loader from loading.io

Ep 83 Mental trening og healing - med Kim Cecilie Djupvik

Generelt sett

Release Date: 06/20/2022

EPISODE 100!! - Harald er tilbake. Vi reflekterer litt over reisen så langt show art EPISODE 100!! - Harald er tilbake. Vi reflekterer litt over reisen så langt

Generelt sett

Tenk 100 Episoder! Hvem hadde trodd det, ikke jeg iallfall. Kanskje ikke Harald heller, selv om det er han som er grunnen til at Generelt sett eksisterer i utgangspunktet. I denne jubileumsepisoden har jeg fått gleden av å invitere Harald tilbake til podkasten for å reflektere litt rundt prosjektet så langt og snakke litt om hva jeg har lært, hva det vil si å være en generalist og sette tonen litt for veien fremover! Håper du liker den! - Alex PS! Youtube kanalen til Harald finner du her: PPS! Instagram her:  

info_outline
Ep 99 Her og nå - Elisabeth Heian show art Ep 99 Her og nå - Elisabeth Heian

Generelt sett

Elisabeth og jeg bare prater om tilstedeværelse, egoet, følelsene, tankene og mye mer. Dette var en sånn herlig episode hvor jeg bare trykket på record, la bort tanker om å prestere, lyden ble som den ble, men det var en fin episode hvor vi bare fikk luftet tanker og delt erfaringer knyttet til, intet mindre enn, hvordan få det godt her i livet.

info_outline
Ep 98 Alene på tur - Hedvig Hjertaker show art Ep 98 Alene på tur - Hedvig Hjertaker

Generelt sett

Hedvig Hjertaker er den yngste kvinnen noen sinne til å gå alene til Sydpolen! Dette mestret hun ikke fordi hun alltid har vært lidenskapelig opptatt av lange, tøffe turer alene, men snarere som et resultat av å kjempe seg tilbake fra et fullt år med sykdom tidlig i voksenlivet. Ved å sette en for foran den andre og ta ett skritt av gangen fant Hedvig både glede og mestring i å gjennomføre turer. Turene ble lengre og lengre og en dag satte hun seg et sinnsykt mål. Hør Hedvig sin historie, hvordan det er å gå langt på tur alene og ikke minst hva man kan lære av å legge fra seg...

info_outline
Ep 97 Egoet - Jenny Vangen show art Ep 97 Egoet - Jenny Vangen

Generelt sett

I denne episoden får vi høre starten av Jenny sin historie. Hun har fra ung alder slitt psykisk med bipolar lidelse og gjennom livet prøvd å holde seg frisk og fungere "normalt". Gjennom sin egen søken fant hun løsningen for hvordan bryte fri fra angst, depresjon og mani. De siste fire årene har hun hjulpet andre mennesker til å bryte fri fra egoet og ikke minst til å finne veien tilbake til det berømte øyeblikket hvor en finner indre ro.  

info_outline
Ep 96 Preventiv parterapi - Tone Haldorsen show art Ep 96 Preventiv parterapi - Tone Haldorsen

Generelt sett

Tone Haldorsen er sexolog, terapeut, jobber med enkeltpersoner, par og holder kurs og foredrag. Hun har en bred bakgrunn og kunnskap og vi har en spennende samtale om noen av temaene hun er opptatt av. Fokuset for samtalen var å slå et slag for preventiv parterapi!

info_outline
Ep 95 Klagesang - Vigdis Austrheim show art Ep 95 Klagesang - Vigdis Austrheim

Generelt sett

Vigdis Austrheim er tilbake på podkasten! Hun har over 30 år med erfaring og alltid mye spennede på hjertet. "Har du en klagesang?" spør Vigdis. 

info_outline
Ep 94 Stressmestring - Bjørne Skarbøe Bjørnson show art Ep 94 Stressmestring - Bjørne Skarbøe Bjørnson

Generelt sett

Foredrags- og kursholder om menneskelig bærekraft. Tidligere landslagsspiller i basketball og ledelseskonsulent. Nå jobber Bjørne som foredrag-, kursholder og personlig trener. Gjennom mental trening jobbet han seg tilbake fra et mørkt rom og rullestol hvor han lå i over ett år, etter å ha fått diagnosen CFS/ME. Bli med på en spennende samtale om stress og veien ut av stresset. Bjørne finner du på  

info_outline
Ep 93 Skal du ikke bade - Petter Haga show art Ep 93 Skal du ikke bade - Petter Haga

Generelt sett

Med en mastergrad fra NTNU og erfaring fra konsulentbransjen valgte Petter likavel å satse på freelance livet og en artistkarriere som startet som en idé på et vorspiel. Petter er opptatt av ikke å gjøre noe fordi alle forventer det av han. Av og til har vi også ubevisste forventninger til oss selv. Sjekk inn, hva vil du drive med? Hva motiverer deg, hvorfor gjør du det du gjør?

info_outline
Ep 92 Selvrealisering på jobb - Carina Carl show art Ep 92 Selvrealisering på jobb - Carina Carl

Generelt sett

Må du reise vekk, søke noe helt nytt, gjøre noe radikalt annerledes for å finne deg selv? Eller er alt du leter etter faktisk mulig å finne her og nå? Carina jobber med både bedrifter og en til en, med en rekke verktøy og hjelpemidler for å vise vei. Med bakgrunn som psykolog, men erfaring fra østlige visdomstradisjoner har hun en klar og tydelig måte å se hva som står i veien for å komme dit man vil. 

info_outline
Ep 91 Hva du egentlig er - Viggo Johansen show art Ep 91 Hva du egentlig er - Viggo Johansen

Generelt sett

Med utgangspunkt i den hodeløse veien, først beskrevet av Douglas Harding, snakker Viggo og jeg om hva vi alle egentlig er, på 0 meters avstand, innerst inne, det i deg som er uforandret gjennom livets mange merkelapper. En spennende og stimulerende samtale, men definitivt ikke for alle og enhver. Dette er nok enda for spesielt interesserte, men håpet med denne episoden er at det skal være tilgjengelig for dem som vil og ikke minst bidra til å åpne for mer dialog rundt disse tingene og denne typen tematikk. God lytting :)

info_outline
 
More Episodes

Uansett om du "tror på" healing og mental trening eller ikke, er forskningen i ferd med å forklare noe av det healere har erfart i århundrer. Dette er et spennende felt og Kim Cecilie Djupvik tar oss igjennom litt av det hun jobber med hver dag.