75 år med FN podcast
Indtil videre er der sat meget få begrænsninger for udvikling og brug af ny teknologi som kunstig intelligens. FN er stort set blevet skubbet til side af de lande, som er førende på området. Men der skal hamres nogle regulerende hegnspæle i, hvis teknologien skal gavne menneskeheden. Mød tidligere undergeneralsekretær Michael Møller fra Gesda, og Peter Svarre, konsulent og foredragsholder.
info_outline 9. FN og Verdensmål – håb og løsninger75 år med FN podcast
De 17 verdensmål udstikker en kurs for, hvordan næsten alle mennesker på Jorden kan få et bedre liv i balance med vores klode. Mød Jens Christian Wandel, forperson for FN-forbundet og tidligere FN-undergeneralsekretær og Steen Hildebrandt, professor og forfatter.
info_outline 8. FN og nødhjælp – Verdens ambulancetjeneste75 år med FN podcast
Der blevet givet stadig flere penge til humanitær bistand, men behovet vokser endnu hurtigere, så pengene skal udnyttes bedre. I FN forsøger det lille, koordinerende kontor OCHA at påvirke de store, dominerende nødhjælpsorganisationer. Mød Nils Carstensen, Local2Global, der har arbejdet med nødhjælp i 30 år, og Lisbeth Pilegaard, direktør i Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) og med en fortid i nødhjælp og FN.
info_outline 7. FN og kvinder – Ret til egen krop75 år med FN podcast
Kan FN sikre kvinder ret til egen krop? Befolkningsorganisationen UNFPA fører an i kampen for retten til at bestemme over egen krop. Mød Katja Iversen, international toprådgiver i køn og bæredygtighed og leder af Women Deliver.
info_outline 6. FN og klima – Den svære vej fra ord til handling75 år med FN podcast
Hvad kan FN gøre for klimaet? Mød forperson for tænkertanken CONCITO, Connie Hedegaard, og klimajournalist på Information, Jørgen Steen Nielsen.
info_outline 5. Unicef - For børnenes skyld75 år med FN podcast
FNs børneorganisation Unicef er en af de ældste og største organisationer i FN-systemet, og blandt de mest kendte. Samtidig er organisationen også kendt for at være “bissen”, der altid kæmper altid hårdt for sin placering i FN-systemet. Mød i denne podcast Anne-Birgitte Albrectsen, CEO i Plan International samt Unicefs danske direktør, Karen Hækkerup i denne podcast, hvor Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde er værterne.
info_outline 4. UNHCR – Beskytter af verdens flygtninge75 år med FN podcast
FN har gennem tiden skaffet et nyt hjemland til over én million flygtninge. En af dem er Mozhdeh Ghasemiyani, der i dag er psykolog Læger uden Grænser, og som fortæller om det at være en udvalgt kvoteflygtning. Og hvilken forskel gør UNHCR idag? Det giver en af de højestplacerede danske FN-ansatte, Søren Jessen-Petersen, sine bud på. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.
info_outline 3. FN's Menneskerettighedsråd - Grænser for magt75 år med FN podcast
Kampen mod racisme, mod overgreb på borgerrettigheder i diktaturer og indsatsen i klimakampen. Det er bare nogle af de helt store konflikter, der knytter sig til de internationale menneskerettigheder, fortæller hovedgæsten Morten Kjærum, der idag leder Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law i Lund. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.
info_outline 2. WHO - Sundhedens tiggermunk75 år med FN podcast
Hvilken rolle har WHO spillet under corona-pandemien? Lyt med når Professor Morten Sodemann fra SDU går kritisk til organisationen i en tid, hvor WHO er kommet i klemme i et storpolitisk spil mellem USA og Kina. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.
info_outline 1. FN's Sikkerhedsråd - I kamp for fred75 år med FN podcast
Bliv klogere på FN's Sikkerhedsråd, der forhindrer krige og konflikter i at opstå. Lektor Peter Viggo Jakobsen, Forsvarsakademiet og seniorforsker Louise Riis Andersen, DIIS, gør os klogere på Sikkerhedsrådets største bedrifter og udfordringer. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.
info_outlineÅr efter år er der blevet givet stadig flere penge til humanitær bistand, men behovet vokser endnu hurtigere, så pengene skal udnyttes bedre. Nødhjælpsbranchen har fundet løsninger, men de bliver ikke brugt. I FN har det lille, koordinerende kontor OCHA taget en del af løsningerne til sig, men uden for alvor at påvirke de store, dominerende nødhjælpsorganisationer. Mød Nils Carstensen, Local2Global, der har arbejdet med nødhjælp i 30 år, og Lisbeth Pilegaard, direktør i Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) og med en fortid i nødhjælp og FN. Værter er Kirsten Larsen og Flemming Weiss Andersen.