loader from loading.io

#5. Vladimir Ahmed - Hur vi integrerar fler nyanlända i samhället

Snackare-podden

Release Date: 11/07/2019

#11. Omar Alshogre - Flykting, överlevare och hjälte show art #11. Omar Alshogre - Flykting, överlevare och hjälte

Snackare-podden

Årets andra gäst i Snackare-podden är Omar Alshogre, en av Snackares mest bokade föreläsare som berättar om sin resa från världens farligaste fängelse till frihet och framgång i Sverige.

info_outline
#10. Rebecka Carlsson - Hållbarhetsexpert och stjärnföreläsare show art #10. Rebecka Carlsson - Hållbarhetsexpert och stjärnföreläsare

Snackare-podden

Vi möter den inspirerande och sprudlande hållbarhetsentreprenören och affärsutvecklingskonsulten Rebecka Carlsson.

info_outline
#9. Philip de Croy - Dödsexpert och teolog show art #9. Philip de Croy - Dödsexpert och teolog

Snackare-podden

I årets sista Snackare-podden möter vi Sveriges enda expert på döden, thanatologen Philip de Croy, känd från radio och tv.

info_outline
#8. Eva Hamilton - Från VD på SVT till styrelseproffs och föreläsare show art #8. Eva Hamilton - Från VD på SVT till styrelseproffs och föreläsare

Snackare-podden

I veckans Snackare-podden sitter vi ned med Eva Hamilton, styrelseproffs och tidigare vd på SVT, den svenska mediebranschens högsta topp. Ett samtal som rör sig mellan glädje och sorg.

info_outline
#7. Emil Häggbom - Från missbrukare till förebild show art #7. Emil Häggbom - Från missbrukare till förebild

Snackare-podden

Veckans gäst i Snackare-podden är Emil Häggbom. Han växte upp i en av Stockholms finare delar med en familjebild som såg stabil ut på ytan, men som präglades av missbruk och medberoende. Redan som 13-åring började han med alkohol och ångesten drev honom vidare in i drogmissbruk och kriminalitet.

info_outline
#6. Bella Malekian - Världsmästare och entreprenör show art #6. Bella Malekian - Världsmästare och entreprenör

Snackare-podden

Bella Malekian var bara 15 år gammal när hon startade Malmö dansakademi och fick kämpa hårt för att komma förbi rasism, nej-sägare och orättvisor, men hon trodde hela tiden på sig själv.

info_outline
#5. Vladimir Ahmed - Hur vi integrerar fler nyanlända i samhället show art #5. Vladimir Ahmed - Hur vi integrerar fler nyanlända i samhället

Snackare-podden

Vladimir Ahmed är veckans gäst i Snackare-podden. Han har grundat ”Vi är Sverige”, som är en unik sexstegsmetod för att inkludera fler nyanlända i samhället. Vladimir har själv invandrarbakgrund och berättar om hur hans pappa inte kunde acceptera hur maktdynamiken förändrades i det nya landet – vilket påverkade hela familjen. Den inre resan förstörde föräldrarnas relation och påverkade honom djupt, vilket fick honom att börja tänka: Vad är det som gör att människor känner sig he

info_outline
#4. Lena Nyholm - Från trauman till inre lugn och lycka show art #4. Lena Nyholm - Från trauman till inre lugn och lycka

Snackare-podden

Livsologen och inredningsarkitekten Lena Nyholm har gått igenom högt och lågt, haft en spirande modellkarriär, tagit SM-guld i handboll och gått i alla möjliga och omöjliga sorters terapiformer, bland annat på grund av sexuella övergrepp och sin pappas alkoholism. Nu är hon gäst i Snackare-podden och berättar om sitt liv och sin framtid och varför det är viktigt att låta saker komma upp till ytan för att kunna hantera det. Kolla in Snackare.se!

info_outline
#3. Nicholas Fernholm - Framtid, AI och robotar show art #3. Nicholas Fernholm - Framtid, AI och robotar

Snackare-podden

Nicholas Fernholm gästar Snackare-podden för att prata om AI, framtiden och det digitala generationsskiftet som samhället står inför. Nicholas var tidigare ansvarig för robotarna på Nya Karolinska och föreläser idag runt om i Sverige om hur man ser till att framtidens teknologi går från hot till möjlighet och hur företag kan hantera digitaliseringen! Följ gärna Snackares resa mot ett bättre samhälle på www.snackare.se och kolla in våra sociala medier @snackare.

info_outline
#2. Evelina Fredriksson - Positiv psykologi och livets glädjeämnen show art #2. Evelina Fredriksson - Positiv psykologi och livets glädjeämnen

Snackare-podden

Veckans gäst är Evelina Fredriksson, grundare av The Swedish Institute of Positive Psychology - positiv psykologi är ett forskningsfält om livets glädjeämnen! Evelina föreläser om sådant som får samhällen, organisationer och individer att nå sin fulla potential. Snackare-podden görs av Snackare talarnätverk med grundarna William von Heland och Behrang Behdjou. Följ gärna Snackares resa mot ett bättre samhälle på Snackare.se och kolla in våra sociala medier @snackare.

info_outline
 
More Episodes

Vladimir Ahmed är veckans gäst i Snackare-podden. Han har grundat ”Vi är Sverige”, som är en unik sexstegsmetod för att inkludera fler nyanlända i samhället. Vladimir har själv invandrarbakgrund och berättar om hur hans pappa inte kunde acceptera hur maktdynamiken förändrades i det nya landet – vilket påverkade hela familjen. Den inre resan förstörde föräldrarnas relation och påverkade honom djupt, vilket fick honom att börja tänka: Vad är det som gör att människor känner sig hemma där de är?

”Tänk om min pappa hade fått prata med någon som mig på SFI? Om normer och könsroller med någon som han kunde relatera till och känna igen sig i? I ett tryggt rum.”

Snackare-podden görs av Snackare talarnätverk med grundarna William von Heland och Behrang Behdjou. Följ gärna Snackares resa mot ett bättre samhälle på www.snackare.se och kolla in våra sociala medier på @snackare - alla har en historia att berätta!