loader from loading.io

Social distansering, kristhantering, gruppnormer och vikten av att sitta på sin egen stress med Helena Orte Mörtsell, leg. psykolog.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Release Date: 06/03/2020

Trendspaning 2021 - begrepp, trender och utmaningar inom mångfald, inkludering och jämlikhet.   show art Trendspaning 2021 - begrepp, trender och utmaningar inom mångfald, inkludering och jämlikhet.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Marie spanar in och reflekterar kring de trender in om Diversity, Inclusion and Equity hon tror på 2021. Representation, Inkluderande språk, #BLM och att company rule over politics är några aspekter hon går in på. 

info_outline
AI - Demokratisering, etik och press på Techbolag med Evelina Anttila show art AI - Demokratisering, etik och press på Techbolag med Evelina Anttila

Inkluderingspodden med Marie Fall

Evelina Anttila, General Counsel och AI Ethics Officer på AI-bolaget Peltarion gästar, AI, etik, demokratisering, globalisering och juridik är fokus. Vi diskuterar vikten av att AI-system byggs etisk och korrekt. Begrepp som bias, fairness, diskriminering, ansiktsigenkänning, rättvisa och transparens belyses och vikten av att den data används för att träna algoritmerna är representativ. Den etiska press som åligger Techbolag diskuteras.

info_outline
Lika väljer lika och risker med homosocial reproduktion med Nanna Gillberg. Del 2 av 2. show art Lika väljer lika och risker med homosocial reproduktion med Nanna Gillberg. Del 2 av 2.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Dialog, reflektion och praktiska råd kopplade till hur könsnormer påverkar oss och den starka tendens att lika väljer lika. Vi dyker in i begrepp som homosocial reproduktion, jämställdhetsintegrering, heterosociala beteenden och orsaken till att både kvinnor och män söker sig dit makt och resurser finns. Vi belyser vikten av att medvetenhet, att bekämpa härskartekniker och framförallt inte skuldbelägga sig själv. Dessutom intressanta inblickar i relevanta vetenskapliga studier inom genusforsk

info_outline
Om könsbundna förväntningar och huruvida Om könsbundna förväntningar och huruvida "allt" kommer ordna sig om kvinnor bara lär sig att ta för sig med Nanna Gillberg. Del 1 av 2.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Nanna Gillberg, Phd, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet gästar. Vi diskuterar maktstrukturer och att alla i ett samhälle är delaktiga i att upprätthålla rådande maktbalanser, hur föreställningar om den könstillhörighet vi tillskriver oss påverkar. Vi pratar om vikten av medvetenhet och hur man stegvis kan uppgradera jämställdhetskompetens. Samt att det ofta finns en förväntan på glättiga och peppande budskap, men att reell kunskap kanske är det som är peppande på rikt

info_outline
Unconsious Bias - hur vårt undermedvetna påverkar våra val och hur vi kan lura våra hjärnor till att bli mer inkluderande. show art Unconsious Bias - hur vårt undermedvetna påverkar våra val och hur vi kan lura våra hjärnor till att bli mer inkluderande.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Unconsious bias är attityder, föreställningar och undermedvetna preferenser som påverkar hur vi bemöter och bedömer individer och grupper och som regelmässigt missgynnar vissa grupper. Vi går vi till grunden avseende ämnet, som är en fundamental grundsten i det strategiska mångfalds- och inkluderingsarbetet.

info_outline
Vassa konsulter med knorr - om Aspergers som styrka, vikten av energihushållning, modiga ledare och workbuddies med Anders Barnå. show art Vassa konsulter med knorr - om Aspergers som styrka, vikten av energihushållning, modiga ledare och workbuddies med Anders Barnå.

Inkluderingspodden med Marie Fall

Anders Barnå, VD Unicus, ett konsultbolag där alla konsulter har Asperger gästar. Ofta högt motiverade personer som väljer andra vägar till målet, vilket är en tillgång. Vi pratar om vikten av uppdragsgivare som vågar anställa, modiga chefer, work buddies, och energihushållning för att lyckas. 

info_outline
Att nudga beteenden, toxic masculinity och vikten av empati med Natalie Mellin show art Att nudga beteenden, toxic masculinity och vikten av empati med Natalie Mellin

Inkluderingspodden med Marie Fall

Natalie Mellin gästar och vi diskuterar grundläggande verktyg och begrepp för att gå från mångfald till inkludering. Nudging av beteenden, vikten av att träna på sin empatiska förmåga, toxic masculinity och normers inverkan diskuteras. Dessutom "glass cliff" och risken av att drabbas av utmattning

info_outline
Allyship och Allyship och "privilege check" - verktyg som omsätter strategi till actions.

Inkluderingspodden med Marie Fall

I det här avsnittet reflekterar Marie kring begreppet allyship och dess viktig koppling till inkludering generellt, men också kopplat till BLM. Även en tillbakablick på tiden som gått sedan mordet på George Floyd.

info_outline
BLM show art BLM

Inkluderingspodden med Marie Fall

I kölvattnet av mordet på George Floyd den 25 maj har den strukturella  rasism, exkludering och marginalisering som finns i våra samhällen äntligen lyfts fram. I det här avsnittet reflekterar jag kring det utifrån ett personligt perspektiv i linje med #podcastersforjustice communityn. Allyship lyfts fram och hands-on tips på vad just du kan göra om du vill vara en Ally.

info_outline
Social distansering, kristhantering, gruppnormer och vikten av att sitta på sin egen stress med Helena Orte Mörtsell, leg. psykolog. show art Social distansering, kristhantering, gruppnormer och vikten av att sitta på sin egen stress med Helena Orte Mörtsell, leg. psykolog.

Inkluderingspodden med Marie Fall

I dagens avsnitt fokuserar vi på viktiga aspekter av organisation, ledarskap och medarbetarskap under kris. Helena Orte Mörtsell, legitimerad psykolog och organisationskonsult gästar. Social distansering, oro och ovisshet, gruppnormer, informellt ledarskap och sociala tabun diskuteras. Hur hantera sin egen och andras oro och när är det dags att söka professionellt stöd? Samt givetvis fokus på viktiga ledaregenskaper under kris och utveckling, som nu under Covid-19.

info_outline
 
More Episodes

I dagens avsnitt fokuserar vi på viktiga aspekter av organisation, ledarskap och medarbetarskap under kris när framtiden är oviss  och många upplever oro. Helena Orte Mörtsell, erfaren legitimerad psykolog och organisationskonsult gästar. Vi diskuterar social distansering, sociala tabun, gruppnormer, informellt ledarskap och viktiga ledaregenskaper under kris. Hur hantera sin egen och andras oro och när är det dags att söka professionellt stöd? 

Dessutom fokus på viktiga aspekter av ledarskap under kris och vikten av att uppmuntra och stödja kolleger, familj och vänner. 

Psykologiska verktyg, insikter och vikten av medmänsklighet är något av det du får med dig med det här avsnittet där Helenas erfarenhet, kompetens och råd verkligen rekommenderas att ta till sig.    

 

Idéer och feedback? Kontakta Marie: [email protected]

Nyfiken på att boka en föreläsning eller ett förutsättningslöst konsultationssamtal:https://calendly.com/inkluderingspodden/kostnadsfritt-konsultationssamtal

VÄLKOMMEN ATT GÅ MED I COMMUNITY 
STRATEGIC DIVERSITY & INCLUSION NETWORK SWEDEN

INSTAGRAM
www.instagram.com/inkluderingspodden

 

Gästinformation:

Kontakta Helena Orte Mörtsell: [email protected]