loader from loading.io

Vad kan du lära dig från världseliten i CrossFit?

bestfitnessfriend

Release Date: 09/01/2022

Best Fitness Friend Open 2024 show art Best Fitness Friend Open 2024

bestfitnessfriend

Kalle har med sig Coach Erin och Coach Christoffer. Vi snackar om årets högtid för alla CrossFit-entusiaster, The CrossFit OPEN.  På CrossFit Medis och på CrossFit Sickla firar vi stort. Som medlem är alla med i varsitt lag. Du samlar poäng till laget genom att delta i träningspass samt genom att göra andra små uppgifter. Allt för att göra träning och det som hör träning till roligare än vanligt.  Vi pratar en hel del minnen från tidigare års OPEN. Allt från hjälteinsatser till roliga situationer. Mycket nöje! 

info_outline
Vanliga skador - med André Lysell show art Vanliga skador - med André Lysell

bestfitnessfriend

Naprapat André Lysell pratar med Kalle Solberg om skador. Vad är en skada, vad är en överansträngning, vad är ett besvär? Vad är de tre vanligaste skadorna som förkommer inom motionsformen (avgränsning från tävlingsformen) CrossFit? Varför skadar man sig? Vilka vanliga orsaker ligger bakom.

info_outline
hälsofreak show art hälsofreak

bestfitnessfriend

Har du blivit ifrågasatt för att du tränar?  Har du blivit ifrågasatt för att du väljer att träna på semestern? Har du blivit ifrågasatt för att du äter grönsaker? Har du blivit ifrågasatt för att du väljer att inte dricka alkohol på en AW? Många som lyssnar på det här programmet har vid något tillfälle blivit ifrågasatta för sina livsstilsval. Det har nog alla som inte lyssnar också men i det här avsnittet håller vi oss till ett perspektiv. Vi pratar helt enkelt om att uppleva sig som onormal för att man väljer att prioritera sin hälsa och...

info_outline
Kostvanor, förberedelser show art Kostvanor, förberedelser

bestfitnessfriend

Angie och Kalle pratar om hur du kan förbättra kostvanor genom att förberedelser. Det finns flera olika strategier som gör det lättare för dig att lyckas. 

info_outline
Miljön påverkar dina kostvanor show art Miljön påverkar dina kostvanor

bestfitnessfriend

Hur ser det ut i ditt kylskåp och i ditt skafferi? Vad fyller du ditt hem med för matvaror? Har du gjort det lätt för dig själv att välja det som är häsosamt? Och hur ser det ut på din arbetsplats? Fikabröd och godis eller fruktkorg? Vad har du för valmöjligheter på jobbet där du förmodligen spenderar lejonparten av din dag? Hur påverkas du av människorna i din närhet? Vad har de för åsikter om till exempel alkohol? Upplever du att någon skulle titta snett på dig om du tackade nej till en bit tårta? Miljön spelar stor roll för de val du gör.

info_outline
Minimal effektiv dos show art Minimal effektiv dos

bestfitnessfriend

Hur lite behöver du träna?  Om du bara ska bibehålla prestationsförmåga behöver du inte träna så mycket. Om du däremot vill öka din prestationsförmåga är det viktigt att du doserar träningen rätt.

info_outline
Grundläggande kunskap om kost show art Grundläggande kunskap om kost

bestfitnessfriend

Angelica Veskoukis och Kalle Solberg pratar om grundläggande kunskaper inom kost. Vi tar framför allt upp det du bör veta om kvalitet och energi. 

info_outline
Kostvanor, vanliga problem show art Kostvanor, vanliga problem

bestfitnessfriend

Angelica Malmberg Veskoukis och Kalle Solberg pratar om kostvanor. Vi pratar om de problem som de allra flesta av oss upplever från och till. 

info_outline
Att anpassa eller skala ett pass show art Att anpassa eller skala ett pass

bestfitnessfriend

Varför ska du anpassa ett träningspass? Ska du inte bara göra som det står skrivet? Vi tar upp teorin bakom hur vi skalar pass. Vi ger dig lite mer kunskap som förhoppningsvis hjälper dig att fatta bättre beslut. 

info_outline
Jobba på svagheter show art Jobba på svagheter

bestfitnessfriend

Vi pratar om nyttan av att ägna energi åt att identifiera och jobba på sina svagheter. 

info_outline
 
More Episodes

Oskar och Kalle pratar om 2022 CrossFit Games. Vad kan du lära dig av de som tävlar i CrossFit? Vad är relevant för dig? Vi delar med oss av våra observationer och vi hyllar våra Best Fitness Friends (medlemmar) för de kloka livsstilsval ni gör.