loader from loading.io

07 - Sofie Kempf: "Kropsligt lederskab"

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

Release Date: 02/27/2022

07 - Sofie Kempf: 07 - Sofie Kempf: "Kropsligt lederskab"

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

Samtalen med Sofie Kempf handler om, hvordan kropsligt lederskab kan styrke fornemmelsen af stabilitet og retning i det daglige arbejde. Sofie giver flere konkrete og brugbare eksempler på, hvordan kropsligt lederskab (Embodied Leadership) kan GØRES – enten af os selv eller sammen i arbejdsfællesskabet. Blandt andet taler vi om: Sofie´s pionerarbejde indenfor kropslig læring. Hvordan vi forbinder os til hinanden ved mødestart. Eksempler fra Sofie´s egen praksis i travle perioder. Stress som banditten, der sniger sig ind ad bagdøren. Vigtigheden af at ændre sin default holdning....

info_outline
06 - Jolande Gröflin Corneliussen: 06 - Jolande Gröflin Corneliussen: "At tage ansvar er noget, vi gør sammen."

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

I samtalen med psykolog Jolande Gröflin Corneliussen fortæller hun om, hvilken konkret betydning det har at have et humanistisk menneskesyn og tage sit professionelle afsæt i Low Arousal. Low Arousal er en pædagogisk tilgang, som er velegnet til at sænke konfliktniveau, konfrontationer og stress i arbejdet med særligt sårbare mennesker. Blandt andet taler vi om: Kort intro til Low Arousal Baggrunden for Jolandes personlige/professionelle vinkel og menneskesyn Vigtigheden af et supervisions- og refleksionsrum / at træne den kollektive kompetence: At dele oplevelser og bearbejde de...

info_outline
05 - Jukas Killemose: 05 - Jukas Killemose: "Krop og konflikt - en vej til kraftfuldt ligeværd"

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

Arbejdslivet kalder på en mere nuanceret og konfliktkompetent kultur. Hvordan forfiner vi vores evne til at stå i usikkerhed, forskellighed og uro?

info_outline
04 – Jacob Theilgaard: ”Arbejdsfællesskaber med ekstrem involvering” show art 04 – Jacob Theilgaard: ”Arbejdsfællesskaber med ekstrem involvering”

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

I dette afsnit taler arbejds- og organisationspsykolog Jacob Theilgaard om sine erfaringer med at skabe involverende beslutningsprocesser i organisationer.

info_outline
03 - Intention som boss show art 03 - Intention som boss

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

Eksperimentér med en "tjek ind" og "tjek ud" praksis i jeres team og gør den personligt valgte intention til Boss.

info_outline
02 - At spænde hjelmen - træn intentionsmusklen show art 02 - At spænde hjelmen - træn intentionsmusklen

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

I denne episode kan du høre mig reklamere for at gå på arbejde med intention. Som en måde at booste den professionelle dømme- og handlekraft – og højne oplevelsen af mening og ansvar. Men husk - det forpligter og skaber ikke nødvendigvis harmoni og lette løsninger.

info_outline
Introduktion til Selv*Klog og til Nina show art Introduktion til Selv*Klog og til Nina

SELVKLOG - et arbejdsliv med intention

I denne episode får du en kort introduktion til min definition af selvklog: At forholde sig klogt til sig selv - i relation til og i udveksling med andre, kollegaerne og opgaverne.

info_outline
 
More Episodes

Samtalen med Sofie Kempf handler om, hvordan kropsligt lederskab kan styrke fornemmelsen af stabilitet og retning i det daglige arbejde.

Sofie giver flere konkrete og brugbare eksempler på, hvordan kropsligt lederskab (Embodied Leadership) kan GØRES – enten af os selv eller sammen i arbejdsfællesskabet.

Blandt andet taler vi om:

 • Sofie´s pionerarbejde indenfor kropslig læring.
 • Hvordan vi forbinder os til hinanden ved mødestart.
 • Eksempler fra Sofie´s egen praksis i travle perioder.
 • Stress som banditten, der sniger sig ind ad bagdøren.
 • Vigtigheden af at ændre sin default holdning.
 • Hvordan vi skaber kropslige hverdagsinnovationer.
 • Forskellen på at være henholdsvis forside- og bagsideaktiv.
 • Kort om proprioception – en fornemmelse af stabilitet, hvor jeg både kan kigge ind på mig selv. Hvad mærker jeg, hvad føler jeg? Og samtidig kan kigge nysgerrigt ud på omgivelserne.
 • At skabe kropsligt bevidste mellemrum i arbejdsdagen.
 • Opfordring: Prøv det af og mærk, hvad du erfarer.
 • Hvis du vil guide andre, skal du være der selv.

Om Sofie Kempf:

Sofie har arbejdet med udvikling af mennesker siden 1993. Hun har altid haft en særlig interesse for læring og udvikling og for at inddrage kroppens potentiale som et læringsredskab.

Denne interesse har bevirket, at Sofie i dag må betragtes som en af spydspidserne i Danmark inden for Embodied Leadership (Kropsligt Lederskab) og brugen af Embodiment/kroppens potentiale i lærings-og udviklingsarbejde, så som facilitering, lederudvikling, Personligt Lederskab, Embodied coaching og stressbehandling. 

Se mere om Sofie på:

Core Energy

Her finder du også link til Sofie´s fine podcast:
Med Kroppen Som Øre.