Cristian Lupșa x Cristina Chipurici | Cristina's Podcast
Release Date: 09/30/2022
Cristina's Podcast
este lector universitar la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, unde ține cursuri legate de etica noilor tehnologii și coordonează – cel în cadrul căruia . De asemenea, este cercetător în cadrul și a publicat pe teme legate de responsabilitatea sistemelor de Inteligență Artificială, indignarea morală online, ameliorare cognitivă, politica datelor deschise, a pirateriei, despre roboți ca asistenți și companioni, proprietate intelectuală în era digitală, și multe altele. Recent a publicat...
info_outlineCristina's Podcast
este editor fondator al , publicație independentă care spune povești adevărate pentru a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze. După ce a absolvit un master în jurnalism în SUA, a decis să revină în țară și să promoveze aici jurnalismul narativ. Ideea revistei s-a născut în 2009 și, de atunci, a făcut de toate, de la scris și editat la distribuit reviste, vândut publicitate și proiecte speciale. În rolul de astăzi își sprijină colegii să devină cea mai bună versiune a lor și să publice cele...
info_outlineCristina's Podcast
Radu Mărcușu este CEO-ul Upswing, agenție de SEO și content marketing. În acest episod de podcast vorbim despre cultură organizațională și intrăm în detalii legat de cum arată ea la Upswing. Câteva dintre lucrurile despre care am povestit: 00:01:43 Începuturile lui Radu la Upswing 00:09:15 Cum află dacă cineva are skill set-ul potrivit și cum măsoară asta 00:10:32 Cât de mult contează beginner’s mind în procesul de angajare 00:15:52 De ce au decis să fie o companie remote first și importanța conștiinciozității 00:31:50 Transparența în salarizare este liberatoare...
info_outlineCristina's Podcast
În noul episod de podcast stau de vorbă cu Radu Octavian, autorul cărților și – două cărți de ficțiune (dark fantasy, respectiv horror cu temă bullying-ul) pentru young adults, publicate la . Radu este story listener pe timp de zi – când lucrează ca UX designer – și storyteller pe timp de noapte, când scrie. Discutăm despre procesul de scris, talent vs antrenament, de ce a ales să exploreze tema bullying-ului printr-o carte de ficțiune, cu ce cărți a crescut el, pasiunea pentru anime-uri și manga, și multe altele. Mai multe detalii...
info_outlineCristina's Podcast
În noul episod de podcast o am invitată pe Adina Filculescu, antreprenoare – ea conduce , o companie de design floral și planning de evenimente (inclusiv nunți), pe care a pornit-o în plină criză financiară. Adina are background economic, cu un master în Administrarea Afacerilor și doctorat în antreprenoriatul feminin la nivel european si contributiile pe care le are asupra societatii romanesti. enRose funcționează prin magazinul online, dar și din cele două spații în București, de unde echipa își desfășoară activitatea iar Adina obișnuiește să mai țină...
info_outlineCristina's Podcast
Bogdan Lucaciu este CTO la Adore Me, unul din cele mai mari branduri de lenjerie din lume.
info_outlineCristina's Podcast
Radu Restivan este inițiatorul mai multor proiecte care încurajează și susțin românii să se apuce de sport. Este fondatorul comunității 321sport, conduce agenția de marketing sportiv The Sports Architects și recent a produs și lansat documentarul La Cota 10,000.
info_outlineCristina's Podcast
Cristina's Podcast este un pretext pentru a sta de vorbă cu change makers ale căror povești mă inspiră. În acest episod îl "disec" pe Ergo, cofondatorul brandului românesc de streetwear PORC și jumătatea mea mai bună.
info_outlineCristina's Podcast
This conversation was recorded in 2019, when bestselling author Ryan Holiday was invited as a speaker at GPeC Summit, Romania's largest ecommerce event. You'll hear us talk about stoicism, how to find a mentor, what happens when our identity and work get too attached, why to read more old books and history, his writing and note-taking process, and more.
info_outlineCristina's Podcast
Invitatul acestui episod este Daniel Zărnescu, autor, antreprenor, marketer, fondator al editurii Story Craft Publishing.
info_outlineCristian Lupșa este editor fondator al DoR (Decât o Revistă), publicație independentă care spune povești adevărate pentru a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze.
După ce a absolvit un master în jurnalism în SUA, a decis să revină în țară și să promoveze aici jurnalismul narativ. Ideea revistei s-a născut în 2009 și, de atunci, a făcut de toate, de la scris și editat la distribuit reviste, vândut publicitate și proiecte speciale. În rolul de astăzi își sprijină colegii să devină cea mai bună versiune a lor și să publice cele mai bune povești pe care le pot spune.
După 13 ani de spus povești, DoR se va opri la final de 2022, după lansarea numărului aniversar #50.
Ne poți asculta discutând despre:
- 00:01:45: Ce a învățat la masterul în jurnalism din SUA și diferențele față de ce se întâmpla în România în acea perioadă.
- 00:09:00: Viitorul jurnalismului în era social media, când toată lumea confundă jurnalismul cu exprimarea opiniei.
- 00:10:10: Momentul când și-a dat seama că vrea să facă jurnalism full-time.
- 00:13:17: Stres: unde este echilibrul între învățare/creștere și burnout. Așteptarea să fie ușor și necunoașterea propriilor limite.
- 00:21:23: Contextul în care s-a născut ideea Decât o Revistă. Provocările din media de atunci.
- 00:28:11: Primul număr al revistei: lansarea & planul de atunci.
- 00:32:00: Momentul când au decis să facă asta full time, să fie dedicați revistei. Cum au făcut trecerea de la revistă la brand media.
- 00:37:00: Promovarea jurnalismului narativ în România.
- 00:39:00: Relația cu brandurile: cum a evoluat de la început până în prezent, conflicte de valori.
- 00:49:00: De ce este mai important pentru DoR să nu își încalce valorile decât supraviețuirea.
- 00:50:43: Cum sunt plătiți oamenii în presă. Provocarea de a face o afacere corect (sau a gestiona un ONG) jucând după regulile existente.
- 00:57:00: Tranziția de la un rol de creație la unul de management.
- 01:04:17: Despre leadership participativ și ce s-a schimbat odată cu pandemia.
- 01:12:39: Cât de mult a contat lucratul remote în ultimii ani. Creșterea individualismului.
- 01:16:00: Despre stabilirea unor limite și cum le pui atunci când lucrezi în colaborare.
- 01:22:00: Cunoaștere de sine vs dezvoltare de sine. De ce e important să te cunoști ca jurnalist.
- 01:24:00: Ce diferențiază un jurnalist bun de unul excelent. Pericolul certitudinilor.
- 01:28:00: Ce urmează după ce se încheie etapa DoR. Lansarea numărului aniversar #50 și ultimul.
- 01:32:00: Viitorul jurnalismului în România – food for thought.
Mai multe detalii @ cristinachipurici.ro .