loader from loading.io

Låtskrivarpodden #5

Låtskrivarpodden

Release Date: 01/24/2020

Låtskrivarpodden #5 show art Låtskrivarpodden #5

Låtskrivarpodden

Sarah, Till dom ensamma, Jackie, Himlen runt hörnet, Långsamt farväl… I avsnitt fem av Låtskrivarpodden får ni möta ingen mindre än Mauro Scocco, legendaren som i 40 års tid spottat ur sig hits åt både sig själv och andra, och som dessutom snart är aktuell med en ny soloskiva. Vad är tricker för att skriva bra svenska texter? Bästa sättet att påbörja en ny låt? Lyssna här! Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.

info_outline
Låtskrivarpodden #4 show art Låtskrivarpodden #4

Låtskrivarpodden

Möt låtskrivaren, producenten, musikern, sångerskan och artisten Maria Marcus! Maria har skrivit musik sedan barnsben, och idag är hon en av Sveriges mest etablerade låtskrivare, inte minst när det handlar om Asien, där hon haft listettor och storsäljare i både Japan och Korea, och där hon blivit en K-popens mästarinna. Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.

info_outline
Låtskrivarpodden #3 show art Låtskrivarpodden #3

Låtskrivarpodden

I det här avsnittet ska ni får träffa Johan Kinde – mest känd som frontman i ikoniska 80-talsbandet Lustans Lakejer, men en man som också skrivit böcker och gjort ett gäng soloskivor och co-writes med andra – visste du till exempel att det är Johan Kinde som skrivit texten till Orups dunderhit Född i november och Crister Sandelins klassiker Den hon vill ha? Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.

info_outline
Låtskrivarpodden #2 show art Låtskrivarpodden #2

Låtskrivarpodden

I avsnitt 2 av Låtskrivarpodden träffar vi ingen mindre än Ane Brun, norskan som blev Stockholmare och som sedan debuten 2003 haft en framgångsrik internationell karriär som soloartist, men som också – bland mycket annat – turnerat med Peter Gabriel, gjort hyllade covers och filmlåtar, samtidigt som hon också hela vägen har varit sin egen skivbolagsdirektör. Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.

info_outline
Låtskrivarpodden #1 show art Låtskrivarpodden #1

Låtskrivarpodden

I premiäravsnittet av Låtskrivarpodden träffar vi Wille Crafoord, musikanten och ordkonstnären som i 30 års tid haft hits på listorna – först med banbrytande hiphopgruppen Just D, sedan som soloartist och i samarbeten med bland andra Bo Kaspers Orkester. Hur ser skrivprocessen ut? Vilken låt är han mest stolt över? Vad är hans bästa råd till en blivande låtskrivare? Lyssna så får du veta!  Här finns musiken som nämns i avsnittet: Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.  

info_outline
 
More Episodes
Sarah, Till dom ensamma, Jackie, Himlen runt hörnet, Långsamt farväl… I avsnitt fem av Låtskrivarpodden får ni möta ingen mindre än Mauro Scocco, legendaren som i 40 års tid spottat ur sig hits åt både sig själv och andra, och som dessutom snart är aktuell med en ny soloskiva. Vad är tricker för att skriva bra svenska texter? Bästa sättet att påbörja en ny låt? Lyssna här!

Producerat av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.