loader from loading.io

37. Tid för Vila & Återhämtning

Styr ditt liv över en fika

Release Date: 04/11/2022

62. Vad är lycka? show art 62. Vad är lycka?

Styr ditt liv över en fika

I dagens avsnitt ska vi utforska vad lycka egentligen är? Alla vill vi ju vara lyckliga, men vad är det som gör oss lyckliga? Vi ska titta på vad forskningen inom neurovetenskap och socialpsykologi säger om detta. Och vad är egentligen positiv psykologi? Men innan vi dyker ner i den moderna vetenskapen ska vi utforska hur några av historiens stora tänkare betraktade det här ämnet. Välkommen!

info_outline
61. Eva Louise Landgren lever sin dröm show art 61. Eva Louise Landgren lever sin dröm

Styr ditt liv över en fika

Eva Louise Landgren lever sin dröm. Hon har startat ett bokförlag, Framgångsförlaget, som ger ut och översätter böcker inom personlig utveckling. Nu har förlaget släppt sin första bok, en översättning av Brian Proctors bok: "Min far kände till hemligheten, the Secret. Att växa upp med Bob Proctor." Brian är son till Bob Proctor som är ett välkänt namn inom personlig utveckling.  Jag är nyfiken på Eva Louise som vågar gå sin egen väg, lyssna på sitt hjärta och satsa utifrån det. Därför frågade jag om hon ville dela med sig av sina drömmar och det hon...

info_outline
60. Balans mellan att göra och att vara show art 60. Balans mellan att göra och att vara

Styr ditt liv över en fika

Vi behöver balans mellan att göra och vara. Att vila, vara och återhämta sig är ett basalt behov och ingen lyx att göra när vi får tid över. Vi behöver prioritera det på samma sätt som vi planerar allt annat. I det här avsnittet berättar jag varför det är så viktigt med vila och återhämtning och vad som händer i kroppen när vi vilar.  Välkommen in i dagens avsnitt! Eftersom jag vet hur viktigt det är med vila och återhämtning har jag satt ihop ett program i sex steg för metodisk vila och återhämtning. Läs mer om programmet här:

info_outline
59. Inspireras av Iris Öhrn som är en 59. Inspireras av Iris Öhrn som är en "doer"

Styr ditt liv över en fika

Jag har aldrig träffat någon som har så mycket energi som Iris Öhrn. Det händer saker om henne hela tiden och hon drivs av nyfikenhet och en stor lust att leva livet fullt ut. Möt henne i dagens avsnitt och inspireras av hennes driv och energi - låt den smitta av sig på dig! Välkommen!

info_outline
58. Gör livet till ett äventyr! show art 58. Gör livet till ett äventyr!

Styr ditt liv över en fika

Livet ska vara roligt, kittlande och spännande! Och det är upp till dig att se till att det blir så. Jag har precis varit på äventyr i Rom, Italien. I dagens avsnitt vill jag inspirera dig till att göra livet till ett äventyr. Välkommen!

info_outline
57. Vänskap show art 57. Vänskap

Styr ditt liv över en fika

Det är alla hjärtans dag-tider och vad kan vara bättre än att visa de som betyder något extra för oss hur viktiga de är i våra liv. Dagens avsnitt handlar om vänskap och betydelsen av att ha varit vänner länge. Förhoppningsvis har du också några extra betydelsefulla relationer i ditt liv. Nu är tiden att säga till dem hur värdefulla de är för dig. Välkommen in i dagens avsnitt!

info_outline
56. Självkänsla på jobbet show art 56. Självkänsla på jobbet

Styr ditt liv över en fika

Jag har ställt en fråga till er som lyssnar på podden. Frågan löd: "Vad du skulle behöva för att få ännu bättre självkänsla?" Jag fick in flera svar som sa samma sak: "Jag skulle behöva byta jobb" Det här kan jag inte bara låta passera, utan här kommer några tips från mig, till dig själv att ta med till jobbet, vad du kan tänka på när det gäller dina kollegor och även till dig som chef.  Välkommen in i poddavsnittet!

info_outline
55. Ta action för att nå dina drömmar show art 55. Ta action för att nå dina drömmar

Styr ditt liv över en fika

Vad du än drömmer om, sluta säg till dig själv att det aldrig kommer hända eller att tänka att det bara händer andra. Släpp alla ursäkter och fokusera på att börja göra det du behöver för att nå dit du vill! Du kan skapa ditt drömliv och leva precis så som du önskar. I dagens avsnitt bjuder jag på några smarta knep för att ladda dig med den kraft du behöver för att komma igång. Välkommen! Läs mer om onlineworkshopen 17 januari:

info_outline
54. Reflektera bakåt för att skapa kraft framåt show art 54. Reflektera bakåt för att skapa kraft framåt

Styr ditt liv över en fika

5 steg att Reflektera bakåt för att skapa kraft framåt. Framgång är en rörelse framåt. Men hur vet du vilket håll framåt är? Dagens avsnitt handlar om 5 steg att reflektera över bakåt för att hitta kraften framåt. Välkommen in i dagens avsnitt! Ps. Den 17 januari håller jag en kostnadsfri onlineworkshop om: Målplanering för ditt bästa 2024!

info_outline
53. Mantran med Veronica Holm show art 53. Mantran med Veronica Holm

Styr ditt liv över en fika

Den här veckan träffar jag min vän och yogalärarkollega Veronica Holm för att prata om mantran. Vad är det och hur kan de användas? Veronica har spelat in några mantran som finns på Spotify. Lyssna på dem här och njut av Veronicas underbara röst: Välkommen!

info_outline
 
More Episodes
Vi behöver balans mellan att göra och att vara. Vardagen innebär en massa saker som ska göras och det är ju så livet är och ska vara. När vi nu går in i påskveckan har jag tagit påsklov för att åka till fjällen och vara med familjen och åka skidor. Det är tid för vila och återhämtning.