loader from loading.io

Så fångar du analytikerns intresse med Peter Benson

IR & CorpComms-podden

Release Date: 11/27/2019

IR-kommunikation på sociala medier show art IR-kommunikation på sociala medier

IR & CorpComms-podden

Hur gör man för att hitta nya investerare via instagram och andra sociala medier? Och vilka investerargrupper finns där egentligen? Idag pratar vi om IR-kommunikation i sociala medier med Michele Gasparetti, VD för Daglig Utdelning, en av de största svenska finanskanalerna i sociala medier.  

info_outline
Nya EU-krav på hållbarhetsrapportering - hur påverkar det IR-arbetet? show art Nya EU-krav på hållbarhetsrapportering - hur påverkar det IR-arbetet?

IR & CorpComms-podden

Tidigare i år trädde EU:s nya direktiv för företags hållbarhetsrapportering, CSRD, i kraft. Det innebär mer omfattande krav på hållbarhetsredovisningen, nya standarder och att allt fler företag omfattas. Hur påverkas IR-arbetet av CSRD? Det pratar vi om med vår gäst Elisabet Olin som är senior hållbarhetskonsult på Stockholm Kommunikation & IR. 

info_outline
Utmaningar med företagswebbplatser 2023 show art Utmaningar med företagswebbplatser 2023

IR & CorpComms-podden

Vad finns det för utmaningar med att möta marknadens förväntningar på vad de ska hitta för information på nätet? Och hur bra är svenska börsbolags företagswebbplatser? I det nya avsnittet av IR- och CorpCommspodden gästar Staffan Lindgren, som står bakom undersökningen Webranking från Comprend. Han lyfter bland annat att det kommer krävas mer information på webben om risk och hållbarhet, men även att kraven på tillgänglighet kommer öka. Vill du utveckla IR-kommunikationen på er företagswebbplats?

info_outline
Framgångsrikt IR-arbete i konkurrens om synligheten show art Framgångsrikt IR-arbete i konkurrens om synligheten

IR & CorpComms-podden

Vad krävs för att lyckas på börsen? Efter ett år med rekordmånga nynoteringar på börsen i Stockholm är konkurrensen om uppmärksamheten stor och i detta avsnitt pratar vi om hur man ska göra för att nå ut med sitt budskap till rätt investerare men även hur stor omställningen är till den publika miljön när man är ny på börsen. Med oss för att diskutera detta ämne är Adam Kostyal, Europeisk noteringschef på Nasdaq.

info_outline
Så attraherar du investerare med ESG-data show art Så attraherar du investerare med ESG-data

IR & CorpComms-podden

Allt fler investerare efterfrågar att få insyn i bolags hållbarhetsarbete, men hur långt har tillväxtbolag kommit med sin hållbarhetskommunikation? Och hur ska man ta fram och kommunicera relevant ESG-data? Vår gäst är Jenny Sondal, VD för Impact Attracts, som samlar in noterade tillväxtbolags hållbarhetsdata. 

info_outline
IR-arbete i osäkra tider show art IR-arbete i osäkra tider

IR & CorpComms-podden

De senaste månaderna har det skakat på börsen. Hur bör man bedriva sitt IR-arbete i osäkra tider? Detta och mycket mer pratar vi om med Mikael Zillén, IR-rådgivare på Box Communications.  Det här avsnittet spelades in dagen innan Ryssland invaderade Ukraina, vilket gör att vi inte pratar om kriget och hur det, bland mycket annat, även bidrar till osäkerhet på världens börser. Tankarna vi lyfter i programmet kring hur IR-arbetet kan bedrivas när börsen skakar är dock fortsatt aktuella.

info_outline
Utmaningar och tolkningsproblematik med MAR show art Utmaningar och tolkningsproblematik med MAR

IR & CorpComms-podden

För runt fem år sedan började MAR att tillämpas i Sverige. Hur fungerar lagstiftningen i praktiken idag och vad finns det för aktuell tolkningsproblematik? Vår gäst Daniel Sjöholm, jurist och VD för MCL, går igenom aktuell praxis och ger sina bästa råd hur börsbolag ska arbeta för att undvika fallgropar.

info_outline
Hur gör man Sveriges bästa årsredovisning? show art Hur gör man Sveriges bästa årsredovisning?

IR & CorpComms-podden

Boliden har precis vunnit den prestigefyllda utmärkelsen Sveriges bästa årsredovisning 2020. Och det är inte mindre än tredje gången Boliden får detta pris. Hur lyckas man med det? Hör Klas Nilsson, Director Group Communication på Boliden, berätta om framgångsreceptet i det senaste avsnittet av IR- och CorpComs-podden.

info_outline
FinWire om hur IR-avdelningar bör arbeta för att locka deras intresse show art FinWire om hur IR-avdelningar bör arbeta för att locka deras intresse

IR & CorpComms-podden

I detta avsnitt av IR-podden gästas vi av Nyhetsbyrån FinWires VD och chefredaktör Mats Hård där vi bland annat pratar om vilken roll nyhetsyråbranschen har idag, vilka som läser nyheterna och när/hur man som ett IR-bolag ska höra av sig till en nyhetsbyrå. Lär dig hur en IR-avdelning ska arbeta mot nyhetsbyråer som FinWire för att få den uppmärksamhet de förtjänar.

info_outline
IR-trender 2021 och summering av 2020 show art IR-trender 2021 och summering av 2020

IR & CorpComms-podden

Hur sammanfattar vi IR-året 2020 och vad präglar IR-arbetet framöver? IR & CorpComms-podden gästas av Charlotte Stjerngren från Cord Communications och Urban Ekelund från Vero Kommunikation som dels blickar bakåt men framför allt trendspanar kring vad 2021 kommer att erbjuda inom Investor Relations.

info_outline
 
More Episodes

I detta avsnitt gästas vi av börsjournalisten och medieentreprenören Peter Benson som driver analystjänsten Börsplus och även håller på att ta över det anrika magasinet Affärsvärlden. Vi får höra hur det går med det projektet och får även hans syn på hur IR-arbete ska göras för att han och resten av analytikerkåren ska vara nöjda.