loader from loading.io

Books & Cava #10 - The subtle art of not giving a F*ck

Books & Cava

Release Date: 04/23/2023

Books & Cava #11 - Sinds ik niet meer drink show art Books & Cava #11 - Sinds ik niet meer drink

Books & Cava

Voor deze aflevering lazen we het boek Sinds ik niet meer drink van Evi Hanssen. Een openhartig relaas van 500 dagen zonder alcohol. Dit keer zonder Thomas en zonder cava, wel met lekkere sushi en koffie. Zoals gewoonlijk praten we ongefilterd over het thema van het boek en deze keer was het een spannende, voelden we zelf aan. In deze aflevering praten we over alcohol. Jenni koos het boek (al was ze dat zelf vergeten) en Stephie voelde veel weerstand bij die keuze. Toch neemt de aflevering een onverwachtse wending aan en komt er een aankondiging die niemand zag aankomen (zeker Stephie zelf...

info_outline
Books & Cava #10 - The subtle art of not giving a F*ck show art Books & Cava #10 - The subtle art of not giving a F*ck

Books & Cava

Toegegeven het was terug even wennen. Na een aantal maanden stilte namen we onze micro's er terug bij en verzamelden we in Deinze met als doel de opname van een nieuwe aflevering voor Books & Cava. De laatste keer dat we elkaar in 't echt gezien hadden was tijdens een babybezoek in Halle, toen lieten we onze micro's thuis en maakten we kennis met Thomas (de reden van de pauze van onze podcast, het is hem vergeven want hij is echt TE schattig).  Tijdens het babybezoek kozen we het boek voor deze aflevering 'The subtle art of not giving a F*ck' van Mark Manson. Het gesprek gaat, zoals wel...

info_outline
Books & Cava #9 - Je krijgt zoveel meer ja als je nee kan zeggen show art Books & Cava #9 - Je krijgt zoveel meer ja als je nee kan zeggen

Books & Cava

Meer NEE zeggen of JA tegen de juiste dingen. Voor deze aflevering lazen we het tweede boek van Nele Colle 'Je krijgt zoveel meer ja als je nee kan zeggen'. We hebben het over keuzes maken, leren 'nee' zeggen, het schuldgevoel dat daar bij komt kijken, nee zeggen tegen afleiding  en zoveel meer. Veel luisterplezier.

info_outline
Books & Cava #8 - Hoe word je alles? show art Books & Cava #8 - Hoe word je alles?

Books & Cava

"Wat wil je later worden als je groot bent?" Op het eerste zicht een vrij onschuldige vraag die vaak aan kinderen wordt gesteld. Maar wat als je het niet weet? Wat als je heel veel dingen wil worden? En wat als je 20 of 30 of 40 bent en je het nog steeds niet weet? Omdat je een breed interesseveld hebt en alles (of toch heel veel) leuk vindt. Misschien herken jij je hierin wel en ben jij net zoals ons een creatieve generalist of zoals Emily Wapnick in haar boek 'Hoe word je alles?' beschrijft een multipotentionalist. "Oneindige nieuwsgierigheid wijst niet op een wispelturige persoonlijkheid....

info_outline
Books & Cava #7 - De 5 seconde regel show art Books & Cava #7 - De 5 seconde regel

Books & Cava

Hoe in 5 seconden je leven een nieuwe wending geven? Mel Robbins leert het ons. 5, 4 , 3, 2 ,1, ... niet meer twijfelen maar DOEN!  In de praktijkruimte van Stephie in Deinze geven we een inkijk in hoe deze lifehack onze beslissingen makkelijker maakt. Geen rondjes meer draaien in je hoofd maar durven vertrouwen op je buikgevoel.  Een eyeopener om te beseffen hoeveel excuses we op een dag bedenken. Eerlijk zoals altijd delen we een kijkje in onze gekke hoofden.

info_outline
Books & Cava #6 - Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen show art Books & Cava #6 - Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen

Books & Cava

Voor het eerst nemen we op in het rustige Kruisem bij Evelien en haar prachtige tuin. Evelien koos het boek voor onze zesde aflevering: "Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen." van Jessica Pan. Kort samengevat: De avonturen van een introvert die als extravert gaat leven. We praten over introvert versus extravert en, geven hierbij uiteraard onze eigen inzichten en ervaringen. Veel luisterplezier!

info_outline
Books & Cava #5 - Weg van liefde show art Books & Cava #5 - Weg van liefde

Books & Cava

Dit keer lazen we 'Weg van liefde' geschreven door modern, filosoof Alain De Botton. In het boek onderzoekt de auteur de verschillende fasen van een liefdesrelatie van verliefd worden tot 'ze leefden nog lang en gelukkig' of hoe deze romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen. Filosofisch en psychologisch inzicht in liefdesrelaties in de 21ste eeuw. We delen uiteraard ook onze inzichten en ervaringen over dit toch wel spannend thema. Veel luisterplezier!

info_outline
Books & Cava #4 - You are a badass show art Books & Cava #4 - You are a badass

Books & Cava

Voor deze aflevering komen we terug samen in Halle. Deze keer koos Stephie het boek: "Als ik één boek heb te kiezen die mijn leven veranderde, dan is het you are a badass van Jen Sincero." Ook deze keer delen we onze inzichten en (heel) persoonlijke ervaringen.  

info_outline
Books & Cava #3 - Opgeruimd! show art Books & Cava #3 - Opgeruimd!

Books & Cava

Opgeruimd!

info_outline
Books & Cava #2 - Moeder genoeg show art Books & Cava #2 - Moeder genoeg

Books & Cava

In deze tweede aflevering hebben we het over Moeder genoeg van Florine Duif.

info_outline
 
More Episodes

Toegegeven het was terug even wennen. Na een aantal maanden stilte namen we onze micro's er terug bij en verzamelden we in Deinze met als doel de opname van een nieuwe aflevering voor Books & Cava.

De laatste keer dat we elkaar in 't echt gezien hadden was tijdens een babybezoek in Halle, toen lieten we onze micro's thuis en maakten we kennis met Thomas (de reden van de pauze van onze podcast, het is hem vergeven want hij is echt TE schattig). 

Tijdens het babybezoek kozen we het boek voor deze aflevering 'The subtle art of not giving a F*ck' van Mark Manson. Het gesprek gaat, zoals wel vaker, alle kanten uit.

We hebben het over problemen, hoe belangrijk die zijn en hoe speciaal wij zijn (of net niet), over eigenaarschap nemen, doelen behalen, de mening/reacties van anderen en tussenin doet Thomas (want die was er ook bij) een dutje.

Veel luisterplezier!

Liefs,

Jenni, Evelien & Stephie (en Thomas)