Lægen & Ønskebørnene
Det er blevet tid til at sige endegyldigt tak for nu.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
I dagens afsnit skal vi snakke om – hvad nu hvis det ikke lykkes, og man ikke opnår graviditet? Eller hvad hvis graviditeten ender i abort. For når man nu har været alt igennem på fertilitetsklinikken, prøvet adskillige ting af, men man stadig ikke får sit ønskebarn. Hvad så?
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Dette afsnit er lidt anderledes end normalt. Det er nemlig en reportage.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Undersøgelser viser, at danske mænd har en kedelig rekord - nemlig den dårligste sædkvalitet i verden, og at sædkvaliteten verden over er faldet de seneste 40-50 år.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
I dag skal vi træde i fertilitetslægens sko.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Siden 1. januar 2007 har raske kvinder under 36 år kunnet donere æg til kvinder, der ikke selv kan producere raske æg. Men på trods af flere og flere har brug for donoræg, så er det en mangelvare i dagens Danmark.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
PCOS er en hormonel forstyrrelse, der rammer 5 til 10 % af alle kvinder i den fødedygtige alder, og er en af de de mest udbredte grunde til, at kvinder har svært ved at blive gravide. Det er dog langt fra de fleste kvinder, der ved, at de har lidelsen.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Endometriose er en af de mest almindelige faktorer til, det er svært at opnå graviditet. Ca. 8-10% af danske kvinder har endometriose. Derfor sætter vi i dette afsnit fokus på endometriose.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Den psykologiske belastning under fertilitetsbehandling opleves oftes så svær, at nogen vælger helt at droppe ud af fertilitetsbehandlingen alene af den grund.
info_outlineLægen & Ønskebørnene
Vi sætter fokus på en teknisk beskrivelse af æggets og sædcellens rejse under en IVF-behandling. Skridt for skridt gennemgår vi hele behandlingsforløbet. Fra første blødning – ægudtagning – ud i laboratoriet til befrugtning - ægopsætningen - og helt til man står med en (forhåbentlig) positiv graviditetstest.
info_outlineEndometriose er en af de mest almindelige faktorer til, det er svært at opnå graviditet. Ca. 8-10% af danske kvinder har endometriose. Mange har lidelsen uden at vide det, andre har haft lidelsen i mange år, uden det er opdaget.
Derfor sætter vi fokus på endometriose. Hvad er det? Hvordan diagnosticeres det? Hvilke faktuelle konsekvenser har det for ens fertilitet? Og hvad er prognoserne?
I studiet sidder vores faste fertilitetslæge, Malene Kloster, med ekspert, Anne Egekvist. Anne er afdelingslæge på afdelingen for kvindesygedomme og fødsler på AUH, hvor hun er en del af endometriose-teamet. Tilmed har Anne en Ph.d. i endometriose og ultralydsscanning.
Sidst, men ikke mindst, så fortæller Maria, nuværende patient hos IVF Syd, sin personlige fortælling med endometriose tæt inde på livet.