loader from loading.io

Podcast #22: PTSS. Moet je daarmee leren leven?

Be In Harmony Podcast.

Release Date: 02/09/2021

Podcast #30 Hoe werkt ons natuurlijk herstellend vermogen om opgedane spanning los te laten? show art Podcast #30 Hoe werkt ons natuurlijk herstellend vermogen om opgedane spanning los te laten?

Be In Harmony Podcast.

Jan- Willem Noordzij is trainer en Life & gezondheidscoach bij TRE werkt. TRE is een methode, die ons helpt om opgedane spanning na een vervelende gebeurtenis los te laten. Als mens zijnde hebben we een natuurlijk vermogen om dit te doen, maar vooral in het Westen zijn we dit vergeten. Jan-Willem legt in deze podcast uit hoe het werkt in ons lichaam en wat er gebeurt als we deze opgedane spanning niet los kunnen laten.

info_outline
Podcast #29 Prikkels bijten niet show art Podcast #29 Prikkels bijten niet

Be In Harmony Podcast.

In deze podcast ga ik in gesprek met Saskia Klaaysen. Zij is HSP en HSS coach en trainer en de auteur van het boek Prikkels bijten niet!

info_outline
Podcast #28 Je emotioneel afhankelijk opstellen van een ander. Is dat erg? show art Podcast #28 Je emotioneel afhankelijk opstellen van een ander. Is dat erg?

Be In Harmony Podcast.

We zijn allemaal in meer of mindere mate afhankelijk van anderen. Of het nou gaat om financiële afhankelijkheid, praktische afhankelijkheid, materiële afhankelijkheid of emotionele afhankelijkheid. Het hoort erbij. Is afhankelijkheid erg? Nee, zolang je er maar geen last van hebt.

info_outline
Podcast #27 In verbinding met jouw innerlijke kind. show art Podcast #27 In verbinding met jouw innerlijke kind.

Be In Harmony Podcast.

Het thema ‘het innerlijk kind’ is al eeuwenoud. Het wordt regelmatig in de psychologie gebruikt, maar was duizenden jaren geleden al terug te vinden in bijvoorbeeld de Hawaiiaanse Huna traditie. Hoe moet je jouw innerlijk kind zien? En waarom is een goede relatie met jouw innerlijk kind zo belangrijk? Door liefde en aandacht te besteden aan jouw innerlijk kind, laat jou inzien op welke vlakken jij nog iets te helen hebt.

info_outline
Podcast #26: Hoeveel invloed heeft onze huidige leefstijl op ons lichaam? show art Podcast #26: Hoeveel invloed heeft onze huidige leefstijl op ons lichaam?

Be In Harmony Podcast.

In de podcast ga ik in gesprek met Gauko Kuiken. Hij heeft een liefde voor duurzame en gezonde foodconcepten. We willen niet alleen voedsel eten dat goed is voor onze gezondheid, het moet ook goed zijn voor de wereld waarin we leven. Waar we het vroeger hadden over de schijf van vijf, praten we tegenwoordig over  vegan, veganistisch, plant based…

info_outline
Podcast #25: Aangenaam. Ik ben jouw ego. show art Podcast #25: Aangenaam. Ik ben jouw ego.

Be In Harmony Podcast.

Het ego wordt vaak gezien als slecht en als iets dat we los moeten laten. Ik kijk daar zelf anders tegenaan, want mijn ego is toch een deel van wie ik ben. Waarom vechten tegen een deel van onszelf? Toch voelen we het vaak zo. Wat nou als we deze weerstand loslaten. Als we ons ego de  erkenning en acceptatie geven die het verdient? Zodat we er vanuit vrede mee kunnen leven?

info_outline
Podcast # 24: Welke emotie ligt er onder jouw fysieke klacht? show art Podcast # 24: Welke emotie ligt er onder jouw fysieke klacht?

Be In Harmony Podcast.

Al in de jaren ’90 bracht Christine Beerlandt het boek uit: De sleutel tot zelfbevrijding. Hierin beschrijft zij de psycho-emotionele oorsprong en hun diepere betekenis van zo’n 1300 ziekten en kwalen. Zij was haar tijd ver vooruit.

info_outline
Podcast #23: Welke boodschap ontvang jij in jouw droom? show art Podcast #23: Welke boodschap ontvang jij in jouw droom?

Be In Harmony Podcast.

Al kan je het je soms niet herinneren, we dromen allemaal zo’n 5-7 keer per nacht.

info_outline
Podcast #22: PTSS. Moet je daarmee leren leven? show art Podcast #22: PTSS. Moet je daarmee leren leven?

Be In Harmony Podcast.

PTSS wordt vaak gerelateerd aan gevaarlijke beroepen en oorlogstrauma. En maar weinig aan een traumatische ervaring of jeugd. Alleen houden we toch mentale klachten of zelfs psychosomatische klachten. Klachten, waar geen lichamelijke of medische oorzaak voor gevonden kan worden.

info_outline
Podcast #21 5 redenen waarom jij zou willen stoppen om geraffineerde suiker te eten. show art Podcast #21 5 redenen waarom jij zou willen stoppen om geraffineerde suiker te eten.

Be In Harmony Podcast.

Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst ging detoxen, schrok ik van het effect ervan. Na 2 dagen kreeg ik hoofdpijn, begon ik te trillen, was ik misselijk. Afkickverschijnselen van de suiker werd mij verteld. Op dat moment at ik nauwelijks suiker en leefde ik gezond. Dacht ik…

info_outline
 
More Episodes

PTSS (posttraumatische stressstoornis) wordt vaak gerelateerd aan gevaarlijke beroepen en oorlogstrauma. En maar weinig aan een traumatische ervaring of jeugd. Vaak hebben we allerlei veiligheidsmechanismes opgebouwd om ermee te leren leven. Alleen houden we toch mentale klachten of zelfs psychosomatische klachten. Klachten, waar geen lichamelijke of medische oorzaak voor gevonden kan worden.

In deze podcast ga ik in gesprek met Johan Reinhoudt, oprichter van PTSS Voorbij. Hij is gespecialiseerd PTSS en Trauma Herstel Coach. Hij legt op een heldere en duidelijke manier uit wat PTSS precies is, hoe het zich uit en wat het fenomeen “tijd” doet met PTSS. Ook bespreken we de samenhang tussen PTSS en HSP.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl