loader from loading.io

161. Den med Patriks scenario

vardagsprepping

Release Date: 06/08/2023

207. Den med pågående dödligt våld och inrymning show art 207. Den med pågående dödligt våld och inrymning

vardagsprepping

Denna vecka gästas vi av Lena som är före detta polis och numera expert samt utbildare gällande Pågående Dödligt våld. Vi pratar om hennes arbete, inrymning, Grey Man-konceptet samt hur förberedd en gärningsman som utför ett hemskt dåd faktiskt är.

info_outline
206. Omvärldsanalys med f.d. ambassadören Lars Erik Lundin show art 206. Omvärldsanalys med f.d. ambassadören Lars Erik Lundin

vardagsprepping

I veckans avsnitt gör Patrik en omvärldsanalys tillsammans med den före detta ambassadören; Dr Lars Erik Lundin. Mycket intressant information utlovas i detta avsnitt, häng med!

info_outline
205. Den med 21 saker man bör tänka på innan man börjar preppa show art 205. Den med 21 saker man bör tänka på innan man börjar preppa

vardagsprepping

Anders och Martin sitter ned och pratar om artikeln "21 prepper tips I wish I heard BEFORE I started prepping", vilken finns i sin helhet här: Även om artikeln är skriven i USA, finns såklart mycket som vi svenska preppers kan dra nytta av.

info_outline
204. Den med ett scenario från en följare show art 204. Den med ett scenario från en följare

vardagsprepping

I avsnittet denna vecka, försöker vi ta oss igenom ett scenario som vi har fått från en trogen lyssnare. Hur skulle vi göra om vi fick en uppmaning att snabbt packa ihop grejer, lämna hemmet och bege oss norrut mot ett mål som ligger flera dagars gångfärd hemifrån - i den svenska vintern... I vanlig ordning diskuterar vi ickeexperter kring sunda ting och självklart ballar det ur en smula på sina håll!

info_outline
203. Den med Lifesaver show art 203. Den med Lifesaver

vardagsprepping

I det här avsnittet har vi bjudit in Anders Roling, som jobbar på Venatio, som är distributör för vattenfilter från Lifesaver. Här nerdar vi ner oss i bakterier, virus, vattenrening och hur Martin på bästa sätt kan rena sitt kiss! Vill du se avsnittet där Martin använder Lifesaver Liberty för detta ändamål, kan du kika på YouTube: https://youtu.be/foh3-PwpNFg

info_outline
202. Den med om krisen eller kriget kommer i Kanada show art 202. Den med om krisen eller kriget kommer i Kanada

vardagsprepping

Många har ju länge tyckt att SVerige har god beredskap, inte minst i formen av den tryckta informationen "Om krisen eller kriget kommer", vilken skickades till samtliga hushåll under 2018. Men vi fick tips av en lyssnare att det fanns ett annat land som gjort något ännu bättre, ännu mer grundläggande, ännu större - Kanada, och specifict District of Columbiua. I dagens avsnitt pratar Martin och Patrik om vad de tycker gällande kanadickernas utgåva. Om du själv vill ta del av skrifterna, finns de här:...

info_outline
201. Den med att preppa med lite (eller inga pengar) show art 201. Den med att preppa med lite (eller inga pengar)

vardagsprepping

Martin och Patrik har satt sig ned för att prata lite kring det där med att preppa om man inte har råd. Det var inte enkelt att komma på konkreta tips men några intelligenta tankar lyckades vi nog klämma ur oss. Vi får försöka att återkomma till detta scenario senare. Ge oss gärna tips på saker vi har missat! :)

info_outline
Extra - omvärldsanalys med Patrik - Februari 2024 show art Extra - omvärldsanalys med Patrik - Februari 2024

vardagsprepping

Häng med Patrik på en pedagogisk genomgång av hur det ser ut i världen just nu. Vad händer, hur allvarligt är det och finns det något att göra som vardagsprepper?

info_outline
200. Avsnitt tvåhundra show art 200. Avsnitt tvåhundra

vardagsprepping

Martin har lekt med mixerbordet och spelar in sig själv på tok för högt. Patrik är sansad som vanligt. Det är dags för avsnitt 200! Vi pratar om tiden som gått, avslöjar de mest intressanta avsnitten enligt oss och (försöker) dessutom besvara tre lyssnarfrågor!

info_outline
199 Den med Carl Heath show art 199 Den med Carl Heath

vardagsprepping

I veckans avsnitt välkomnar vi Carl Heath, som jobbar på RISE som senior forskare och fokusledare för området digital resiliens. Vi diskuterar cybersäkerhet, Sveriges läge när det kommer till digitalisering och säkerhet, informationspåverkan och självklart också AI.

info_outline
 
More Episodes

Idag har Patrik ett nytt scenario åt oss. Vi fick tidigare uppgiften att helt slumpmässigt välja en affär, inget mer sades. När vi valt vår affär, uppdagades sedan scenariot eller utmaningen.

Vi har 1500 kronor i fickan samt kläderna vi har på oss. Det är en regnig höstdag och vi behöver ta oss hem. Sträckan att gå tar cirka tre dagar och vi kan bara handla för de pengar vi har, i den affär som vi har valt. Hur tänker vi? Vad köper vi? Varför?

Häng med på en fiktiv upplevelse där regn och rusk blandas med Snickers, skratt och konstiga pinnar till en vattenpipa. Och saxar.