loader from loading.io

Mattias Martinsson - Tundra Fonder

Frontier Vietnam Podcast

Release Date: 08/29/2019

Martin Dalsenius - Plingpay  show art Martin Dalsenius - Plingpay

Frontier Vietnam Podcast

I spåren av digitaliseringsvågen som sker i Vietnam leder tankarna rätt snabbt till betalningslösningar. Vietnam har hoppat kreditkorten och gått direkt till mobilbetalningar. I veckans avsnitt av Frontier Vietnam möter vi Martin Dalsenius, grundare av Plingpay. Företagets betallösning är blockchainbaserad och är en av få aktörer på området i Vietnam. Hur långt har Vietnam kommit inom digitala betalningar egentligen?

info_outline
Mattias Martinsson - Tundra Fonder show art Mattias Martinsson - Tundra Fonder

Frontier Vietnam Podcast

Min första investering i Vietnam var att köpa Tundra Fonders Vietnamfond i november 2014. Året därpå började mitt intresse för Vietnam att växa på riktigt och jag följde varenda nyhetsbrev som Tundra Fonder publicerade om Vietnam. Mattias Martinsson är medgrundare och jobbar idag som CIO för Tundra Fonder och förvaltar även fondbolagets Vietnamfond bland annat. Ni kommer att få höra om Tundras syn på Vietnams ekonomiska utveckling, marknadstrender och tre stycken aktiecase.

info_outline
Christopher Brinkeborn Beselin  show art Christopher Brinkeborn Beselin

Frontier Vietnam Podcast

I veckans avsnitt av Frontier Vietnam kommer ni att få höra om Christopher Brinkeborn Beselin. Många känner till honom från Lazada och nu senast Fram Skandinavien, medan "vietnamnördar" som jag ser honom som en av de främsta Vietnam-investerarna från Sverige. Lyssna på hans berättelse och hör honom berätta om verksamheter i Vietnam. Dessutom utlovas väldigt mycket diskussioner om Vietnams ekonomi.

info_outline
August Wingårdh - UMA show art August Wingårdh - UMA

Frontier Vietnam Podcast

I det femte avsnittet av Frontier Vietnam kommer jag på besök hemma hos August Wingårdh i Ho Chi Minh City. August Wingårdh är en av medgrundarna till Vietnams största möbelföretag UMA. I avsnittet får ni lyssna till hans story om hur han hamnade i Vietnam, hur UMA kom att bli marknadsledare och ett nyhetsscoop. 

info_outline
Henrik Mitelman & Malin Lauterbach  show art Henrik Mitelman & Malin Lauterbach

Frontier Vietnam Podcast

I veckans avsnitt av Frontier Vietnam intervjuar jag en av Sveriges främsta ekonomijournalister Henrik Mitelman tillsammans med Malin Lauterbach. Avsnittet kommer att handla om Malins och Henriks upplevelser från Vietnam och hur landet har förändrats sedan de besökte det för första gången. Väldigt mycket makroekonomi utlovas!

info_outline
Pelle Niklasson - Niteco show art Pelle Niklasson - Niteco

Frontier Vietnam Podcast

I veckans avsnitt av Frontier Vietnam kommer ämnet att handla om Vietnams IT-landskap och dess framtid. Är Vietnam en outsourcing hub med lågkostnadstjänster eller hur långt har egentligen Vietnam kommit inom just IT? För att få svar på detta och för att få en djupare förståelse av branschen besökte jag Pelle Niklasson som driver Niteco med huvudkontoret i Hanoi.

info_outline
Johan De Geer - Endurance Capital show art Johan De Geer - Endurance Capital

Frontier Vietnam Podcast

I avsnitt två gästar Johan De Geer medgrundare till Endurance Capital. Bolaget grundades 2015 och har sitt säte i Ho Chi Minh City. I avsnittet kommer vi att få höra Johan berätta om möjligheterna och utmaningarna med att driva en aktivistfond i Vietnam. Podcasten finns där poddar finns!

info_outline
Det här är Frontier Vietnam show art Det här är Frontier Vietnam

Frontier Vietnam Podcast

I det första avsnittet av Frontier Vietnam blir jag intervjuad av Tomas Tirén på Veckans Affärer. Jag kommer att berätta om bakgrunden till mitt intresse för Vietnam och varför jag ser så stor potential i landet. Jag kommer dessutom att presentera mina mål för en eventuell fortsättning efter det 15:e avsnittet.

info_outline
 
More Episodes

Min första investering i Vietnam var att köpa Tundra Fonders Vietnamfond i november 2014. Året därpå började mitt intresse för Vietnam att växa på riktigt och jag följde varenda nyhetsbrev som Tundra Fonder publicerade om Vietnam. Mattias Martinsson är medgrundare och jobbar idag som CIO för Tundra Fonder och förvaltar även fondbolagets Vietnamfond bland annat. Ni kommer att få höra om Tundras syn på Vietnams ekonomiska utveckling, marknadstrender och tre stycken aktiecase. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!