loader from loading.io

#7 De kracht van vrouw zijn - Martine Florus

Embrace The Podcast

Release Date: 03/08/2022

#8 Betekenisvol afscheid nemen - Sanne Umans show art #8 Betekenisvol afscheid nemen - Sanne Umans

Embrace The Podcast

BETEKENISVOL AFSCHEID NEMEN Vandaag ga ik in gesprek met Sanne van Quinta Essentia. Samen met haar team verzorgt Sanne huwelijks- en afscheidsceremonies. Quinta Essentia geeft vorm aan deze belangrijke momenten. Om even halt te houden en weer aansluiting te zoeken bij onszelf en bij onze geliefden. Om wat in wezen écht belangrijk is, tastbaar te maken. Meer informatie over Sanne vind je op   Dank aan Sanne, Herman, Eddy, Guy, Mark en Maarten INHOUD 8'20'': de puzzelstukken van een persoonlijk afscheid - op verhaal komen ‘Het is voor mij heel belangrijk dat het verhaal compleet is van...

info_outline
#7 De kracht van vrouw zijn - Martine Florus show art #7 De kracht van vrouw zijn - Martine Florus

Embrace The Podcast

"Echt van jezelf houden vraagt moed om je schaduw in het licht te zetten.” Dit zijn woorden van Martine Florus, de gastspreker van deze podcastaflevering. We zoomen in op thema’s zoals:  vrouwelijkheid, lichaamswijsheid, vervullende liefde, seksualiteit en de harmonie tussen het mannelijke en het vrouwelijke.  Wie is Martine?  Zij is bezielster van Intimate Embodied Living. Martine is een getalenteerd bodyworker en lerares met meer dan 20 jaar ervaring in healing en het helpen van mensen om hun essentie tastbaar te maken.  Meer informatie over Martine vind je op  ...

info_outline
#6 Mindfulness als dagelijkse duw - Bart Upekshadaka show art #6 Mindfulness als dagelijkse duw - Bart Upekshadaka

Embrace The Podcast

Dagelijkse rituelen Dagelijks een moment inbouwen voor jezelf is goud waard. Zowel voor het lichaam, de geest en het fijngevoelig hart daar tussenin zit. Er zijn verschillende manieren om zo’n dagelijks ritueel voor jezelf op te bouwen. Iemand daar meer over kan vertellen is Bart, oprichter van Breathworks België. We gaan in gesprek rond mindfulness.  Wie is Bart?  Bart is de eerste Breathworks mindfulness trainer in België en tevens oprichter van Breathworks.be. Hij heeft heel wat mensen in de beoefening van mindfulness geïntroduceerd en onderricht.  Quotes - Over...

info_outline
#5 Hoe (p)aarden helpen omgaan met verlies - Lyna De Leener show art #5 Hoe (p)aarden helpen omgaan met verlies - Lyna De Leener

Embrace The Podcast

Lyna De Leener van Balancio doet coaching met behulp van paarden. Haar specialisatie draait rond rouw en verlies. Graag zoom ik met Lyna in op het thema afscheid.  Dat dieren een meerwaarde betekenen in zorg is al met verschillende wetenschappelijke studies aangetoond. Hoe helpen paarden met verlies verwerken? "Dat gebeurt vaak in de stilte van de ervaring", legt Lyna uit.  Meer informatie over haar coachings en de troostkaarten vind je terug op .    Quotes     Het mooie bij paarden is dat ze present zijn. Ze zijn heel erg aanwezig in het hier en nu, zonder...

info_outline
#4 Het leven vieren met rituelen - Carla Rosseels show art #4 Het leven vieren met rituelen - Carla Rosseels

Embrace The Podcast

Als journaliste en schrijfster schreef Carla Rosseels verschillende boeken over rituelen en levensovergangen. Ze begeleidde ook jarenlang groepen bij het creëren van rituelen. Vandaag woont ze in Nieuw-Zeeland waar ze als celebrant voorgaat bij huwelijken en begrafenissen.  Hoe helpen rituelen om voluit te leven? Carla Rosseels vertelt:   “Rituelen brengen vervulling. Ze brengen iets tot voltooiing. Rituelen leren ons dat alles altijd verandert, dat niets ooit hetzelfde blijft. En dat wij hier ook niet zijn om te blijven. Rituelen leren ons om vertrouwd te worden met die...

info_outline
#3 Quinn The Moment show art #3 Quinn The Moment

Embrace The Podcast

De preview van komend podcastseizoen wordt gebracht door Quinn. Met een frisse freestyle test hij de podcast microfoon en tegelijk deelt hij wijze levenslessen van een vijfjarige. Spoiler: je mag een ijsje eten van je mama ;)

info_outline
#2 Mijn verhaal show art #2 Mijn verhaal

Embrace The Podcast

Hoe ben ik terecht gekomen bij rituelen? Vermoedelijk ben ik altijd al een ceremoniebegeleider geweest, in stukjes dan. Oordeel zelf, veel luisterplezier!

info_outline
#1 Podcast als ritueel show art #1 Podcast als ritueel

Embrace The Podcast

Vijf jaar geleden ontmoette ik een meester in leven met aandacht. Onze zoon Quinn. Hij weet als geen ander hoe te leven in het nu. We nemen af en toe onze babbelkes op, voor de fun. Tijdens de podcast praten we niet over rituelen, maar is de podcast het ritueel zelf.

info_outline
 
More Episodes

"Echt van jezelf houden vraagt moed om je schaduw in het licht te zetten.”

Dit zijn woorden van Martine Florus, de gastspreker van deze podcastaflevering. We zoomen in op thema’s zoals:  vrouwelijkheid, lichaamswijsheid, vervullende liefde, seksualiteit en de harmonie tussen het mannelijke en het vrouwelijke. 

Wie is Martine? 

Zij is bezielster van Intimate Embodied Living. Martine is een getalenteerd bodyworker en lerares met meer dan 20 jaar ervaring in healing en het helpen van mensen om hun essentie tastbaar te maken. 

Meer informatie over Martine vind je op https://www.intimate-embodied-living.com/  

 

Quotes

 

4’50’’ - De (verloren) identiteit van de vrouw

Als vrouw zijn we onszelf gaan verlaten om de mannelijke wereld te volgen omdat we dachten dat dat juist was. Dan krijg je een hoop emoties en gedachten die alle richtingen uitschieten. En niemand vindt zijn weg nog naar huis. 

Het is ontzettend belangrijk dat wij als vrouw terug onze plek innemen. Terug gaan geloven en vertrouwen in onze essentie, in wie we zijn. Zonder in competitie te gaan met het mannelijke. Want dat is niet wie we zijn. Dat is naar mijn gevoel wat heel sterk in deze wereld naar buiten komt nu.

We zijn doorgeschoten in fixen van, in zoveel mogelijk ideeën op ideeën creëren. Altijd nieuw, nieuw, nieuw. Actie is fijn, want dan moeten we niet stilstaan bij de realiteit. En daar is veel angst voor, die realiteit. En daar worden we nu heel erg in gesmakt. 

Dat is niet om het mannelijke kwaad aan te doen, maar het is de fusie tussen de twee. Als we alle twee in onze kracht blijven, dan gaat het over harmonie. Dat is een verlangen bij velen, ookal toont de buitenwereld het anders op dit moment.  

 

10’30’’ - Wat is een vrouw in haar kracht? 

In eerste instantie stil worden om te weten: wat is jouw kracht, wat draag je in je hart mee? Als vrouw is dat naar mijn gevoel vooral vertragen, rust vinden, zintuigen naar binnen trekken, durven inzinken in de aarde. Zo geven we onze omgeving een voorbeeld van wat het is om in vertrouwen en in liefde voor jezelf te leven en van daaruit een veld te zetten. 

We hebben allemaal als taak om het innerlijk huwelijk tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf te harmoniseren. 

Als vrouw is het ontzettend belangrijk om jouw ritme te vinden, jouw eigenwaarde daarin in te nemen. En dat te durven neerzetten. 




13’02’ - Lichaamswijsheid

Ons lichaam heeft zoveel verschillende lagen. Mijn taak is om de pool te zijn waar vrouwen terug hun ruimte kunnen innemen. De zekerheid te geven dat wat er ook gebeurt, binnen emoties en gedachten, dat dat een plaats kan krijgen, dat dat mag. Dat is zo belangrijk dat iemand voor jou een referentiepunt creëert zodat alles wat er tussenzit van fixaties, dat dat mag loskomen. Ik geef vrouwen de ruimte om terug te zinken in die oeroude kracht. Door erbij te blijven, zonder dat ik iets wil van haar, kan dat het oude direct transformeren. 

Elke gedachte, elke emoties, alles wat we ooit hebben beleefd, is opgeslagen in het lichaam. Er zit ook een boodschap in. Hierin kan ik vrouwen aanleren om terug dat lichaamsdeel in te nemen waar we een oordeel over hebben, waar we geen voeling meer hebben. ‘Hoe kan ik terug liefdevol ernaar kijken zodat het weer een deel van mezelf wordt?’ 

Dat is een deel van de vrouwelijke, onbewuste wijsheid, of het nu naar buiten komt via een mannen- of vrouwenlichaam. Ik geloof dat dat de toekomst is, naar het helen van dit grotere geheel. Dat we daar op die manier terug allemaal kunnen thuiskomen bij onszelf. 

 

22’33’’ - Vervullende liefde 

 

“Alles gaat goed, maar ik ben niet gelukkig.”

Ingaan op schaamte/schuld/afwijzing/onzekerheid.

Waar dit vandaan komt,  hangt heel sterk af het gezin waar je werd grootgebracht, de cultuur, de religie. Als waar je opgroeit, niet overeenkomt met wie je echt bent als wezen, dan raak je jezelf kwijt en groeit er een oordeel. Dan komt er vaak een moment dat de zoektocht start, waarop je terug op zoek gaat naar jezelf. 

 

Wat is vervullende liefde?

Liefde is geen werkwoord, het is een zijnstoestand. 

Alles wat met echtheid te maken heeft, met schoonheid, met puurheid, dat zit voor mij allemaal in vervullende liefde. En dat kan in verschillende facetten van je leven voorkomen. 

 

33’01’’ Over seksualiteit en het verschil met seks hebben

Eender welk pad je kiest, het helpt om meer een te worden met jezelf. 

Seks wordt vaak ook gebruikt als ontladingsmiddel of om een partner tevreden te stellen. Wees daarin eerlijk naar jezelf en verwacht op zo’n moment niet de hemel op aarde. 

Veel rond seksualiteit vertrekt vanuit een idee/concept van hoe dingen moeten zijn. We moeten die andere beweging op, waar we alleen naar onszelf kijken. Dat klikt egocentrisch maar dat is niet zo. In essentie is dat ten volle accepteren van wie we zijn. en als we allemaal dat durven neerzetten, dan gaat die shift komen. Maar we zijn nog te afhankelijk van de maatschappij, de cultuur,.. Dat gaat stillekes aan verdwijnen als wij het pad van onze zielenwaarden durven volgen. Dat is een rimpeleffect. 

 

50’00’’ De reis die we te maken hebben als vrouw

Heel de pandemie heeft ons doen vertragen. Heeft ons doen kiezen van kwaliteit van gezin, van leven, .. De dualiteit die nu veel sterker naar buiten komt:  yin-yang, het mannelijke en het vrouwelijke, het denken en het voelen. Wat hebben hierin te doen? Nog meer naar binnengaan, nog meer inzinken in ons lichaam. Daar heb je vertraging voor nodig. 

 

De stukken die we van buiten zien afbrokkelen, dat zal nog meer moeten afnemen om te leren inzien dat we verantwoordelijkheid moeten nemen in ons eigen stuk. Het antwoord neigt naar nog meer en nog dieper gaan voelen van welke stukken we nog te doorvoelen en te doorleven hebben.

 

De stukken die jou triggeren in de buitenwereld, zeggen iets over jou. Onze angsten worden zeer sterk op de voorgrond gebracht nu, dus gebruik die angst om te gaan voelen van: welk stuk is hier van jou, wat geloof je daar nu allemaal van en hoe kan jij dat voor jou veranderen. Vanbinnen, niet vanbuiten. Dat is wat we te doen hebben. We proberen het altijd ergens anders op te lossen of het probleem ergens anders te leggen. Het is niet fijn wat we daar allemaal zien, maar we hebben het wel mee gecreëerd. Door angstvallig vast te houden aan structuren die niet kloppen en ideeën die niet meer waar zijn. Het onderzoek daarrond begint bij jezelf. 

We kunnen niet meer doen alsof, we kunnen niet meer onze kop in het zand steken en denken dat het voorbij zal gaan. We gaan blijven getriggerd worden om echt eerlijk naar onszelf te kijken. Waar we onszelf en onze potentieel afsnijden van de realiteit.