בלמ"ס - פודקאסט הגילדה
בלמ"ס - פודקאסט הגילדה - פורטל ניהול הביטחון של ישראל
info_outline
קוד פתוח - פרק 03: הגנת סייבר ורציפות תפקודית
01/05/2025
קוד פתוח - פרק 03: הגנת סייבר ורציפות תפקודית
יולי 2019, שמונה וחצי. מגדל משרדים רב קומות בלב תל אביב. בוקר שגרתי. ובזמן שרבים מפלסים דרכם בחניון הפנימי למקומות החנייה השמורים, בקומה ה-30 כבר החלה ישיבת הנהלה באחת החברות. סמנכ"ל השיווק מציג בשטף את נתוני החודש האחרון, ומוחה קלות בשרוולו את מצחו. קיץ, אבל הטמפרטורות מרגישות גבוהות מהרגיל, ונדמה שאפילו המזגן מתקשה להקל את החום והמחנק בחדר. שלוש דפיקות נמרצות בדלת. המזכירה מציצה פנימה ומסמנת למנכ"ל לבדוק את הטלפון הנייד. המנכ"ל מהנהן לה בחזרה ופותח את המסך. בשנייה אחת - מחושך לאור, ומאור לחושך. המנכ"ל לוקח נשימה, מכחכח בגרונו, ומפזר את הישיבה. בדרך חזרה אל משרדו, המנכ"ל מבקש מהמזכירה לקשר אותו בהקדם למנהל המגדל. היא משיבה שהקו אצלו תפוס כבר דקות ארוכות, אבל מנהל הביטחון כבר ממתין לך במסדרון. "אנחנו תחת מתקפה". הנהלת המגדל קיבלה דואר אלקטרוני מאת גורם בלתי מזוהה לפיו השליטה בו ניטלה ממנה, וכהוכחה לכך המיזוג בכל קומות המגדל הושבת. הגורם הוסיף ואיים שבשלב הבא יושבתו בזו אחר זו גם הכניסות ללובי ולחניון. בתמורה להחזרת השליטה, הוא דורש תשלום בסך חמישה מיליון שקלים. סמנכ"ל השיווק ישרוד את החום, אבל השרתים בחדרי התקשורת?… נניח בצד את הנזקים הכבדים למגדל ולחברות הדרות בו, ביניהם השבתה של השירותים הניתנים בו, דרך אובדן הכנסות, אובדן לקוחות, טיפול בציוד, חשיפה משפטית, תשלום קנסות ופיצויים, פרמיות ביטוח גבוהות, והחמור ביותר - נזק למוניטין. נתמקד בטכנולוגיות הביטחון שיושבתו בזו אחר זו - מה יקרה כשבקרות הכניסה ינותקו? כשהמצלמות ינותקו? כשהמוקד ינותק? איך מקיימים אבטחה בתוך כאוס שכזה? בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, וחן יודלביץ, המנכ"ל המשותף של HVI Security Solutions, מארחים את משה אמזל, הבעלים של מאל-טק ושל נלסיס, ומרצה בסגל 'אקסטרה - האקדמיה של הגילדה', לשיחה אודות הגנת סייבר ורציפות תפקודית. . . . . . קוד פתוח הוא פודקאסט טכנולוגיות הביטחון של הגילדה - פורטל ניהול הביטחון של ישראל, בהנחיה משותפת של שי זר וחן יודלביץ. . . . . . תכנים משלימים: - קורס טכנולוגיות אבטחה מבית 'אקסטרה - האקדמיה של הגילדה': - מאמר | 'סייבר - הזירה החדשה של מנהלי הביטחון', מאת אייל פינקו: - מאמר | 'הגנת סייבר לרשתות ביטחון', מאת משה אמזל: - הרצאה | 'יסודות בהגנת סייבר', מאת אייל פינקו: - מאמר | 'רציפות תפקודית של רשתות טכנולוגיות', מאת משה אמזל:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/34724605
info_outline
קוד פתוח - פרק 02: טכנולוגיות ביטחון בענן
10/23/2024
קוד פתוח - פרק 02: טכנולוגיות ביטחון בענן
אחת המגמות הבוסריות שחווה תחום טכנולוגיות הביטחון בשנים אלה, ושצפויה להתרחב בשנים הקרובות, היא ההסבה של האחסון המקומי לאחסון בענן. אחסון בענן הוא אחסון של קבצים בשרתים מרוחקים, תוך מתן גישה אינטרנטית אליהם. במשך שנים ארוכות, מוצרים אבטחתיים רבים כגון מצלמות, גלאים, בקרות כניסה, תוכנות ניהול וידאו, תוכנות שו"ב וכד', אוחסנו מקומית, בשרתים ובדיסקים, מתוך מציאות טכנולוגית מוגבלת ומתוך תפיסה שיש בכך כדי לשמור את הנכסים קרובים ובטוחים. מצד שני, הביטחון תלוי בארגון אותו הוא משרת, והארגונים כבר שם. הממשקים לרוחב הארגון בלתי נפרדים, וזו המציאות החדשה שגם הביטחון יידרש להתאקלם אליה, בהתאמות הנדרשות. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, וחן יודלביץ, המנכ"ל המשותף של HVI Security Solutions, יבואנית Hikvision, מארחים את דובי שושן, מנהל הפיתוח העסקי של לסקום פתרונות טכנולוגיים, יבואנית Verkada, לשיחה אודות המגמה המתרחבת של טכנולוגיות ביטחון בענן, לרבות הסוגיות המרכזיות שאליהן נדרשים מנהלי הביטחון אשר שוקלים להצטרף למגמה זו. . . . . . . . . . . קוד פתוח הוא פודקאסט טכנולוגיות הביטחון של הגילדה - פורטל ניהול הביטחון של ישראל, בהנחיה משותפת של שי זר וחן יודלביץ. . . . . . . . . . . תכנים משלימים: מאמר | 'אחסון בענן - היבטי אבטחה וחירום', מאת נבו שלום: מאמר | 'רציפות תפקודית של רשתות טכנולוגיות', מאת משה אמזל: קורס טכנולוגיות אבטחה מבית 'אקסטרה - האקדמיה של הגילדה':
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/33589962
info_outline
קוד פתוח - פרק 01: מקום הטכנולוגיה באבטחה
10/05/2024
קוד פתוח - פרק 01: מקום הטכנולוגיה באבטחה
השבת השחורה טלטלה את כולנו, הן כאזרחים והן כמנהלי ביטחון, והפרדיגמה שקדמה לה, לפיה הטכנולוגיה תצמצם למינימום את המיגון הפיזי והאנושי - ספגה מהלומה קשה. הכלים הטכנולוגיים המרשימים והיקרים שהיו פרוסים לאורך הגבול נוטרלו וקרסו בזה אחר זה, ושיירות מחבלים ובוזזים חדרו אותו בהליכה. השבת השחורה לימדה אותנו שגם לכלים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר ישנם חולשות ותורפות, והתלות שפיתחנו בהם אולי הייתה גבוהה מידי, ויש שיגידו מופרזת ואף מופקרת. בכל מקרה, מחיר הדמים היה יקר וכבד. מקרה הבוחן של צה"ל הוא בבואה לאותה פרדיגמה, שרבים ביקרו וזנחו אחרי אותה שבת שחורה. גם היום סימני השאלה רבים ומהדהדים, אבל כך או אחרת, אותה שבת שחורה יכולה לספק לנו תובנות רבות, ביניהן גם תובנות אותן מנהלי הביטחון בישראל יכולים ומחויבים לתרגם מהזירה הצבאית לזירה האזרחית. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, וחן יודלביץ, המנכ"ל המשותף שלHVI Security Solutions , מארחים את בועז גלעד, מנכ"ל ניצבים בחזית, לשיחה אודות מקום הטכנולוגיה באבטחה, לאור לקחי השבת השחורה. . . . . . . . . . . קוד פתוח הוא פודקאסט טכנולוגיות ביטחון מבית הגילדה - פורטל ניהול הביטחון של ישראל, בהנחיה משותפת של שי זר וחן יודלביץ.
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/33341637
info_outline
פרק 17: מהימנות
08/10/2024
פרק 17: מהימנות
בקרב מנהלי ביטחון, האסוציאציה הראשונה למונח 'איום' - תהיה 'מחבל'. דמות של תוקף, חסר שם וחסר פנים. אויב מבחוץ. רוב הגופים המאובטחים, בטח המונחים מביניהם, מסמנים את האויב מבחוץ, ומגבשים תוכנית אבטחה המספקת הגנה בפני שלל האיומים הנגזרים ממנו. כלל היסוד הוא 'פנים החוצה', בניסיון לאתר את החשוד או את החריג, וקווי ההגנה מתפקדים בהתאם. האיום הוא בחוץ ויש להשאיר אותו שם. אבל לצד זאת, קיים גם איום פוטנציאלי אשר לרוב מקבל התייחסות פחותה - האיום הפנימי. ההתמודדות מול איום פוטנציאלי מבפנים קשה יותר, אגב, גם מנטלית ורגשית. יש לו שם, יש לו פנים, ואפילו יש לנו קשרים אישיים איתו. קשה לייחס פוטנציאל סיכון לאדם שנפגשים איתו מידי יום, שיוצאים איתו לסיגריה מזדמנת, שמזמינים לחתונה של הבת. בראייה הוליסטית של תחום הביטחון, ברור שהזווית הזו מוזנחת ביחס לנזק הפוטנציאלי. ומהו הנזק הפוטנציאלי? ההתאחדות הגלובלית לבוחני הונאות, ACFE, פרסמה נתונים לפיהם ארגונים מצהירים שהנזק אותו הם סופגים במסגרת הונאות פנימיות הוא בסביבות חמישה אחוזים מסך הרווחים מידי שנה. יש לחדד שהנתונים הללו משקפים נזקים מוצהרים בלבד ומוכרים בלבד. סביר להניח שהנתון האמיתי גבוה אף יותר. גם ארגון שמסוגל לספוג את הנזק הכלכלי הישיר, במקרים רבים יתקשה לשקם את הנזק התדמיתי, שיוביל לנזק כלכלי מתמשך. בארגונים מסוימים או בנסיבות מסוימות, נזקים שכאלה הם בגדר איום קיומי. לאור פוטנציאל הנזק הגבוה, חובה להתייחס בתוכנית האבטחה גם לאיום הפנימי. אחריות מנהל הביטחון היא להכיר גם באיום זה ולהציב קווי הגנה גם מפניו - קווי הגנה שתפקידם להבטיח את מהימנות העובדים, הספקים, ואפילו הלקוחות, שהאמון בהם והגישה שניתנת להם - מקנה להם מידה כזו או אחרת של פוטנציאל סיכון. בפרק זה, , מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, מארח את ואת , המנכ"לים המשותפים של Profcheck, חברה המתמחה בתחום המהימנות, ואת , מנהל הביטחון הראשי של IBM ישראל. תכנים משלימים: - מבית אקסטרה - האקדמיה של הגילדה - , שרון ולינץ, טבע - , ניר רוזנפלד, דלויט ישראל - , דוד ליטווין, בנק דיסקונט
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/32524782
info_outline
פרק 16: שגרירות תחת התקפה
06/30/2024
פרק 16: שגרירות תחת התקפה
חודש ספטמבר 2011. קהיר, מצרים. המון משולהב מפגין מחוץ לשגרירות ישראל, ומתוך האלפים, מאות מסלימים את הסיטואציה ומתחילים בניסיון לפרוץ אליה. קומה אחר קומה, דלת אחר דלת, מפלסים דרך ומתקרבים יותר ויותר לחדר הביטחון בו נצורים שישה נציגים, ביניהם גם מאבטחים. המקרים והתגובות רצים בראש. בחדר אחר, בישראל, רחוק גיאוגרפית אבל צמוד טלפונית, יושבים ראשי חטיבת האבטחה של משרד החוץ, ולאור רגישות ונפיצות הסיטואציה, מרחפים בחלל גם ראשי המדינה, השב"כ והמוסד, ומחזיקים קו פתוח מול השישה, מחפשים כל דרך להבטיח את שלומם ולהחזיר אותם הביתה. הסיפור הזה, מהזווית של האורחים בפרק זה, הוא בראש ובראשונה סיפור של ניהול מרחוק, של הקשר בין המטה לבין השטח, של קבלת החלטות בסיטואציה מורכבת ביותר. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, ועופר גרינבוים, מנכ"ל קראוד סולושנס ורכז התוכן של הגילדה, מארחים את אמיל בכר, ראש חטיבת האבטחה של משרד החוץ דאז, ואת רוני ניניו, ראש מחלקה בחטיבת האבטחה של משרד החוץ דאז, שהיה מנהל החמ"ל והמנהל הישיר של קצין הביטחון בשגרירות ישראל בקהיר. תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/31945182
info_outline
פרק 15: ניהול פרויקט טכנולוגי
05/06/2024
פרק 15: ניהול פרויקט טכנולוגי
בשנים האחרונות, מתחזקת ומתבססת המגמה לפיה הטכנולוגיה היא השכבה הדומיננטית והאפקטיבית ביותר ברוב תוכניות האבטחה. מנהלי ביטחון משלבים יותר ויותר טכנולוגיות אבטחה מתוך הבנה שהרווח בכך משולש: - הם גם מספקים לארגון הגנה ברמה גבוהה יותר - הם גם מייצרים לארגון חיסכון במשאבים יקרים - כוח אדם, זמן, אנרגיה וכסף - הם גם משפרים את מיצוב הביטחון ואת מיצובם האישי בארגון אבל גם במקום שבו ההפנמה קיימת, נדרש יישום. יותר ויותר פרויקטים טכנולוגיים יוצאים לדרך, ומסתיימים בתוצר סופי שרחוק מהתוכניות המקוריות, שרחוק מהציפיות המוקדמות. ניהול פרויקט בכלל, וניהול פרויקט טכנולוגי בפרט, מחייב היצמדות למתודולוגיה מוכחת, ולצוות תומך מנוסה, בטח ובטח כשמדובר במהלך שמוקצים לו משאבים רבים, והכדאיות שלו חייבת להיות ברורה. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, מארח את טל טאוב, מנהל הפרויקטים של TML תקשורת, חברה אשר מספקת בין היתר שירותי אינטגרציה לפרויקטים טכנולוגיים באבטחה. במהלך הפרק, השניים שוחחו אודות השחקנים הרלוונטיים בניהול פרויקט טכנולוגי, היחסים ביניהם, ותפקיד מנהל הביטחון ו/או מנהל הפרויקט בכל שלבי הפרויקט, החל מהתכנון ואל המסירה. תכנים משלימים: .
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/31149198
info_outline
פרק 14: מאבטחים פוסט מילואים
03/27/2024
פרק 14: מאבטחים פוסט מילואים
בחודש אוקטובר 2023 חווינו את השבת השחורה, שאחרי פרצה המלחמה, שקרויה, לפחות זמנית, חרבות ברזל. בתוך דקות בודדות הוקפצו מהבתים מאות אלפי חיילי מילואים, רבים מהם לוחמים, שבתוך יממה אחת נזרקו למציאות אחרת - לבשו מדים, קיבלו פקודות, ונכנסו לחודשים ארוכים וקשים של לחימה, בלי צפי חזרה. חודשים ארוכים וקשים הם היו מנותקים מהבית. בחודש ינואר 2024 החל גל השחרורים הראשון, והם חזרו לשגרה שהמשיכה בחסרונם. רבים מהם - מאבטחים. מאבטחים שחוזרים ומחליפים מדים במדים, נשק בנשק, משימה במשימה, צוות בצוות, אבל פוסט מלחמה - הכל נראה ומרגיש אחרת. אלפי מאבטחים חוזרים לשורותינו, ותהליך ההתאקלמות שלהם לארגון, ושל הארגון אליהם, מחייב חשיבה ותכנון. הם חוזרים אחרת, לארגון שהתנהל אחרת, וכל זאת, לשגרה תחת מלחמה שיכולה להסלים באחת. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, מארח את דניאל נחמיה, סמנכ"ל חטיבת האבטחה של T&M Israel, אשר במלחמה זו נכנס לתפקיד משולש - גם תושב וחבר כיתת הכוננות של קיבוץ זיקים אשר לחם בקרבות השבת השחורה, וגם סגן אלוף במיל', מפקד פלס"ר 5434, אשר הוקפץ לשירות מילואים בצו 8 כדי להוביל את היחידה שלחמה בתוך עזה במשך שלושה וחצי חודשים. במהלך הפרק, השניים שוחחו אודות המלחמה והלחימה, דרך הסיפור האישי והתפקיד המשולש של דניאל, תוך מתן דגש למאבטחים הרבים שחוזרים לשגרה אחרי שירות מילואים ארוך ואינטנסיבי, לרבות האתגרים שבכך, ושורה של המלצות שמבקשות להקל את קליטתם מחדש. תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/30563223
info_outline
פרק 13: אבטחה טריטוריאלית
01/23/2024
פרק 13: אבטחה טריטוריאלית
בית ספר יסודי, הפסקה, הילדים משחקים בחוץ. ומה אם באמת יתקוף מחבל?... מי אנחנו רוצים שיהיה שם כדי להגיב - מאבטח בוגר קורס בסיסי שיושב בבודקה, או מאבטח בוגר קורס מתקדם שבמרחק שלושה קילומטרים? מאבטח בן חמישים שכבר במקום, או מאבטח בן עשרים וחמש שרק בדרך? מה אפקטיבי יותר - זמן התגובה או איכות התגובה? מה חשוב יותר להורים - תחושת ביטחון או ביטחון? ובכלל, האם הבחירה הזו, בין זה לזה, היא הכרחית, או שאפשר גם וגם? בשנים האחרונות, מודל האבטחה הטריטוריאלית, מבוססת כוח תגובה איכותי ונייד שזמין בתא שטח מוגדר, לרוב בתצורה של יחידות רוכבי אופנועים, משתחל באיטיות אבל בהתמדה ליותר ויותר פרויקטים מאובטחים, וליותר ויותר חברות אבטחה שרוצות לספק את השירות הזה ללקוחותיה. במקביל, המציאות זימנה נסיבות שרק תרמו לקידום המודל - משבר כוח אדם חריף בתחום האבטחה, משבר כלכלי במשק, אבולוציה טכנולוגית מואצת, ובקצה, גם מציאות ביטחונית מתחממת ונפיצה שדורשת פתרונות חדשים. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, מארח את אריק רגב, מנכ"ל אלקטרה סקיוריטי, שנחשב מאבות מודל האבטחה הטריטוריאלית בישראל. במהלך הפרק השניים דנו במודל האבטחה הטריטוריאלית, ההבדלים בינו לבין מודלים אחרים, היתרונות והחסרונות, היישומים הקיימים והפוטנציאליים, התאמתו לגופים מאובטחים לסוגיהם, הקשר בין פיתוח המודל לבין ההכרה מצד הגוף המנחה (חטיבת האבטחה של משטרת ישראל) ולבין האבולוציה הטכנולוגית בתחום האבטחה, ולסיום אף במסקנות ובלקחים מהשבת השחורה בהקשר לאבטחה הטריטוריאלית בפרט, ולאבטחה בכלל, ובמחשבות לגבי היום שאחרי.
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/29610823
info_outline
פרק 12: ניהול בצל משבר
01/02/2024
פרק 12: ניהול בצל משבר
לפי ההגדרה המילונית - משבר הוא אפיזודה חריגה ופתאומית שמגלמת חוויה שלילית ופוטנציאל נזק גבוה ומתמשך. לפי ההגדרה הזו, נראה שאנחנו חיים במציאות שבה משברים, בדרגה כזו או אחרת, הם מצב הצבירה התמידי. הרי אפקט הפרפר שראשיתו באדם סיני שאוכל מרק, מלמד שבנסיבות מסוימות, והזויות, יתכן שאחריתו תהיה משבר גלובלי שהשלכותיו מלוות אותנו גם היום, וילוו אותנו שנים קדימה. ומי שחושב שזו הגזמה - יש הרבה מחקרים שקושרים בין המשבר הזה לבין הקושי שלו לסגור את תקן המאבטחים באתר, או לקבל תקציב לרשת מצלמות חדשה... ישנם משברים גלובליים. ישנם משברים מקומיים. ישנם משברים פנים ארגוניים, ואפילו ישנם משברים אישיים. משברים באשר הם מטלטלים ומאתגרים את השגרה, במקרים רבים הם אפילו מבחני שרידות. אז במציאות של משבר רודף משבר - מה תפקידנו כמנהלים? בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 ומייסד הגילדה, מארח את בן פינקלשטין, מנכ"ל קבוצת בן ביטחון. תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/29305958
info_outline
פרק 11: פתרונות טכנולוגיים לאבטחה יישובית
11/12/2023
פרק 11: פתרונות טכנולוגיים לאבטחה יישובית
במרוצת השנים האחרונות, פתרונות טכנולוגיים משולבים יותר ויותר בתוכניות האבטחה, בזכות שלל יתרונות שרבים מהם פורטו בתכנים קודמים של הגילדה. והנה, ב-7 באוקטובר 23, בשבת השחורה, נדמה היה שהמיגונים הפיזיים, ובייחוד הטכנולוגיים, אשר היו אמורים להבטיח את ביטחון יישובי ובסיסי הגדר - קרסו בזה אחר זה, והותירו אותם חשופים לחדירה של אלפי מחבלים. השבת השחורה הייתה מקרה קצה, נכון יותר - מקרה ה-קצה. ביחס אליו, אפילו איום הייחוס הקיצוני ביותר - היה בר הכלה. ולמרות זאת, האם הוא היה כל כך חריג שהשאלות המתבקשות מיותרות לגביו? הן חשובות, ויהיה להן זמן, ויהיה להן מקום. הפרק הזה הוקלט בסוף חודש אוקטובר 2023, ובזמן הזה, ובמקום הזה, השיחה הוקדשה לשתי שאלות מרכזיות, בתקווה שהן מאירות תובנות שישרתו את כולנו במיידי: האחת - איזה נפח נכון לתת לפתרונות טכנולוגיים באבטחה יישובית? השניים - אילו פתרונות טכנולוגיים נכון לשלב באבטחה יישובית? בפרק זה, , מנכ"ל 360 אבטחה ומייסד , מארח את , מנכ"ל , לשיחה סביב השאלות הללו, ואחרות. . . . . . . . . . . תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/28603643
info_outline
פרק 10: אבטחה יישובית בחירום
11/05/2023
פרק 10: אבטחה יישובית בחירום
פרק זה הוקלט בחודש אוקטובר 2023, אחרי השבת השחורה שנכתבה באותיות של דם בתולדות מדינת ישראל, ובמהלך מלחמה שרבים רואים בה קיומית. ה-07.10.23 כנראה יהיה מהתאריכים שחוצים את ההיסטוריה לשניים - מה שהיה, ומה שיהיה. בהמשך יהיו הרבה תחקירים, ובהם הרבה ממצאים, מסקנות ולקחים, אבל תובנה אחת לפחות הופקה כבר באותו היום, ומלווה אותנו מידי יום מאז - בפרוץ מצב חירום, בתרחיש תקיפה בו נשקפת סכנה מוחשית ומיידית, לנו, למשפחה שלנו, לקהילה שלנו, אנחנו נאלץ להיות כוח התגובה הראשון, ובמקרים מסוימים גם היחיד, שיספק את ההגנה הנדרשת, ולפרק זמן ממושך. מה שהיה, ומה שיהיה - בימים אלה, כל קהילה, בכל יישוב ויישוב בישראל, מפנימה שגורלה הוא בראש ובראשונה בידיה. יחידות אבטחה וכיתות כוננות, בשלל מודלים, מוקמות, מצטיידות, מוכשרות, מתוך רצון להבטיח שיהיו לקהילות את הכלים להגן מפני האויב, שכבר חווינו בבשרנו ובנפשנו את יכולותיו ואת כוונותיו. הפרק הזה מוקלט בימים שבהם תחום האבטחה היישובית בחירום הוא האקטואלי והחם ביותר, הן בשיח הביטחוני והן בשיח הציבורי, אבל בניגוד לרוב הנושאים, שמתחלפים ברוח התקופה, נדמה שהתחום הזה ילווה אותנו שנים ארוכות קדימה. וגם אם הזמן החולף ינסה להשכיח מאיתנו את חשיבותו - יהיו לנו מספיק צלקות שיזכירו לנו אחרת. בפרק זה, שי זר, מנכ"ל 360 אבטחה ומייסד הגילדה, מארח את עופר גרינבוים, מנכ"ל קראוד סולושנס ורכז התוכן של הגילדה בימים כתיקונם, וראש צוות החירום היישובי (צח"י) ומפקד כיתת הכוננות של מושבי גוש ויתקין בימי המלחמה. במהלך הפרק, השניים הציגו את יסודות האבטחה היישובית בחירום, לרבות השלבים בגיבוש תוכנית אבטחה, בגיוס כוח כוננות וחלוקתו לצוותים ולמשימות, למיגונים הפיזיים והטכנולוגיים, ובשורה התחתונה, לשינוי המציאות שהכתיב גם שינוי בתפיסה. . . . . . . . . . . תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/28521002
info_outline
פרק 09: הגנת המרחב
10/26/2023
פרק 09: הגנת המרחב
הגנת המרחב הוא קונספט אבטחה שמקצה את מירב תשומות האבטחה למרחב שמחוץ לגבולות הגזרה של האובייקט המאובטח, מתוך כוונה לדחוף את קו ההגנה הראשון הרחק ממנו. במסגרת פרק זה, שי זר ושחר גולדברג מציגים את קונספט הגנת המרחב, לרבות יתרונותיו, חסרונותיו, קווי הדמיון וההבדלים בהשוואה לקונספטים אחרים, ושלל המחשות ודוגמאות מניסיונם המשותף. קונספט הגנת המרחב יכול להיות מיושם כתפיסה המנחה של תוכנית האבטחה, אבל גם רק כמרכיב אחד בה, בהתאם למאפיינים הייחודיים של האובייקט המאובטח ולפי שיקולו של מנהל הביטחון. . . . . . . . . . . תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/28430405
info_outline
פרק 08: מנהל הביטחון בחברות גלובליות
09/28/2023
פרק 08: מנהל הביטחון בחברות גלובליות
במשך שנים ובאורח מסורתי, בזכות ההילה הביטחוניסטית הישראלית - היינו אור לגויים בתחום ניהול הביטחון, מקורות הלמידה והמודלים לחיקוי. בשנים האחרונות, הרבה בזכות הגלובליזציה שהכניסה חברות גלובליות רבות לישראל, והכניסה מנהלי ביטחון ישראלים רבים לחברות גלובליות, המגמה התהפכה, ואנחנו לומדים מהם יותר משהם לומדים מאיתנו. תפקיד מנהל הביטחון החדש, כפי שהגילדה רואה בחזונה, מתרחק יותר ויותר מתפקיד הקב"ט הקלאסי שהולך וגוסס, ומתקרב יותר ויותר לסטנדרטים הגלובליים. בניסיון לאבחן את המגמה הזו, ואולי להאיר את התחנות הבאות במסלול, בחרנו להקדיש פרק לתפקיד מנהל הביטחון בחברות גלובליות, שבמוקדם או במאוחר, יהיה גם תפקיד מנהל הביטחון בישראל. בפרק זה, שי זר ושחר גולדברג מארחים את , סמנכ"ל הפיתוח העסקי של , חברה ביטחונית ישראלית שרוב לקוחותיה הם חברות גלובליות. . . . . . . . . . . תכנים משלימים:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/28167968
info_outline
פרק 07: פרוטקשן
06/20/2023
פרק 07: פרוטקשן
פרוטקשן הוא השם השגור למונח 'דמי חסות' - הסדר מאולץ בין שני צדדים, במסגרתו צד אחד יוזם דרישה לתשלום חודשי מהצד השני, בתמורה לשירות הגנה. במילים אחרות, סחיטה באיומים מרומזים. שורשיה באזור הדרום, אבל גרורותיה היום בפריסה ארצית. השיטה פשטה לאורך ולרוחב המדינה, בקשת רחבה של תחומים וארגונים - החל בקיוסק הפינתי שאתם קונים בו פיצוחים, דרך המשק החקלאי שאתם מבקרים בו לקטיף תותים, אל החברה הממשלתית שסוללת את הכביש החדש ליד הבית. הם משלמים והם משלמים והם משלמים. הסיטואציה הזו קרובה ומוחשית. המציאות הזו מתקיימת בקנה מידה גדול בהרבה מהנהוג לחשוב. איום הפרוטקשן הוא צל שחור ומחניק, מרחף בהתמדה וברוב המקרים אף נוחת וגובה מחירים - או תשלום דמי חסות או נזקים כבדים. לפיכך, היה מתבקש להניח שהאיום הזה יהיה חלק מהשיח הפתוח. למרות זאת, בטח ביחס להיקף ולחומרה, הוא מחוצה לו. מחוץ לכיתות הלימוד, מחוץ למטריצות ניהול הסיכונים, מחוץ לתוכניות האבטחה, מחוץ לטיפול המשטרה, מחוץ לסטטיסטיקה הרשמית, מחוץ לסיקור התקשורתי. בפרק זה, שי זר ושחר גולדברג מארחים את שלמה בוימייסטר, יועץ ביטחון וחירום אשר שירת שנים רבות במשטרת ישראל כקצין בתחנות הדרום, וחווה מקרוב את הפרוטקשן מימיו הראשונים. במסגרת הפרק פתחנו בסקירה היסטורית קצרצרה אודות התפתחות הפרוטקשן, והרחבנו אודות השיטה, הדילמות וההתמודדות. . . . . . . . . . . תכנים משלימים: - שי זר ושחר גולדברג - שחר גולדברג - שלמה בוימייסטר
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/27208779
info_outline
פרק 06: רחפנים באבטחה
03/01/2023
פרק 06: רחפנים באבטחה
רחפנים הם אחד הכלים המסקרנים והמבטיחים ביותר בתחום האבטחה, ומנהלי ביטחון רבים רואים בהם פתרון טכנולוגי אפקטיבי, במקרים מסוימים אף אקס פקטור, אותו הם מבקשים לבחון וליישם. היות שבדומה לרוב המקרים, הטכנולוגיה מתקדמת במהירות רבה יותר מאשר הרגולציה, ורחפנים הם כלי חדש שמייצר שאילתות ומחייב התייחסויות (בטיחות, פרטיות וכד'), השימוש בהם הוא פחות ביחס לביקוש. בפרק זה, שי זר ושחר גולדברג מארחים את אלון וילוז'ני, מנהל חטיבת השירות של קופטרפיקס, המפתחת פתרונות אוטונומיים מבוססי רחפנים, ובדיון משולש מנסים להציג את הכלי, יתרונותיו וחסרונותיו, שילובו בתוכניות אבטחה ובכלל, בדרך אל הפיכתם של הרחפנים לכלים פרקטיים יותר, נגישים יותר ונפוצים יותר. הפרק בחסות 'כלבי אשמורת'. - - - - - - - - - - תוכן משלים מומלץ:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/26093181
info_outline
פרק 05: חדשנות טכנולוגית באבטחה
01/10/2023
פרק 05: חדשנות טכנולוגית באבטחה
בלמ"ס - פודקאסט הגילדה פרק 05: חדשנות טכנולוגית באבטחה האבולוציה הטכנולוגית המואצת בתחום האבטחה היא המציאות החדשה מזה שנים, וככזו היא מזמנת למנהלי הביטחון ולגופים המאובטחים, שוב ושוב, חומר למחשבה וליישום. חן יודלביץ חווה את האבולוציה הטכנולוגית המואצת בתחום האבטחה אישית ומקרוב, דרך שורה של תפקידים רלוונטיים במרוצת השנים האחרונות, והיום כבר מבוסס בפוזיציה שמאפשרת לו לקדם חדשנות, מתיאוריה לפרקטיקה. בפרק זה, שי, שחר וחן ניהלו שיח פתוח אודות חדשנות טכנולוגית באבטחה מזוויות שונות, מהי חדשנות ומקורותיה, וסוגיות מאתגרות כגון המתח בין הרצון לאמץ חדשנות לבין הצורך לשמר יציבות, היבטים משפטיים ורגולטוריים, החשש מתוצר שיהיה פיל לבן, תפקיד האדם שבקצה וכו'. אורח: , המנכ"ל המשותף של , היבואנית הרשמית של בישראל. הפרק בחסות 'כלבי אשמורת - אבטחה התקפית' - - - - - - - - - - אזכורים מזדמנים ותכנים משלימים: הרצאה: מאמר: הרצאה: הרצאה: בלמ"ס - פודקאסט הגילדה: מאמר: הרצאה:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/25562250
info_outline
פרק 04: אבטחה התקפית
12/17/2022
פרק 04: אבטחה התקפית
בלמ"ס - פודקאסט הגילדה פרק 04: אבטחה התקפית אבטחה היא הגנה, אבל האם היא רק הגנה? האם באבטחה ניתן ליזום גם התקפה? התפיסות הרווחות בתחום האבטחה הן אבטחה ריאקטיבית ואבטחה פרואקטיבית, אבל האם ישנה חלופה כששתיהן מתקשות להתמודד מול האיום? בפרק זה, שי זר ושחר גולדברג, אשר פיתחו את האבטחה ההתקפית במסגרת חברת האבטחה 'כלבי אשמורת', מציגים את התפיסה הייחודית לצד שורה של דוגמאות מהשטח, ומארחים את בן אברהם, מהמובילים ומהמזוהים של האבטחה הפרואקטיבית, לדיון בהן, בהבדלים ביניהן וביישום שלהן. אורח: בן אברהם, מנהל הביטחון והחירום הראשי של קבוצת אמות. זוכה פרס החדשנות המתודית של הגילדה 2021. הפרק בחסות 'כלבי אשמורת - אבטחה התקפית' - - - - - - - - - - אזכורים מזדמנים ותכנים משלימים: הרצאה: הרצאה: בלמ"ס - פודקאסט הגילדה:
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/25358319
info_outline
פרק 03: אבטחה וגבולות משפטיים
11/12/2022
פרק 03: אבטחה וגבולות משפטיים
בלמ"ס, הפודקאסט מבית 'הגילדה - הבית של מנהלי הביטחון בישראל', בהגשה משותפת של ו, שותפים לדרך מזה שנים ארוכות, תחילה בחברת האבטחה 'כלבי אשמורת', ובהמשך גם בגילדה. בלמ"ס הוא הפודקאסט שפתחנו כדי לדבר ניהול ביטחון, מהזווית האישית שלנו. בפתיחות, בחופשיות, כמו שאנחנו מקשקשים במשרד, כשרק שנינו בחדר. - - - - - - - - - - פרק 03: אבטחה וגבולות משפטיים פרק זה מוקדש לשיח אודות המתח המתמיד שבין ביטחון, ובייחוד אבטחה, לבין המסגרת המשפטית שמציבה גבולות בתחומה. החוק, התקנות והנהלים המנחים הם מקור הסמכות שלנו, אך מהו מרחב התמרון שהם משאירים למנהל הביטחון ולמאבטחים בקצה? מהי הדרך הנכונה לשמר את האיזון הנדרש בין התוצרים האבטחתיים המבוקשים לבין אותם גבולות משפטיים? במסגרת הפרק ניסינו לאתגר את תבניות החשיבה המסורתיות ולהטות את כובד המשקל בהתאם לצרכים ולשיקולים של מנהלי הביטחון, תוך הצגה של כלים פרקטיים ודוגמאות מהשטח. אורח: , מנהל הביטחון של פיליפ מוריס ישראל, אשר מחזיק גם בהסמכה וברישיון עריכת דין. סרגיי הוא גם . הפרק בחסות 'כלבי אשמורת - אבטחה התקפית' - - - - - - - - - - אזכורים מזדמנים ותכנים משלימים: -
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/24987669
info_outline
פרק 02: גסיסתה של השמירה הפיזית
10/30/2022
פרק 02: גסיסתה של השמירה הפיזית
בלמ"ס, הפודקאסט מבית 'הגילדה - הבית של מנהלי הביטחון', בהגשה משותפת של שי זר ושחר גולדברג, שותפים לדרך מזה שנים ארוכות, תחילה בחברת האבטחה 'כלבי אשמורת', ובהמשך גם בגילדה. בלמ"ס הוא הפודקאסט שפתחנו כדי לדבר ניהול ביטחון, מהזווית האישית שלנו. בפתיחות, בחופשיות, כמו שאנחנו מקשקשים במשרד, כשרק שנינו בחדר. - - - - - - - - - - פרק 02: גסיסתה של השמירה הפיזית בפרק השני, שי זר ושחר גולדברג מארחים את משה (מויש) רונן, מנהל הביטחון הראשי של קבוצת אסם-נסטלה, אשר יזם, תכנן ויישם פרויקט שמטרתו צמצום מקסימלי של השמירה הפיזית באתרים והחלפתם בטכנולוגיות אבטחה למיניהן. במסגרת הפרק, השלושה שוחחו אודות גסיסתה של השמירה הפיזית הקלאסית נוכח נסיבות המציאות המשתנה, לרבות שינוי איומי הייחוס הארגוניים, האבולוציה הטכנולוגית, משבר כוח האדם וכו'. הפרק בחסות 'כלבי אשמורת - אבטחה התקפית' - - - - - - - - - - אזכורים מזדמנים ותכנים משלימים: - - - -
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/24841404
info_outline
פרק 01: מיצוב מנהל הביטחון
09/28/2022
פרק 01: מיצוב מנהל הביטחון
בלמ"ס, הפודקאסט מבית 'הגילדה - הבית של מנהלי הביטחון', בהגשה משותפת של שי זר ושחר גולדברג, שותפים לדרך מזה שנים ארוכות, תחילה בחברת האבטחה 'כלבי אשמורת', ובהמשך גם בגילדה. בלמ"ס הוא הפודקאסט שפתחנו כדי לדבר ניהול ביטחון, מהזווית האישית שלנו. בפתיחות, בחופשיות, כמו שאנחנו מקשקשים במשרד, כשרק שנינו בחדר. - - - - - - - - - - פרק 01: מיצוב מנהל הביטחון בפרק הראשון, שי זר ושחר גולדברג מארחים את קובי מור, היום יועץ ביטחון לארגונים גדולים ומרצה בקורס פיתוח המנהלים של 'אקסטרה - האקדמיה של הגילדה'. בתפקידו האחרון, מנהל הביטחון הגלובלי של טבע במשך כ-15 שנים. הפרק בחסות 'כלבי אשמורת - אבטחה התקפית'
/episode/index/show/14cff4ac-32ab-48f7-8647-33f4cf437bab/id/24515493