

I ett avsnitt inspelat den 17 maj samtalar jag med professor Jonas Frykman om ämnet etnologi och om skillnader mellan norskt och svenskt nationaldagsfirande.

info_outline
Johanna Kärrman om bulimi och osunda ideal show art Johanna Kärrman om bulimi och osunda ideal

avtryck

Johanna Kärrman berättar om hur hon led av självsvält i flera år men till slut sökte hjälp för sina problem. I dag mår hon betydligt bättre och har fått nya perspektiv på vad som är viktigt i livet.

info_outline
Miriana Quattromani & Francesco del Nero celebrating the 30th birthday on May 19 2016 show art Miriana Quattromani & Francesco del Nero celebrating the 30th birthday on May 19 2016

avtryck

What do Miriana Quattromani and Francesco del Nero have in common? Well, they're both from Italy and they both live in Sweden. But then they also celebrate their 30th birthday the same day as me – on May 19 2016. I speak with them about their lives today and what they plan to do for their 30th birthday.

info_outline
 
More Episodes

I detta avsnitt berättar Kevin Shakir om hur uppväxten med hans mor i Sofielund väckte ett engagemang för jämlikhet och arbetarrörelsen. Han jobbar nu som pressekreterare i utbildningspolitiken i Danmark och är nyhetschef för Makthavare.se.