loader from loading.io

#56 - De impact van lichaamswerk!

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Release Date: 11/30/2023

#66 - De beslissing die je leven tekende show art #66 - De beslissing die je leven tekende

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Tijdens een coachsessie begeleidde ik een dame via visualisatie & meditatie terug naar een moment in haar kindertijd. Daar toonde zich heel mooi hoe één besluit, één beslissing haar verdere leven zou beïnvloeden, tot nu in haar volwassen leven. En deze dame is niet de enige. Allemaal hebben we in onze kindertijd een bepaalde beslissing of besluit genomen die een grote impact zou hebben op ons leven. Een beslissing die het fundament is van onze overtuigingen, gedragspatronen, beschermingsmechanismen, ...  Toen ik net geboren was bijvoorbeeld, had ik al het besluit genomen 'Ik ga...

info_outline
#65 - Hoe ging ik om met de paniekaanval op de skilift? show art #65 - Hoe ging ik om met de paniekaanval op de skilift?

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Ik neem je mee op skireis, waar ik geconfronteerd werd met mijn allergrootste ansgt, namelijk vastzitten en niet weg kunnen. Je kan het beschrijven als claustrofobie, maar voor mij ligt er een andere, diepere betekenis onder die helemaal terug te herleiden is tot vroeg in mijn kindertijd. De skilift nemen op skireis was voor mij een eerste test, nadat ik de voorbije maanden zeer intensief met het helen van deze trauma's aan de slag ben gegaan. Hoe ver stond ik in mijn helingsproces? Zou het mij lukken om ontspannen in een skilift te zitten? Zouden mijn tools voldoende zijn, mocht ik toch in...

info_outline
#64 - 'Angst brengt je in beweging' show art #64 - 'Angst brengt je in beweging'

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

'Angst brengt je in beweging' zei die dame tegen mij. Mijn eerste gedachte was 'helemaal niet, het verlamt je', maar al snel kwam de gedachte 'ja, dat klopt!'.  Als ik mijn eigen proces van de voorbije maanden observeer, waar ik te kampen kreeg met intense paniekaanvallen & angsten, dan klopt het dat die ansgten mij in beweging gebracht hebben. De paniekaanvallen waren zo intens dat ik al heel snel beslist had: 'Dit wil ik niet mijn leven laten domineren'. Enkel en alleen maar deze beslissing nemen, ervoor te kiezen dat ik weigerde te accepteren dat angst mijn leven zou domineren en...

info_outline
#63 - 'Wat gun ik jou?' show art #63 - 'Wat gun ik jou?'

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

'Delphine, wat gun jij alle vrouwen?', deze vraag stelde Andree mij, de dame die mij helpt bij het vormgeven van mijn personal branding en aanbod.  Deze vraag kwam binnen, raakte mij diep. De antwoorden welden op en stroomden over mijn lippen. In deze episode deel ik met jou mijn hartsverlangen, mijn missie! Veel luisterplezier! Let me be your guide en boek je gratis coachsessie via de volgende link => https://www.delphinecoacht.be/booking-calendar/gratis-coachsessie?referral=service_list_widget

info_outline
#62- 'Delphine, het was zóooo intens, maar WAUW, wat het mij gebracht heeft! show art #62- 'Delphine, het was zóooo intens, maar WAUW, wat het mij gebracht heeft!

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Het rouwproces is Rauw, Intens, Puur, Krachtig. Het rouwproces plaatst jou naakt voor de spiegel en vraagt je: 'En, wat nu?' Het ruwproces neemt je bij de hand en begeleidt jou doorheen de donkerte, ipv er omheen. Laat mij jou bij de hand nemen, laat mij jouw gids, jouw licht zijn op deze tocht. Boek je GRATIS coachsessie => https://www.delphinecoacht.be/booking-calendar/gratis-coachsessie?referral=service_list_widget

info_outline
#61 Ben jij wel nog raakbaar?? show art #61 Ben jij wel nog raakbaar??

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Kwetsbaar of Raakbaar? Veel mensen zijn ooit in hun leven heel erg gekwetst geweest en hebben aan zichzelf beloofd zich nooit meer te laten kwetsen. Dit is een mooie vorm van zelfzorg en grenzen aangeven, maar hoe ver ga je daar in? Bouw je een stevig schild rondom je zodat er niets meer in kan? (maar ook niets meer uik kan?) Beluister deze episode en ontdek het belang van 'RAAKBAAR' te blijven. Veel luisterplezier! Ben je benieuwd hoe ik jou kan begeleiden & ondersteunen? => Boek dan je GRATIS coachsessie via de volgende link:...

info_outline
#60 - Het verstikt me show art #60 - Het verstikt me

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Het verstikt me ... Door mijn werk zit ik vast ... Ik voel me klein gehouden door mijn ouders ... Mijn partner remt mij af ... Allemaal herkennen we ons in één van deze bovenstaande, of gelijkaardige uitspraken. Allemaal hebben of hadden we wel eens het gevoel ergens vast te zitten, afgeremd te worden, verstikt te worden, ... Vaak overheerste het gevoel van 'niets er tegen te kunnen doen' en het gewoon te moeten ondergaan, want lag de oorzaak én de oplossing niet bij die ander of die situatie? Maar is dat zo? Ligt de oorzaak én de oplossing buiten jezelf?

info_outline
#59 - Reflectie-oefening 'De ui' show art #59 - Reflectie-oefening 'De ui'

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

In deze episode deel ik een zeer krachtige én transformerende oefening. We gaan aan de slag met een ui en jouw beschermlagen, belemmerende gedachten & overtuigingen, afweermechanismen, ... Steek een kaarsje aan, zet wat rustige muziek op, neem een kopje thee en zorg dat je tijdens deze oefening niet gestoord wordt. Ik raad aan om zeker een uurtje hiervoor te voorzien. Wat heb je nodig naast een ui uiteraard ;-), je mag ook een blad, kleurpotloden, schrijfgerief, ... bij de handhouden. Deel zeker met me hoe je deze oefening ervaren hebt!

info_outline
#58 - De transformerende kracht van 'een ui' show art #58 - De transformerende kracht van 'een ui'

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

Tijdens een ceremonie gingen we aan de slag met een ui. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik dacht 'waarom niet?'. Dus na wat zoeken vond ik een ui, et voila! Wat zich toen ontvouwde was zo mooi, zo krachtig én transformerend dat ik meteen dacht 'dit moet ik delen!' Visualisatie-oefeningen zijn zeer krachtig, maar als je deze combineert met een fysieke 'actie' versterk je de transformerende kracht. Hoe? Ontdek het in deze episode ;-)

info_outline
#57 - De diepere betekenis van december voor mij show art #57 - De diepere betekenis van december voor mij

'The Bee-ing You' podcast van DelphineCoacht

December, de maand van feesten, samenzijn, verbinden, maar ook van licht, hoop en nog zoveel meer. Ontdek het in deze episode en laat je inspireren bij het versieren van jouw kerstboom ;-)

info_outline
 
More Episodes

✨Het belang van Lichaamswerk✨

Nog té vaak wordt het lichaam vergeten.
We willen doorheen onze emoties bewegen, maar zijn de connectie met ons lichaam kwijt. We proberen te helen vanuit ons hoofd, vanuit de verhalen die we onszelf keer op keer opnieuw (horen) vertellen.

Het lichaam onthoudt wat de geest vergeet.
Je lichaam communiceert non-stop met jou, maar vaak heb jij het te druk met je gepieker, het hollen naar de kinesist, het zoeken naar oplossingen buiten jezelf.

Lichaamswerk is een heel krachtige manier om ten eerste die connectie met je lichaam te herstellen, maar vooral ook om de emotionele blokkades los te maken en te helen.

Pas jij al lichaamswerk toe? 👇🏻👇🏻