Jødisk Museum i Oslo
I denne episoden får historiker Kjetil Braut Simonsen besøk av Madelen Brovold for å snakke om hennes avhandling "Jødiske motiver i norsk litteratur". Samtalen går blant inn på den antisemittiske forfatteren Øvre Richter Frich og de to jødiske forfatterne Elsa Dickman og Eva Scheer. Hvorfor er det problematisk å gjenutgi Frichs bøker? Og hvorfor ble Dickmans og Scheers enestående bøker så dårlig mottatt av kritikerne i etterkrigstiden?
info_outline Antisemittisme – før og nåJødisk Museum i Oslo
Museets historiker, Kjetil Braut Simonsen, presenterer antisemittismens lange historie – fra middelalderen og frem til i dag. Han ser også på mekanismene bak denne fordomsfulle konspirasjonstroen.
info_outline Byvandring i jødiske OsloJødisk Museum i Oslo
Nå kan du på egen hånd vandre gjennom Oslos gater med et kart i hånden og en podcast på øret og utforske Oslo bys jødiske historie!
info_outline Historie og moralJødisk Museum i Oslo
I boka «Historie og moral – nazismen, jødene og hjemmefronten» rettes fokus mot antisemittismen som ideologi og praksis, med vekt på okkupasjonstiden. Boka tematiserer også hvordan motstandsbevegelsen, eksilregjeringen og det demokratiske Norge forholdt seg til nasjonalsosialistenes forsøk på å tilintetgjøre jødene.
info_outline Intervju med Selina RosenborgJødisk Museum i Oslo
Faglig leder ved Jødisk Museum i Oslo, Mats Tangestuen, intervjuer kunstner Selina Rosenborg om utstillingen "Den tapte jøde". Selina forteller om hennes søken etter den jødiske identiteten i hennes familie.
info_outlineFaglig leder ved Jødisk Museum i Oslo, Mats Tangestuen, intervjuer kunstner Selina Rosenborg om utstillingen "Den tapte jøde". Selina forteller om hennes søken etter den jødiske identiteten i hennes familie.
Utstillingen kan sees i museet frem til 24. mars.