loader from loading.io

#5 Röster från förr 2:2

Podden jord och kol

Release Date: 06/25/2022

#5 Röster från förr 2:2 show art #5 Röster från förr 2:2

Podden jord och kol

I andra del fortsätter man prata om hur en skoldag gick till väga förr i tiden, vad upplevde man som skollev, hur var det med disciplinen och hur var det med mathållningen osv. I början av 80-talet besökte Gösta Hellberg från Norra Vram äldreboendena Ekhaga i Billesholm och Varagården i Bjuv och med sig hade han sin kassettbandspelare för att dokumentera de äldres berättelser och ett nytt ämne att diskutera varje gång.    

info_outline
#4 Röster från förr - 2:1 show art #4 Röster från förr - 2:1

Podden jord och kol

I avsnitt 4 pratar man om hur en skoldag gick till väga förr i tiden, vad upplevde man som skolelev, hur var det med disciplinen och hur var det med mathållningen osv. I början av 80-talet besökte Gösta Hellberg från Norra Vram äldreboendena Ekhaga i Billesholm och Varagården i Bjuv och med sig hade han sin kassettbandspelare för att dokumentera de äldres berättelser och ett nytt ämne att diskutera varje gång.

info_outline
#3 Röster från förr - 1 show art #3 Röster från förr - 1

Podden jord och kol

I avsnitt 3 pratar man om hur det gick till förr i tiden att bli frisk med hjälp av kloka gummor och kloka gubbar, skäverkärringar osv. I början av 80-talet besökte Gösta Hellberg från Norra Vram äldreboendena Ekhaga i Billesholm och Varagården i Bjuv och med sig hade han sin kassettbandspelare för att dokumentera de äldres berättelser och ett nytt ämne att diskutera varje gång. Medverkande: Gösta Hellberg Elsa Darell Anna Lindgren Anna Lundahl Elinor ? Inga Persson Agda Bengtsson Estrid Johansson

info_outline
#2 Min uppväxt i Billesholm show art #2 Min uppväxt i Billesholm

Podden jord och kol

I avsnitt 2 får vi höra när Anna Magnusson, född 1928, berättar om delar av sin uppväxt i Billesholm. En av våra äldsta medlemmar Anna Magnusson har många berättelser och anekdoter att dela med sig av från sin uppväxt i Billesholm. Följ med när hon skildrar hur fru Snells? karamellaffär nere vid torget blev både diversehandel och köttaffär när hennes pappa tog över lokalerna på 30-talet och ta del av glimtar från händelser på hennes väg mot vuxenlivet.

info_outline
#1 Jens Bille grundaren av Billesholm show art #1 Jens Bille grundaren av Billesholm

Podden jord och kol

I detta första avsnitt berättar Hans Wilson om Billesholms grundare Jens Bille levde 1531-1575 och var nummer sex i en barnaskara på elva barn. Han var son till Claus Bille, en av Gustav Vasas besvärligaste fiender men även morbror till den sedermera kända Tycho Brahe. Jens Billes väg till grundandet av Billesholm1571 var allt annat än rak. Berättaren Hans Wilson tar oss en kort väg genom krigen som härjade och bitar av Billesläktens historia fram tills den sista ”Billen”, så vitt man vet, försvann från trakten på 1630-talet.

info_outline
 
More Episodes

I andra del fortsätter man prata om hur en skoldag gick till väga förr i tiden, vad upplevde man som skollev, hur var det med disciplinen och hur var det med mathållningen osv.
I början av 80-talet besökte Gösta Hellberg från Norra Vram äldreboendena Ekhaga i Billesholm och Varagården i Bjuv och med sig hade han sin kassettbandspelare för att dokumentera de äldres berättelser och ett nytt ämne att diskutera varje gång.