loader from loading.io

126. Den med kvinnlig prepping med Anette från Hemberedskap

vardagsprepping

Release Date: 10/27/2022

Beredskapsveckan 2023 - dag 2 show art Beredskapsveckan 2023 - dag 2

vardagsprepping

Välkommen till beredskapsveckan 2023. Temat för i år är "öva" och därför tänkte vi varje dag presentera en av övningarna från vår lilla folder (pdf) som vi satt ihop. Den innehåller mer eller mindre enkla övningar som alla kan göra eller i vissa fall planera in inom en snar framtid. Dagens tema är brandbekämpning. Foldern hittar du här: https://vardagsprepping.se/beredskapsveckan-2023/

info_outline
Beredskapsveckan 2023 - dag 1 show art Beredskapsveckan 2023 - dag 1

vardagsprepping

Välkommen till beredskapsveckan 2023. Temat för i år är "öva" och därför tänkte vi varje dag presentera en av övningarna från vår lilla folder (pdf) som vi satt ihop. Den innehåller mer eller mindre enkla övningar som alla kan göra eller i vissa fall planera in inom en snar framtid. Dagens tema är Första hjälpen och HLR. Foldern hittar du här: https://vardagsprepping.se/beredskapsveckan-2023/

info_outline
177. Att leva med en prepper show art 177. Att leva med en prepper

vardagsprepping

Vi samlade några av våra familjemedlemmar i vår virtuella studion för att ta reda på den brinnande frågan; hur är det att leva med en prepper? Häng med på ett underhållande avsnitt där ni får möta Carolina, Elliot och Maxi och ta del av deras tankar. Förbered dig på många gapflabb och en hel del underhållning!

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 16 - Brädspelet Prepper show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 16 - Brädspelet Prepper

vardagsprepping

Glad måndag! Idag pratar vi om en helt ny sak; ett brädspel som på ett mycket bra sätt undervisar i allmänkunskap när det kommer till prepping och dessutom är väldigt, väldigt underhållande att spela med familj eller vänner.

info_outline
176. Den med Höjd Beredskap show art 176. Den med Höjd Beredskap

vardagsprepping

Idag gästas vi av ingen annan än Anders Lindberg som förutom att vara moderator i podden Höjd Beredskap, även är politisk chefredaktör på Aftonbladet. Häng med på en mycket intressant resa där vi diskuterar läget i omvärlden, uppsättningen individer i podcasten "Höjd beredskap", påverkansoperationer, Ryssland, Kina, Iran och mycket mycket annat. Mycket nöje!

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 15 - Going Home show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 15 - Going Home

vardagsprepping

I veckans avsnitt pratar vi om en bokserie som många säger är en av de absolut bästa. Giong Home, skriven av A American, är en serie om 11 böcker som på ett mycket bra sätt väver in prepper-kunskaper med en fängslande berättelse om ett USA i totalt mörker och förfall.

info_outline
175. Den med avancerad självskattning show art 175. Den med avancerad självskattning

vardagsprepping

Alla våra gäster får ju skatta sin egen beredskap på en skala mellan 1-10. Men vad både vi och lyssnarna har insett, är att vi kanske behöver en tydligare skala med mer logiska baslinjer. Därför satte vi oss ned och diskuterade på djupet hur vi ser på de olika delarna och gör en ny utvärdering av var vi befinner oss på skalan.

info_outline
Frågor och svar del 4 show art Frågor och svar del 4

vardagsprepping

Hej hopp! Här kommer ytterligare ett extraavsnitt med frågor från våra lyssnare. Vi försöker ge svar efter bästa förmåga men som vanligt lyckas vi inte riktigt bra. Häng med när vi diskuterar den lustiga inställningen att man inte ska "bunkra" eller ha en buffert, en önskan om ett litet prepper community i Jämtland och sedan solidarisk prepping på en sund, fin nivå! Tack till Trish och Sandra som tog er tid att kontakta oss! 

info_outline
Vardagsprepping Prepper Fiction del 14 - October Fall show art Vardagsprepping Prepper Fiction del 14 - October Fall

vardagsprepping

I veckans avsnitt av vår lilla prepper fiction-serie, är det dags för ytterligare ett tips av en bokserie. Den här gången tipsar Patrik om den relativt långa serien October Fall, skriven av Mark Loren och Boyd Craven Jr. Som vanligt är det en EMP som slagit ut all modern elektronik i USA. Här får vi följa huvupersonerna i olika delar och enligt Patrik är detta ett måste att läsa!

info_outline
174. Den med fördomar om prepping show art 174. Den med fördomar om prepping

vardagsprepping

I veckans avsnitt försöker Anders, Emelie, Martin och Patrik diskutera kring de fördomar som finns om prepping. Vi belyser dels de fördomar som vi personligen har mött, men vi har även tagit hjälp av alla våra vänner på Facebook. Häng med när vi pratar om ifall vi är rädda, om vi tror ryssen ska invadera, varför tjejer slutar chatta på Tinder när de hör ordet "prepper" och mycket, mycket annat!  

info_outline
 
More Episodes

Vi bjöd in Anette från podden Hemberedskap för att diskutera vidare kring kvinnlig prepping. Är det någon skillnad och hur är läget i de kvinnliga prepper-forumen är några av ämnena som vi berör.