FYNtastisk
Smadremanden fra Otterup er en populær figur, og Lars Søndergaard er superfan. Ubemærket sniger Smadremanden sig ind i dagligdagen og gør den lysere for bl.a. Lars.
info_outlineFYNtastisk
Før ungdomsoprøret officielt begyndte flyttede Carsten Ringsmose og andre unge aktivister ind i en patriciervilla på Hunderupvej 78 i Odense i 1963. I det mørkeste kælderværelse boede Mogens Amdi Petersen.
info_outlineFYNtastisk
Gotfred Appel var maoist og stifter af KAK, Kommunistisk Arbejds Kreds, hvor Blekingegadebanden blev skolet. I KAK var han bandens mentor og ideologiske bagmand, og i lederkredsen var også Appels kone, Ulla Hauton.
info_outlineFYNtastisk
Rebellen fra Langeland aka Ole Sørensen var fem måneder på Kogtved Søfartsskole ved Svendborg. Hvordan kan bare fem måneder præge hele hans liv, og gøre at han stadig bor i området som 64 årig?
info_outlineFYNtastisk
Midtfyns Festival styrkede i sin tid lokalsamfundet i Ringe, når området i fællesskab skabte en festival, der et år var større end den ved Roskilde. Mens festivalen genopstår i maj 2019, fortæller Bendt Sørensen om indtryk dengang med Bowie, EM i fodbold i 1992 og glemte børn.
info_outlineFYNtastisk
Det handler om den store kærlighed, når tre fynboer bidrager med hver deres blik på parforholdet. Nicolaj Rasmussen er jomfru og drømmer om at møde den eneste ene. Tilbage i tiden fik Finn Frederiksens slægtning et barn med komponisten Carl Nielsen, hvilket fuldbyrdede forholdet, der dog aldrig blev. Endelig fortæller Jesper Wung-Sung om sine oldeforældre, der faktisk blev gift og holdt sammen, selv om det var mod alle odds.
info_outlineFYNtastisk
Forfatter Jesper Wung-Sung fortæller om processen med at skrive den prisbelønnede roman En anden gren. Han deler ud af sine overvejelser for og imod bestemte scener i bogen, hvilke dele der er fiktion, og hvad læserne bagefter gerne vil vide mere om.
info_outlineFYNtastisk
DM-vinderen i brunsvigerbagning 2018, Joan Ejegod, bager for åben mikrofon i Otterup. Opskriften har hun arvet fra sin mor, som også bagte med ‘brunner love’. Men er det hele hemmeligheden?
info_outlineFYNtastisk
Den første Lillebæltsbro er 84 år, netop renoveret og i fin form. I 2015 blev det muligt at vandre på broen, og det giver vind i mikrofonen. Et af oldebørnene til ingeniøren, der beregnede byggeriet, fortæller om broens betydning i familien.
info_outlineFYNtastisk
Journalist Jørgen Volmer på Fyens Stiftstidende interviewer podcaster Marianne Vestergaard Nielsen på redaktionen i Odense. Formålet er først og fremmest materiale til et søndagsinterview, og samtidig optages mødet som introduktion til podcastserien FYNtastisk.
info_outlineDe kloge og inspirerende ord fra forfatter Jesper Wung-Sung, rækker ud over podcastserien FYNtastisk, hvor hans bidrag koncentrerede sig om oldeforældrenes kærlighed og forhold.
I denne bonus handler det om specifikke scener i hans roman En anden gren, og hvis du har til gode at læse bogen, og du måske ikke få afsløret forskellige scener, skal du vente med at lytte med.
Men hvis du omvendt er nysgerrig efter at høre om processen for Jesper Wung-Sung med at skabe den prisvindende roman, hvordan han som privatperson ikke er i stand til at formulere det samme, som han kan som forfatter, kan du godt slå ørerne ud.
Først troede han, at fortællingen om oldeforældrenes liv skulle tage udgangspunkt i den kinesiske oldefar, og at det var en maskulin historie, der handlede om at brænde alle broer og leve som fremmed på den anden side af jorden. Men det var da forfatteren forstod sin oldemor, at fortællebrikkerne faldt på plads.
Den primære kilde til bogen er oldeforældrenes datter, Teijo, som Jesper Wung-Sung interviewede ad flere omgange, mens han stadig var ung forfatter. Han vidste, han måtte skrive oldeforældrenes historie en dag. Og hvad Teijo ikke kunne eller ville uddybe, har han selv skrevet frem, så det fremstår som en helstøbt sandhed. Med mange elementer der er virkelige, men for ham er det vigtigste, at værket er sandt - ikke virkeligt.
Mens han skriver, har han en slags indre kompas, der slår ud, hvis noget ikke er sandt. Som forfatter er han på jagt efter denne sandhed, der er større end ham selv. Derfor er han i sin litteratur i stand til ubesværet at formulere fx sexscener, selv om han aldrig ville være i stand til at gøre det som privatperson. Han ville heller ikke være interesseret i eller have brug for at gøre det, når han er sig selv privat.
På et tidspunkt flytter San og Ingeborg Wung-Sung familien til Berlin, hvor de for første gang føler sig som mennesker. San åbner den restaurant, han altid har drømt om, men som myndighederne i Danmark ikke ville give tilladelse til. Oldeforældrene føler sig som samfundsborgere og som en del af noget, indtil 1. verdenskrig begynder. På ingen tid forvandler Berlin sig til en indskrænket provinsby, hvor alt ikke-tysk bliver chikaneret, ødelagt og fordrevet. Og dermed også familien Wung-Sung.
Jesper Wung-Sung har været meget bevidst om, at uanset hvordan han endte med at formulere oldeforældrenes liv, ville hans færdige roman på sin vis tage alle med navnet Wung-Sung som ‘gidsel’ i den delvis fiktive fortælling. Men han føler sig overbevist om, at både San og Ingeborg Wung-Sung ville have ønsket, at deres historie blev fortalt på både godt og ondt, og derfor gav han sig i kast med definere en del af familiens fortælling.
Det har givet ham en større selvforståelse - både privat og professionelt.
Medvirkende: Jesper Wung-Sung
Musik: MoonBee
Post-produktion: Lærke Sødring Nielsen
Fortæller: Marianne Vestergaard Nielsen